آیین پایانی سومین دوره جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی با معرفی آثار برگزیده در تالار رودکی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این مراسم با قدردانی از دستاوردهای فعالیت برخی از تاریخنگاران، ناشران و شخصیتهای فعال در عرصه تبیین تاریخ معاصر از جمله منوچهر محمدی، جواد منصوری و همچنین از محمدرضا ورزی به عنوان کارگردان و مستندساز حوزه تاریخ همراه شد.
همچنین آثار برگزیده در چهار بخش انتخاب شدند؛
۱-تحقیقات و پژوهشهای تاریخی: کتاب تشکیل دولت پهلوی اول و تاثیر آن در فروپاشی نظام ایلی با تاکید بر ایل بختیاری، به قلم خدابخش قربانپور دشتکی از انتشارات موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران.
۲-مستندنگاری: کتاب جهل مقدس؛ اکبر گودرزی رهبر گروهک فرقان به روایت اسناد، با تالیف عباس خدابخشی از انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
۳-تاریخ شفاهی: کتاب خانه دار مبارز، خاطرات شفاهی اقدس حسینیان، مصاحبه و تحقیق زهرا احسن مقدم و مرضیه ذاکری، تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی انتشارات راه یار.
۴-خاطرات و زندگینامه: کتاب نظریه پردازی در تبعید، تالیف حجت اله علی محمدی از انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
کتابهای شایسته تقدیر هم در سه بخش معرفی شدند؛
۱-مستندنگاری: (دو اثر به طور مشترک معرفی شدند)
کتاب انقلاب اسلامی به رویات اسناد ساواک؛ خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی، به کوشش مرکز بررسی اسناد تاریخی از انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
کتاب خلخال در انقلاب اسلامی به روایت سند و عکس، پژوهش و تالیف از سیدمحمد مسعود نقیب و بازنویسی اسناد از جواد کریم نژاد از انتشارات ریتم.
۲-تاریخ شفاهی: کتاب هشتاد سال تکاپوی فرهنگی؛ خاطرات فرهنگی سیاسی، اثر مرتضی آخوندی از انتشارات موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران.
۳-خاطرات و زندگینامه: کتاب مهدی عراقی را بکش، گفتگوهایی درباره شهید عراقی تالیف سیدمصطفی حسینی و علیرضا نعمت الهی از انتشارات سروش.
در این دوره کتابهای منتشر شده در موضوع تاریخ معاصر (از ابتدای قاجار تاکنون) ارزیابی شد. این آثار به دو بخش تألیف و ترجمه تقسیم میشوند. موضوعهای اصلی هر گروه شامل همه شاخههای تاریخ انقلاب اسلامی شامل؛ «کلیات»، «خاطرات، زندگینامه و شرححالنویسی»، «مستندنگاری»، «تحقیقات و پژوهشهای تاریخی»، «تاریخ شفاهی» و «اسناد و پژوهشهای اسنادی» است.