مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت : نمکهای رنگی و دریا موجود در بازار مورد تائید وزارت بهداشت نیست و سرطان زاست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر احمد اسماعیل زاده در نشست خبری پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم گفت: یکی از منابع استفاده نمک در کشور نمک طعام است.
وی افزود: نمکهای رنگی و دریا حاوی فلزات سنگین است که سرطان زاست، سنگ کلیه و سقط جنین و اختلالات رشد به همراه دارد و اینگونه نمکها مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست.
اسماعیل زاده با بیان اینکه ید نمک بر اثر حرارت از بین میرود، گفت: استفاده از نمک باید در مراحل پایانی طبخ غذا باشد و فقط به اندازه ۳ گرم در شبانه روز استفاده شود.
وی افزود: نمک دریا کمترین میزان ید را دارد و، چون این نمک مدتها در معرض آفتاب بوده، فاقد ارزش غذایی است.
اسماعیل زاده در مورد روغنها گفت: روغنها امروزه مایع و گیاهی و فاقد اسید چرب ترانس است و باید ریشه کنی اسید چرب ادامه یابد و روغنهای موجود بهینه سازی شود.
وی با اشاره به ضرورت مصرف لبنیات افزود: مصرف لبنیات ضرورت دارد، اما باید به اندازه مصرف شود. لبنیات در رشد طبیعی، کاهش سرطانها و کاهش فشار خون نقش مستقیم دارد و دو تا ۳ واحد لبنیات باید در روز مصرف شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص یارانه معیشتی و امنیت غذایی کودکان گفت: این یارانه در راستای خرید اقلام لبنی به مردم پرداخت میشود.
اسماعیل زاده گفت: پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از اول بهمن آغاز میشود و تا ۱۵ بهمن ادامه دارد. "نمک کم بخورید، اما نمک تصفیه شده "شعار هفته اول این پویش است. شعار هفته دوم نیز "روزانه دو لیوان شیر بخورید "خواهد بود.
اسماعیل زاده با بیان اینکه وزارت بهداشت نمیتواند جلوی تولید و صنعت را بگیرد ادامه داد: وزارت بهداشت فهرست کالاهای آسیب رسان را اعلام میکند تا مالیات بر این نوع کالاها افزایش یابد.