متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق به بومی سازی دستگاه تصفیه کننده گاز آرگون شده اند که از آسیب به دستگاههای تجزیه صنعتی پیشگیری میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرعامل این شرکت گفت: بیشتر گازهای بی اثر (به ویژه آرگون) که به شکل کپسول برای استفاده دستگاههای تجزیه در صنعت وجود دارند، در معرض آلودگی هستند که میتواند سبب ناکارآمدی دستگاهها شوند. نصب یک عدد صافی گاز آرگون در خط، بین کپسول گاز و دستگاه آزمایشگاهی این اطمینان را ایجاد میکند که ناخالصیهای گاز موجود در کپسول به حداقل برسد.
علیرضا سلامی افزود: در دستگاههایی که برای تجزیه فلزات استفاده میشوند، برای جلوگیری از ورود ناخالصیها به قسمتهای حساس دستگاه و همچنین برای ایجاد یک محیط شیمیایی مناسب و در نتیجه افزایش دقت و پایداری نتایج از دستگاه تصفیه گاز استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه استفاده از صافی گاز آرگون برای کارخانههای فولادی و چدنی ضرورت دارد، افزود: صافی گاز آرگون شامل سه تجهیز برای جذب ناخالصیهای موجود در کپسول است که بر اساس نیاز و کاربرد صافی گاز قابلیت نصب یک یا هر سه تجهیز جاذب ناخالصیها امکان پذیر است.
این فناور ادامه داد: از مزایای این محصول استفاده از اتصالات مناسب گاز برای لوله کشی گازهای آرگون و هلیوم است به نحوی که حتی زمانی که اتصال دستگاه تصفیه از منبع گاز قطع شود دستگاه در معرض آلودگیها و ناخالصیهای هوا قرار نمیگیرد. علاوه بر این، دستگاه تصفیه گاز نیاز به تعمیرات اساسی ندارد و نگهداری و حتی تعویض تجهیزات آن در هنگام ضرورت به سادگی امکان پذیر است. دستگاه همچنین مجهز به حسگر حرارتی است که در هنگام افزایش دمای دستگاه میتواند برق دستگاه را قطع کند. همچنین به دلیل استفاده از قطعات الکترونیک با قدرت مناسب و طراحی خاص در برابر نوسانات غیر عادی برق مصون و عملکرد بهینه و قابل اطمینان طولانی مدت را داراست.
مدیرعامل شرکت گفت: این محصول قابلیت سفارشی سازی دارد و هزینه آن با بومی سازی یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار صرفه جویی ارزی رقم زده است.
وی ادامه داد: ما سالانه ظرفیت تولید ۱۰۰ نمونه از این دستگاه را داریم و در حوزه صادرات هم با روسیه قرارداد داریم.
آقای سلامی در پایان گفت:در حال حاضر ۳۷ نفر به صورت تمام وقت و ۲۰ نفر پاره وقت دراین شرکت مشغول به کار هستند.