آفت کرم خاردار پنبه در مزارع خراسان رضوی۳ برابرافزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دکتر غلامرضا گلمحمدی استاد و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشوردردومین جلسه هماندیشی کنترل زراعی زمستانه کرم خاردار پنبه در بخش انابدبا بیان اینکه گیاه پنبه مورد حمله تعداد زیادی از عوامل خسارت زا قرار میگیرد و اهمیت و فراوانی این آفات بسته به منطقه جغرافیایی متفاوت است گفت:در سالیان اخیر جمعیت آفت کرم خاردار در برخی مناطق مانند خراسان و برخی مناطق دیگر کشور تا سه برابر افزایش یافته است و نگرانیهایی را در سالیان آتی برای کشاورزان ایجاد کرده است.
وی دلیل این امر علاوه بر تغییرات اقلیمی، خشکسالیهای شدید، از بین رفتن سایر میزبان ها، استفاده کشاورزی حفاظتی در پنبه، کشت برخی ارقام خارجی حساس به افت و کشت پنبه دانه عنوان کرد.
گل محمدی افزود: به دلیل زمستان گذارانی آفت در غوزههای باز نشده، شاخ و برگ پنبه، مهمترین راهکار پبشگیری از خسارت آفت در سال آتی زراعی حذف کامل بقایای گیاهی از مزرعه است.
وی گفت: کرم خاردار پنبه یکی از آفتهای قدیمی در کشور است و ۱۶ درصد از آفت کشهای دنیا در مزارع پنبه مصرف میشود.
او یکی از علل طغیان آفت کرم خاردار پنبه را تغییر اقلیم و شرایط آب و هوایی و گرمای بیش از حد هوا در استان خراسان رضوی اعلام کرد.
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن هم گفت: پنبه محصولی است که در شهرستان همچنان جز الگوهای کشت قرار دارد و محصولی حذف نشدنی است.
مهدی مسروری افزود: پنبه یکی از محصولات راهبردی شهرستان بردسکن است که تامین کننده بذر استانهای شمال شرق کشور میباشد.
وی سطح زیرکشت محصول پنبه در شهرستان بردسکن را ۱۵۵۰ هکتار اعلام کرد و افزود: متاسفانه به خاطر حذف یارانه بذر دلینته کشاورزان به خرید بذر کرددار پنبه روی آوردند و امروز شاهد طغیان آفت کرم خاردار پنبه در مزارع پنبه شهرستان بردسکن هستیم.