کارشناس منطقه غرب آسیا گفت: در مقر جاسوسی رژیم صهیونیستی در اقلیم کردستان، هیچ کس غیر از مقامات جاسوس حضور نداشته و فضاسازی رسانهای نباید این شرایط را برای افکار عمومی ایجاد کند که این موشک در مناطق مسکونی اقلیم خورده است.
سؤال : آقای حاجی نجاری، ما در هفته های اخیر و در ماه های گذشته اقدامات تروریستی را از سوی معاندین جمهوری اسلامی ایران و کسانی که دشمنان ملت ایران بودند شاهد بودیم، نظیر اقدام تروریستی در کرمان در سالگرد شهادت سردار بزرگوار حاج قاسم سلیمانی. آنچه که اتفاق افتاد چه اهدافی را دنبال می کرد؟
حاجی نجاری : نکته بسیار مهم این واقعیت است که مؤلفه های اقتدار نظام جمهوری اسلامی در سال های اخیر در ابعاد مختلف توسط قدرت های سلطه هدف گرفته شده است، اما مقاومت و ایستادگی مردم ایران ظرفیت سازی هایی که در عرصه های مختلف چه دفاعی، چه صنعتی، چه ظرفیت سازی های اقتصادی صورت گرفت، عملاً تمام راهبردهای دشمنان نظام ما را به شکست رسانده است. یکی از آن نقاط قوت ما که در سال های اخیر در تمام نظرسنجی ها روی آن تأکید می شود، آن امنیت مطلوبی است که با همت نیروهای مسلح ما و همراهی مردم در کشور ایجاد شده است. ببینید ما در بحرانی ترین منطقه جهان بهترین شرایط امنیتی را داشته ایم، خب طبعاً این مؤلفه قدرت هم جزء همان مواردی است که در راهبردهای دشمنان ما بعنوان تهدید مورد توجه قرار گرفته بود که ما در ماههای اخیر شاهد بودیم با برخی اقدامات تروریستی مثل اقدامی که در شهرستان راسک اتفاق افتاد، به شهادت رساندن زوار سردار سلیمانی و برخی از حوادث دیگر، عملاً این مؤلفه اقتدار ما را هم دشمنان ما تلاش کرده اند با این اقدامات تروریستی مخدوش کنند. هدف گذاری اساسی، ناامیدسازی مردم ما است، چون ما در آستانه یکی از تحولات مهم تاریخ کشورمان ،بحث انتخابات هستیم، این ناامیدسازی و ایجاد یأس در مردم، وقتی آنها در همه راهبردهای شان به شکست رسیده اند، اینجا را هدف گذاری کرده اند برای اینکه بتوانند در این مؤلفه قدرت هم خدشه وارد کنند.
سؤال: و افتخار ما همیشه در عرصههای مختلف، امنیت جمهوری اسلامی ایران است.
حاجی نجاری: ما درناامنترین منطقه جهان هستیم، کشورهای همجوار را ببینید. این نکتهای بود که طبعاً قابل تحمل نبود برای دشمنان ما. شما میبینید در این مسیر وقتی که ما رهگیری میکنیم حامیان این گروهکهای تروریستی را میبینیم که همه قدرتهای کسانی که در سالهای اخیر از نظام جمهوری اسلامی لطمه خورده اند، در پشت سر این جریانات قرار دارند. اینجا لازم بود ما در اقدام به موقع و پاسخ قاطعانه، چون وقتی این حوادث اتفاق میافتاد، یک توقعی در برخی از رسانهها ایجاد میشد که سریع پاسخ بدهیم ، طبعاً یک منطق دقیق در طراحی و پاسخگویی به این نوع حملات ایجاب میکند که براساس یک برنامه ریزی هوشمندانه و دقیق و قاطعانه و به موقع که ما بتوانیم آن نقاط اساسی و اصلی کانونهای شرارت را با قدرت و با توانمندی خودمان، این نکتهای که شما اشاره کردید، ۲۴ موشک در ابعاد مختلف با آن دقتی که به آن هدفهای تعیین شده اصابت میکند، دقیقاً نشان دهنده این است که ما براساس یک برنامه منظم و هوشمندانهای داریم پاسخ میدهیم که ما مثل سایر عرصه ها، از این مؤلفه اساسی اقتدارمان که امنیت مردم ما است و وظیفه اصلی نیروهای مسلح ما است، قاطعانه و بااقتدار پاسخ خواهیم داد.
سؤال: میخواهم راجع به آنچه که آقای دکتر حاجی نجاری به آن اشاره کردند، یعنی مختصات و ویژگیهای این ۲۴ موشک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صحبت کنیم و هم راجع به پیامها از آقای دکتر صدرالحسینی بپرسم.
سؤال: آقای شادلو، بفرمایید که امروز موشکهایی که توسط سپاه پاسداران استفاده شد، از چه نوعی بودند و چه قابلیتهایی داشتند؟
شادلو: این ۲۴ موشک از موشکهای راهبردی نیروی هواوفضا سپاه پاسداران بودند، از سوخت جامد استفاده کردند، به شدت تاکتیکی هستند به این جهت که آماده سازی آنها برای پرتاب نسبت به موشکهای راهبردی سوخت مایع سریعتر خواهد بود و خیلی قابل دسترستر هستند برای عملیاتهایی که بخواهد در حوزه غافلگیری انجام شود. موشک از سه نوع بودند، فاتح ۱۱۰ که اولین نسل از موشکهای فاتح بوده است، فاتح ۳۱۳ و یکی از پیشرفتهترین نوع فاتح که به آن موشک خیبرشکن میگویند، این موشک نسل سوم موشکهای سوخت جامد راهبردی سپاه پاسداران است، کلاهک آن قابلیت هدایت لحظهای دارد برای عبور از سپرهای موشکی و رسیدن به هدف، برد حدود هزار و ۵۰۰ کیلومتری دارد و نکتهای که است، نیروی هواوفضا سپاه پاسداران و فرماندهی موشکی آن یک عملیات هماهنگ و شبکهای را علیه چند هدف به طور همزمان انجام داد که از قابلیتهایی که در این عملیات انجام شد این بود که از جنوب خوزستان حوالی خرمشهر و آبادان موشک خیبرشکن حدود هزار و ۳۰۰ کیلومتر مسافت را از روی آسمان کشور عراق و کشور سوریه و در نزدیکی مرز ترکیه در منطقه ادلب محل جلسه سرکردههای گروهک تروریستی داعش خراسان و محل پشتیبانی آنها را مورد هدف قرار داد، با موفقیت و نقطه زنی که تصاویر آن را در بخشهای خبری ۲۱ و ۲۰ و ۳۰ نشان دادیم و استحکام دفاعی آنها را کامل درهم کوبید. یک آزمایش رزمی موفقی بود که توانست این قابلیت خودش را نشان بدهد. علاوه بر آن در حملات موشکی که علیه مقرهای موساد هم انجام شد، موشکهای فاتح، خیبرشکن و فاتح ۳۱۳ با دقت یعنی شاید بخواهم یک اصطلاح به کار ببرم به قول آقای سردار حاجی زاده، در حد زدن وسط حلقه لاستیک آن هدفی را که باید منهدم کردند و از سدّ رسانههای بیگانه گفتند که امریکا در رهگیری کاری نکرده است، امریکا تلاش اش را کرد که این موشکها را ردگیری کند به جهت اهدافی که نزدیک به کنسولگری امریکا در اربیل بود، ولی این موشکها از سد آن سامانههای پدافندی عبور کرد و با دقت اهداف اش را منهدم کرد.
سؤال: آقای شادلو نکتهای گفتید به نقطه زنی اشاره کردید، بیشتر راجع به آن صحبت میکنم و اینکه چقدر توانایی درگیری با سامانههای پدافندی را داشته اند، طبق آن چیزی که در رسانههای فارسی زبان خارجی مطرح شد، آقای دکتر صدرالحسینی، آنچه که آقای دکتر حاجی نجاری به آن اشاره کردند، پاسخ قاطعانه و البته به موقع، نکتهای که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی، بعد از حوادث و اقدامات تروریستی اخیر تأکید شد و اشاره کردند که عاملان این جنایتها پاسخ سختی را دریافت خواهند کرد به اذن الله.
صدرالحسینی: همانطور که فرمودید با توجه به پیام مقام معظم رهبری که بعد از شهادت تعدادی از زوار مرقد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در کرمان که در آن عملیات تروریستی صادر شد، درحقیقت بخش قابل توجهی از انتظارات و افکار عمومی را ایشان مطرح فرمودند و آن هم این با شناسایی دقیق، باید اقدامی صورت بگیرد که قاطعانه و سرسختانه باشد و جبران این جنایت صورت گرفت. خب در این ایام مجموعه نیروهای مسلح با اشراف اطلاعاتی که داشتند کاملاً توانستند مشخص کنند که بخش عمدهای از آموزشها و ستادهای پشتیبانی اصلی و مناطق راهبردی این جنایتکارانی که در شرق ایران این جنایت مرتکب شده اند در عملیات تروریستی در ادلب سوریه هستند. بر همین اساس عملیات شب گذشته انجام شد و همانطور که خبرنگار محترم شما گفتند با دقت این عملیات صورت گرفت و بخش قابل توجهی از این جنایتی که در غالب اقدام تروریستی صورت گرفته بود، عملاً تقاص اش را پس دادند. یعنی درحقیقت این بهنگام بودن همانطور که اشاره شد نباید با یک اقدام احساسی صورت بگیرد، بلکه باید با یک اشراف اطلاعاتی کامل و در شرایطی صورت بگیرد که بیشترین ضربه را بتواند به دشمنان امنیت ملی کشور بزند و این اتفاق افتاد. حالا بخشی که احتمالاً مورد سؤال شما قرار خواهد گرفت به موضوع استانهای کردنشین عراق بیشتر میپردازیم و جنایاتی که رژیم صهیونیستی انجام داده است و مراکزی که در این استانها دارد، بیشتر با هم صحبت میکنیم.
سؤال: آقای دکتر حاجی نجاری، ارزیابی این اقدام از نگاه شما چطور است؟
حاجی نجاری: همانگونه که اشاره کردم، اثبات توانمندی نیروهای مسلح ما در حفظ امنیت مردم، این نکته صریحی است که به هر صورت ظرفیت سازیهایی که شده است، تجربیات ارزشمند نیروهای مسلح ما، چه در تولید تجهیزات رفاهی و چه در حفظ امنیت، نکته بسیار صریحی است اضافه بر آن، آن چیزی که باید مورد تأکید قرار بگیرد در این میدان، اینکه ما حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشورمان، پاسخی که به طور ویژه باید به آن کسانی که در پی سلب امنیت مردم ما هستند، خب ما شاهد برخی از سازماندهیها و برنامه ریزیهای گستردهای از سوی دشمنان نظام اسلامی در سالهای اخیر برای سازماندهی این گروههای تروریستی بوده ایم، این به طور صریح یک پیام روشنی است که هرگونه تحرکی را زیرنظر داریم، وقتی شما با دقت نگاه میکنید این نقاطی را که هدف قرار گرفته شده است با آن دقت و با اثرگذاری جدی در تخریب آنها، نشان دهنده کار اطلاعاتی دقیقی است که در این میدان صورت گرفته است و نکته دیگری که باید مورد توجه قرار بگیرد، اثبات توانمندیهای توان موشکی ما است، برخی ها توانمندی موشکی کشور را زیر سؤال برده اند، مثلاً وقتی که موشک خیبرشکن شلیک میشود، آن زمانی که رونمایی شد، تهدیدهایی نسبت به قابلیتهای این ،مطرح شد، ولی اینجا وقتی با این دقت دقیقاً به آن هدف طراحی شده اصابت میکند، اینها نشان دهنده آن پیامهای روشنی است که در این بعُد ما نسبت به آن ظرفیت و توانمندیهای دفاعی مان داریم میبینیم که بستر و زمینه را با تلاشهای تلاشگران و صنعتگران ما است، نکتهای بسیار مهمی که باید در این روند مورد توجه قرار بگیرد این است که ما تمام این موشکهایی که امروز شلیک شد. تولید خود صنعتگران ما و عزيزان ما در صنايع دفاعي است چه در سپاه، چه در وزارت دفاع و اين نشان دهنده سطح آن قابليت ها و پيام ماست به عنوان قدرتمندترين نيروهاي مسلح در منطقه كه طبعاً هر نوع برنامه اي در رابطه با ما بايد اين ملاحظات را داشته باشد..
سؤال: آقای صدرالحسینی، آقای حاجی نجاری اقدام ایران را در هدف قرار دادن محور صهیونیستی- داعشی در سه بخش تقسیم کردند؛ یک بخش، کسانی که امنیت جمهوری اسلامی ایران را سلب کردند، یکی کسانی که به تروریستها پناه دادند و بخش سوم نکته و موضوعی بود که سازمان دهندگان گروههای تروریستی هستند. از نگاه شما اقدام همزمان به محور صهیونیستی- داعشی چه پیامهایی دارد؟ چه داخلی، چه در عرصه بین المللی؟
آقای صدرالحسینی: دقیقاً این پیام را دارد که ما به سطوح مختلف کسانی که امنیت ملی کشور را مورد خدشه وارد میکنند توجه کامل داریم و به موقع میتوانیم پاسخ لازم را مقتدرانه به آنها بدهیم. در این ارتباط، این روشن است و در ایام پذیرش اقدام تروریستی در کرمان هم داعش بعد از این که بیانیه صادر کرد که من این کار را انجام دادم، تقریباً مجدداً بازخوانی شد اقدامات داعش و پشتیبانان داعش که در رأسش رژیم صهیونیستی بود. در بسیاری از گفته ها، صحبتها و تحلیلها این مسئله کاملاً لحاظ شده بود که بخش عمدهای از حمایت از داعش را رژیم صهیونیستی انجام میدهد و درست ما در این عملیات همزمان که صورت گرفت، هم به بخش راهبردی، آموزشی و ستادی داعش در ادلب این عملیات موشک پراکنی و موشک اندازی انجام شد و این تخریب سنگین صورت گرفت و این جبران کشتهها و مجروحین صورت گرفت و هم به مجموعه پشتیبانان آنها که در یک منطقه دیگری بود به نام استانهای کردنشین عراق، یعنی در حقیقت این پیام روشن و شفاف اعلام شد که هیچ یک از منافذی که میتواند منافع جمهوری اسلامی را مورد خدشه قرار دهد از نگاه امنیت آفرینان کشور دور نخواهد بود.
سؤال: برویم سراغ همان موضوعی که مطرح کردید؛ یعنی فعالیت رژیم صهیونیستی در مناطق کردنشین، مخصوصاً اقلیم کردستان، به چه صورت و چه شکلی است؟
آقای صدرالحسینی: اینجا مباحث متعددی است که توضیح خواهم داد؛ یکی از این موارد این است که ما با مردم کرد و مقامات اقلیم کردستان یک ارتباط بسیار نزدیکی داریم از سوابق بسیار دور؛ از زمان حکومت صدام و حتی قبل از آن تا به امروز و حتماً با یک چشم انداز بسیار مناسبی به آینده هم نگاه میکنیم، این را به این دلیل میگویم که در طول ایام نزیک به ۲۴ سال گذشته، بر اساس شرایط احساسی یا بعضیها از فرای منطقه مثل بلینکن یا سخنگوی کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا مطالبی را بیان کردند که نشان دهنده این است که علاقهمند هستند که بین ما و یک همسایه بزرگ و مؤثر و این که ما میخواهیم یک علاقه مندی کاملاً نزدیک به هم داشته باشیم، یعنی عراق را به هم بزنند. این نکته را باید توجه کنیم. اولاً که آمریکاییها خودشان متجاوزترین کشور هستند و در ارتباط با این اقدام موشکی، اعلام کردند که این در حقیقت شکسته شدن حریم امنیتی کشور عراق است. ما میخواهیم به آنها این پاسخ را بدهیم که پایگاههای شما که در عراق است حوزه امنیتی مردم عراق را خدشه دار کرده، دخالتهای شما در طول ۲۰ سال گذشته مزاحمتهای مختلفی ایجاد کرده است. ما دو همسایه هستیم، باهم توافقات امنیتی داریم، باهم توافقات اقتصادی داریم، باهم ارتباطات نزدیکی معنوی، تمدنی و مذهبی داریم و نیازی نیست که کسانی دیگر از خارج از این منطقه در این حوزه دخالت کنند، اما نکته اساسی این است که بعضی از مقامات اقلیم کردستان هم خودشان هم نمیدانند چرا به دلیل این که حضور رژیم صهیونیستی و مقرهای آنها از گذشته وجود داشته است. بعضی از آنها نسبت به این مسئله اظهار بی اطلاعی میکنند و میگویند که مقری برای حمایت از رژیم صهیونیستی وجود ندارددر این جا، ولی میخواهم این نکته را بگویم، در عملیاتهای گذشته تقریباً دو هفته پیش که مقاومت عراق آمد و یک اقدامی را انجام داد، این بود که در حوزه نفوذ به شرایط رژیم صهیونیستی در عراق، در مناطق اقلیم یک اقدامی انجام داد که بعداً رژیم صهیونیستی اعلام کرد؛ هفت تا هشت نفر از نیروهای اسرائیلی در آن جا کشته شدند؛ این نشان دهنده این است که هم مقاومت عراق میداند رژیم صهیونیستی در اقلیم عراق پایگاه دارد و هم ما به خوبی میدانیم، یعنی در حقیقت این مسأله خدشهای در آن وجود ندارد که کسی بگوید که این اقدامی که صورت گرفته، ممکن است که مثلاً یک افراد غیرمسلح یا افراد غیرجاسوس در آن کشته شدند، چون این شبهاتی است که در طول ۱۰ تا ۱۲ ساعت گذشته دارند این را ایجاد میکنند. میخواهم این نکته را عرض کنم، زمانی که انتخاب شد برای مقر جاسوسی رژیم صهیونیستی در اقلیم کردستان، زمانی بود که هیچ کس غیر از مقامات جاسوس در آن جا حضور نداشتند و این که گفته میشود بعضیها که خانواده در آن جا بودند، کودکی و بانویی در آن جا بوده، اینها اصلاً واقعیت ندارد و فاصله این مقر تا مرکز اربیل؛ نزدیک به ۳۰ کیلومتر بوده است، این را باید توجه داشته باشیم که فضاسازی رسانهای نباید این شرایط را برای افکار عمومی ایجاد کند که این موشک در مناطق مسکونی اقلیم خورده است.
سؤال: آقای حاجی نجاری بخشی از صحبتهای شما که تأکید بر نقشههای متعدد و مستمر دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران در برهم زدن امنیت و کم رنگ کردن آن چه به عنوان دستاورد در عرصه انقلاب اسلای میشود، یک خورده فراتر رویم، نقشهها و سناریوهای مختلف آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی برای برهم زدن امنیت و ایجاد ناآرامی و آشوب در منطقه غرب آسیا و ببینیم آن چه امروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با ۲۴ موشک بالستیک انجام داد، چه تأثیری خواهد گذاشت بر تحولات منطقه؟
آقای حاجی نجاری: به نکته خوبی اشاره کردید همان طور که آقای دکتر صدر اشاره کردند، واقعیت قضیه این است که آمریکاییها در این منطقه حیات و وجودشان مبتنی بر وجود بحران هاست، همین روزها وقتی مقامات دولت عراق اشاره کردند که آمریکاییها باید عراق را ترک کنند. آمریکاییها مدعی هستند، چون داعش هنوز وجود دارد، ما باید اینجا بمانیم. داعش را چه کسی ایجاد کرد؟ شما در اعترافات خود خانم کلینتون نگاه کنید و مباحث دیگری که هست، یعنی اینها بحران را ایجاد کردند، کانون توطئه را ایجاد کردند و با استناد به آن کانون توطئه میخواهند حضور متجاوزانه خود را در منطقه ادامه دهند. آمریکا در واقع دنبال بحران است، چرا؟ منطقه خاورمیانه یکی از حساسترین مناطق جهان است و هم به لحاظ موقعیت ژئواستراتژیک آن، هم به خاطر منابع نفتی و بالأخره از زمان دور قدرتها دنبال تسلط بر این منطقه بودند. اگر این منطقه دچار آرامش باشد و مردم منطقه بتوانند بر اساس همان رفتارهای متعارف کنار هم زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند، دیگر ضرورتی برای حضور قدرتهای متجاوز نیست. پس آنها حتماً باید کانون بحران ایجاد کنند، اصلاً ایجاد رژیم صهیونیستی در این منطقه برای ایجاد کانون بحران برای حفظ بقای سلطه گران بوده، الآن هم آمریکاییها در این منطقه با بحران سازی میخواهند بقای خود را داشته باشند و از این طرف روی روند تحولات منطقه اثر بگذارند. پیام صریح جمهوری اسلامی ایران این است که کشورهای منطقه قادر هستند خودشان از امنیت خودشان دفاع کنند و اقدام مبتکرانه ایران در این عرصه با توجه به فعالیتهایی که در گذشته صورت گرفت، در عین رعایت همه حقوق کشورها، پاسخ به این مسئله است که ما قادریم که امنیت منطقه را حفظ کنیم.
سؤال: آقای شادلو راجع به نقطه زنی این ۲۴ موشک بالستیک برای ما توضیح دهید.
آقای یونس شادلو؛ خبرنگار و سردبیر گروه دفاعی خبرگزاری صدا و سیما: همان طور که اشاره کردند مقری که مورد هدف قرار گرفت، خارج از محدوده شهر اربیل بود، یک مقر جاسوسی موساد در پوشش یک ویلا که استخر داشت و حتی زمین تنیس. در تصاویری که شما الآن از انهدام این مقر میبینید، هم از نظر طول دیوارها و نوع ساخت آن که با بتن و آرماتور سنگین بوده که به اصطلاح نوعی از استفاده در ساختارهای نظامی استفاده میشود این مدل ساختن تأسیسات، برای این که به صرفه نیست برای ساخت خانه و ویلا، چون میبینید موشکها دقیقاً به ساختمان خوردند، یعنی حتی ۱۰۰ متر این طرف تر، ۵۰ متر این طرفتر به زمین تنیس نخورده یا ۱۰۰ متر آن طرفتر در جاده موشکی فرود نیامده است. همه با دقت یعنی موشکهای مثلاً فاتح ۱۱۰ و فاتح ۳۱۳ که هر دو حدود ۴۰۰ کیلومتر برد دارند دقیقاً نقطه را زدند یا مثلاً موشک خیبرشکن شما میبینید هیچ گونه مشکل فنی نداشته دقیقاً سر نقطه فرود آمده، این موشکها قابلیتهای خاصی دارند در هدایت به ویژه این که در کلاهک آنها بالکهایی طراحی شده که در لحظه اصابت به هدف بتوانند دقیقاً نقطهای که در آن واحد فرماندهی تصمیم گرفت عوض کند، هدف را انجام دهد و به آن نقطهای که مد نظر است اصابت کند.
آقای شادلو: این عملیات حاصل کار مشترک بیشتر ارکان سپاه به ویژه نیروهای اطلاعاتی، نیروی قدس سپاه بوده از این که نیروهای موساد به ویژه نیروهای اطلاعاتی موساد دقیقاً در چه ساعاتی و در کدام مقرها مستقر هستند. این اشراف اطلاعاتی ایران را در سطح منطقه به طور چشمگیری نشان داد.
سؤال: آقای حاجی نجاری یک جمع بندی کوتاه؟
آقای عباس حاجی نجاری: پیام روشنی هم به تروریستها و هم دشمنان نظام اسلامی که هوشیار باشند که نظام جمهوری اسلامی قاطعانه از امنیت مردمش حمایت میکند و حفاظت میکند.
آقای صدرالحسینی: برای چندمین بار جمهوری اسلامی ثابت کرد که کشورهای منطقه به خوبی میتوانند از خود حمایت کنند، میتوانند امنیت خودشان را تأمین کنند، میتوانند منافع خود را تأمین کنند، بنابراین هر چه زودتر کشورهای فرامنطقهای بهتر است که از این منطقه خارج شوند و دخالتهایی همچون حمله به یمن را کنار بگذارند.