معاون سازمان انرژی اتمی در اصفهان :این سازمان ، برنامهریزی برای ارتقای امنیت غذایی کشور را تدوین کرد.
سیدپژمان شیرمردی افزود: ناامنی غذایی مسالهای نیست که بتوان از آن چشمپوشی کرد و بیش از ۵۰ درصد این ناامنی در قاره آسیا در حال رُخ دادن است.
وی ادامه داد: پرتودهی موجب افزایش «انبارمانی» محصولات غذایی میشود و بسیاری از آلودگیهای میکروبی در محصولات را از بین میبرد.
معاون سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: این سازمان آمادگی دارد که از طریق پرتودهی به محصولات غذایی و کشاورزی به افزایش طول عمر و ماندگاری محصولات و کاهش ضایعات غذایی کمک کند.
وی اضافه کرد: سازمان انرژی اتمی، ساخت دستگاههای پرتودهی را بومیسازی کرده است.
پرتودهی محصولات کشاورزی فرایندی است که در آن محصولات در معرض اشعههای «گاما» و «ایکس» یا پرتوهای الکترونی قرار میگیرند.
این روش برای بهبود ایمنی مواد غذایی با افزایش ماندگاری محصول، کاهش خطر ابتلا به بیماریها با منشاء غذا، تاخیر یا از بین بردن جوانهزنی و رسیدن محصول مورد استفاده قرار میگیرد.
پرتودهی از طریق کاهش باکتریهای بیماری زا و قارچها و کُند کردن فرایند رسیدگی میوهها و سبزیجات، زمان ماندگاری مواد غذایی را افزایش میدهد.
امروزه بیشتر از ۴۰ کشور جهان از پرتودهی با اهداف مختلف روی محصولات تولیدی خود استفاده میکنند.