رئیس جمهور گفت: امامان جمعه در مبارزه با فساد، فقر، ناهنجاریهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، همواره نقشآفرین بوده و کوچکترین ناهنجاریها را برنمیتابیدهاند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی امروز دوشنبه در گردهمایی سراسری نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه سراسر کشور در تهران اظهار داشت: نماز جمعه، کارکردهای بسیاری در حوزههای معنویت، عبادت، مقاومت، ایستادگی، سیاست، تبیین مسائل سیاسی و اجتماعی دارد و بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان قرارگاه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی بهشمار میآید.
رئیس جمهور تصریح کرد: امامان جمعه به عنوان پناه مردم و شخصیتهایی که در شهرستانها و استانها محوریت دارند، در خطبهها و سخنان خود برای تنویر افکار عمومی و باز کردن گرههای ذهنی مردم، روشنگری و امیدآفرینی میکنند.
آقای رئیسی گفت: نماز جمعه در تبیین دستاوردها و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، وضع موجود و چشمانداز آینده را به خوبی ترسیم کرده است.
رئیس جمهور اظهار داشت: گفتمان دولت سیزدهم، گفتمان امام و رهبری بوده و سند آن، بیانیه گام دوم است. همه کارهای دولت، مستند به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است.
آقای رئیسی تصریح کرد: کشور ما ظرفیتهای بسیاری دارد که باید از آنها استفاده شود، اما دشمن، سعی در القای «نمیتوانید» را دارد.
رئیس جمهور گفت: نماز جمعه در دوران دفاع مقدس و سازندگی و امروز در دوره عدالت و پیشرفت، نقشآفرینی کرده است و میکند.
آقای رئیسی اظهار داشت: ائمه جمعه در عرصههای مطالبهگری، اجرای عدالت و مبارزه با فقر و فساد، حساسیت دارند و این یک نعمت الهی برای مسئولان و مردم است؛ ائمه جمعه به دنبال اصلاح در امور اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هستند.
رئیس جمهور تصریح کرد: ما باید بتوانیم از تولید قدرتی که مردم، امام و رهبری انجام دادند، صیانت کنیم؛ مهمترین مؤلفه قدرت در کشور ما مردم و توانایی علمی و نظامی هستند.
آقای رئیسی گفت: چرا باید در اقتصاد، چشم به بیرون مرزها و اخم و لبخند آنان داشته باشیم؟
رئیس جمهور اظهار داشت: ما چه گفتمانی جز گفتمانی که مردم از ما انتظار دارند جامه عمل بپوشانیم، میتوانیم داشته باشیم؟
آقای رئیسی تصریح کرد: امامان جمعه در جایگاه تعلیم نفوس برای آگاهی و علمافزایی در جامعه و در مسیر اجرای عدالت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در جامعه، همت گماردند؛ همچنین در راه مبارزه با فساد و فقر به عنوان مسائلی که به هیچ عنوان شایسته نظام اسلامی نیست، در سخنان خود حساسیت نشان میدهند که این نعمت الهی است.
رئیس جمهور گفت: در مبارزه با فساد، فقر، ناهنجاریهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز امامان جمعه همواره نقشآفرین بوده و کوچکترین ناهنجاریها را برنمیتابیدهاند. بسیاری در این راه، شهید شده و حتی سلامت جسمی خود را از دست دادهاند.
آقای رئیسی اظهار داشت: نورانیترین چهرههای پیش روی ما به عنوان عالم و عامل، شهدای عالیقدر روحانیت و از مفاخر ما هستند. روحانیت در بین اقشار و اصناف اجتماعی ما، بیشترین شهید را تقدیم نظام اسلامی کرده است.
رئیس جمهور تصریح کرد: در همه عرصهها از نظر آمار، بیشترین شهدا از میان روحانیت بوده است و چهره های تابناکی وجود دارند که همه بزرگان ما هستند و همواره باید قدردان آنان بود، زیرا راه نورانی را برای ما گشودند؛ بهویژه ائمه جمعهای که شهدای محراب نام گرفتهاند؛ چه کسانی که در این کسوت در جبهههای جنگ حق علیه باطل، ظاهر شدند و چه آنان که در برابر جریان نفاق و کجیها و انحرافات، ایستادگی کردند، هرگز تسلیم نشدند و یک قدم عقبنشینی نکردند.
آقای رئیسی گفت: آنان، نظارهگر ما و پیشتازان روحانیت، الگویی برای ما هستند و این چهرههای نورانی و شهدای عالیقدر و بزرگان روحانیت از شهید اول و ثانی گرفته تا بزرگان علما که اثربخش بودهاند، از جمله امام بزرگوار و امروز سلوک رهبر بزرگوار به عنوان یک عالم فرزانه انقلابی و جهادی که همواره سخن و رفتار ایشان برای بنده طلبه و شما بزرگان، حجت است، باید همواره الگوی ما قرار گیرند.
رئیس جمهور اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در دوران قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کنار امام و پس از امام در کسوت رهبری، همواره در فکر و اندیشه و عمل برای جامعه، الگو بودهاند و هستند.
آقای رئیسی تصریح کرد: جایگاه نماز و امام جمعه، بسیار رفیع و اثرگذار است؛ امامان جمعه همواره در تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی، بسیار اثربخش بودهاند، بهویژه اکنون که در آستانه دهه مبارک فجر قرار داریم، میتوان از سخنگاههای نماز جمعه، این دستاوردها را تبیین و تشریح کرد.
رئیس جمهور گفت: نیاز کشور به ساخت هر سال، یک میلیون مسکن، قطعی است و باید ساخته میشد که نساختند و ما کمبود داریم.
آقای رئیسی، اظهار داشت: باید این کمبود جبران شود؛ یک میلیون و ۹۰۰ هزار مسکن در حال ساخت در کشور داریم. در برخی موارد به افراد زمین داده شده، بهخصوص در شهرهای کوچک که تأمین زمین راحتتر بوده، زیرا در شهرهای مرکز استان، دسترسی به زمین، قدری مشکلتر بوده، اما کار در حال پیگیری است.
رئیس جمهور، تصریح کرد: ساخت واحدهای خودمالکی، نوسازی بافتهای فرسوده و مجتمعسازی نیز آغاز شده است.
آقای رئیسی گفت: از مهمترین علل تورم به گفته کارشناسان اقتصادی، مسئله رشد نقدینگی بوده که در ابتدای دولت سیزدهم ۴۲ درصد بود و به ۲۷ درصد کاهش یافته است و هدفگذاری کردهایم که تا پایان سال به ۲۵ درصد کاهش یابد؛ رشد نقدینگی در کشور بهطور کامل، مهار شده است.
رئیس جمهور، اظهار داشت: یکی دیگر از علل افزایش نرخ تورم، ناترازی بانکها است. دولت با همه توان تلاش میکند که بانکهای ناتراز، یا از گردونه خارج شوند یا انضباط مالی را رعایت کنند.
آقای رئیسی، تصریح کرد: چند بانک را از گردونه، خارج و برای بقیه نیز هشدار صادر کردهایم. گروه اقتصادی و بانکی مشخص شده است که بر عملکرد آنها نظارت کند و اگر کوچکترین خطایی داشته باشند، از گردونه خارج خواهند شد.
رئیس جمهور گفت: بسیاری از عزیزان دولت گذشته، خودشان به من گفتند که شما چه کار میتوانید کنید؟ پاسخ دادم که توکل به خدا، اعتماد به نفس و اعتماد به داشتههای کشور، راه را برای ما باز خواهد کرد.
آقای رئیسی، اظهار داشت: دولت سیزدهم، بدون استقراض چاپ پول، با ایجاد درآمد برای کشور، کسری بودجه ۴۸۰ میلیاردی که در آغاز دولت با آن روبرو بود، پشت سر گذاشت و آن را حل کرد؛ تلاش شد که علل تورم، رفع شود. سال ۱۴۰۱ را بدون کسری بودجه، پشت سر گذاشتیم و تلاش بر این است که سال ۱۴۰۲ نیز همینگونه عمل شود.
رئیس جمهور، تصریح کرد: همواره تلاش دولت بر این بوده است که تغایری بین درآمدها و مصارف وجود نداشته باشد. ما تلاش میکنیم که هزینهها را افزایش ندهیم؛ از مجلس هم میخواهیم کمک کند که ناترازی در بودجه نداشته باشیم، زیرا کسری بودجه، موجب مشکلات میشود.
آقای رئیسی گفت: یکی از بخشهای مورد توجه دولت در سفرهای استانی، احیای تولیدیها و کارخانههای تعطیل و نیمهتعطیل است.
رئیس جمهور، اظهار داشت: از ابتدای دولت سیزدهم تا امروز ۶۵۰۰ کارخانه تعطیل و نیمهتعطیل به چرخه تولید بازگشته است؛ کارخانههایی که تجهیزات و سولههای آنها در حال خاک خوردن بود.
آقای رئیسی، تصریح کرد: آمار بانک جهانی و چشماندازی که از آینده رشد اقتصادی ایران با در نظر گرفتن ۱۲ شاخص ارائه شده است، رشد تولید و تجارت در کشور را نشان میدهد.
رئیس جمهور گفت: رشد اقتصادی در سال نخست فعالیت دولت سیزدهم، ۴ درصد و در سال دوم نیز بیش از ۴ درصد بود و بر اساس اعلام مرکز آمار ایران و بانک مرکزی که شاخصهای متفاوتی را درنظر میگیرند، یکی ۵ و دیگری حدود ۷ درصد را اعلام کردهاند.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود، گفت: در حوزه سلامت نیز کارهای بسیاری در این دولت انجام شده است و مراکز درمانی که سالها در مناطق مختلف کشور معطل مانده بود، افتتاح میشوند.
آقای رئیسی، اظهار داشت: از همه تختهای بیمارستانی موجود در کشور، ۱۵ هزار تخت مربوط به دولت سیزدهم است؛ یعنی ۱۰ درصد تختهای بیمارستانی.
رئیس جمهور، تصریح کرد: امروز بیمه سلامت در کشور بسیار توسعه یافته است و پزشک متخصص، چند برابر گذشته در مناطق محروم حضور دارد.
آقای رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نظام تعرفهگذاری پرستاری پس از ۱۱ سال در دولت سیزدهم اجرایی شد، گفت: نظام رتبهبندی معلمان، پس از ۱۰ تا ۱۱ سال در این دولت، اجرا و وضع بسیاری از اقشار در قانون بودجه با پیگیریهای دولت، متفاوت شد.
رئیس جمهور، اظهار داشت: در هنگام آغاز فعالیت دولت سیزدهم، ۲۲ هزار مگاوات ناترازی برق داشتیم و امروز ۸ هزار مگاوات به تولید برق کشور اضافه شده و مشکلات در حال رفع شدن است.
آقای رئیسی، تصریح کرد: صنایع را از برق خانگی، مستقل کردهایم، به گونهای که خود، نیروگاه داشته باشند و بتوانند برق لازم خود را تأمین کنند. همچنین ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه برای صنایع در حال ساخت است و بهزودی افتتاح میشود.
رئیس جمهور گفت: برای تولید ۳۵ هزار مگاوات برق، تأمین یک میلیارد متر مکعب آب در حوزه شهر و روستا و رفع تنش آبی ۱۰ هزار روستا برنامهریزی کردهایم و با قدرت و سرعت در حال دنبال کردن اهداف هستیم.
آقای رئیسی، اظهار داشت: برنامهریزی کردهایم که تا پایان این دولت ۱۲۵ هزار هکتار زهکشی زمینها انجام شود و تا امروز ۱۲۲ هزار هکتار آن انجام شده است.
رئیس جمهور، تصریح کرد: در حوزه کشاورزی، باید خودمان تولیدکننده کالاهای اساسی و نباید واردکننده باشیم، در حالیکه ظرفیت تولید داخل را داریم.
آقای رئیسی گفت: تولید کالاهای اساسی ۲۲ درصد افزایش یافته است؛ روز نخست که دولت سیزدهم آغاز به کار کرد، ۴.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خرید، اما سال گذشته ۷ و نیم میلیون تن و امسال حدود ۱۱ میلیون تن از کشاورزان گندم خریداری شده و رو به افزایش است.
رئیس جمهور، اظهار داشت: در بخشهای صنعت و کشاورزی هم میتوان در کشور کار کرد؛ زمینه کار زیاد است و برای امیدواری بیشتر مردم باید تلاش کرد.
آقای رئیسی، تصریح کرد: گاه، دغدغهای در یک سفر استانی به من منتقل شده است و در همان ۴۸ ساعت که در استان بودم، بررسی و در همان مدت، دو نفر را جابجا کردم. در مواردی هم که از قبل بررسی کردهام، با حضور نشست شورای اداری استان اعلام کردهام ۱۲ مدیر همین امروز باید جابجا شوند.
رئیس جمهور گفت: خانواده شهدای کرمان که بعضی هنوز عزیزشان تدفین نشده بود، از من میخواستند که حفظ ارزشهای انقلاب، امام و رهبری، یادتان نرود و خواسته دیگر آنان هم انتقام گرفتن از جلادانی بود که این روزها مردم را به خاک و خون کشیدهاند. همچنین، تقاضای دیدار با رهبر انقلاب را داشتند که من به ایشان منتقل کردم و فرمودند که زمان آن را تنظیم میکنم.
آقای رئیسی، اظهار داشت: بیش از هر فردی، رئیس دولت باید مدعی مبارزه با فساد باشد و هر موردی از فساد و ناهنجاری که در دولت یا دستگاهها باشد، کشف کننده و پیگیری کننده آن، باید خود مسئولان باشند و این رویه، پس از این هم ادامه یابد. ممکن است که هر کسی دچار خطا شود، اما مردم بدانند به هیچ عنوان در هیچ جایگاهی اجازه نخواهیم داد که فساد، لانهگزینی کند. همچنین، بساط بیحجابی نیز برچیده میشود، اما برنامهریزی میخواهد و باید با تدبیر باشد.
رئیس جمهور، تصریح کرد: من در این دوره، هر فصل، نشست مشترک استانداران و وزرا را بدون تعطیلی برگزار میکنم؛ این قول را عملی کردهام و بنا دارم که اختیارات استانداران را افزایش دهم، زیرا به تمرکززدایی تا میزانی که به کار سلسلهمراتبی ضربه نزند، معتقدم.
آقای رئیسی گفت: از ابتدای دولت، پیشنهاد کردیم که حق مالکانه معادن، مولدسازی اموال و دارایی مازاد دولت و واریز آن به یک حساب و بازگشت مالیات دریافتی از هر استان به همان استان را اجرایی کنیم و با عنوان صندوق عدالت و پیشرفت در اختیار شورای برنامهریزی استانها قرار گیرد، اما مجلس با این پیشنهاد موافقت نکرد.
رئیس جمهور، اظهار داشت: اکنون به دنبال آن هستیم تا درآمد مولدسازیها را به خود استانها بدهیم و این موضوع را به استانداران اعلام کردهایم که هر چه از داراییهای مازاد دولت را به فروش برسانند، درآمد آن را به خود شما میدهیم تا در طرحهای نیمهتمام و گرهگشایی از خود استان، هزینه شود.