پارسال ۲ میلیون و ۵۲۰ هزار تن برنج در کشور تولید شده است. مجری طرح برنج وزارت جهادکشاورزی میگوید: علاوه بر این مقدار، حدود ۷۰۰ هزار تن برنج باید وارد کنیم تا نیاز کشور به این محصول برطرف شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سهرابی مجری طرح برنج کشور گفت: طبق آمار بطور متوسط هر ایرانی ۳۵ کیلوگرم برنج در سال مصرف میکند و با توجه به میزان جمعیت ایران به ۳ میلیون تن برنج سفید برای مصرف سالانه و ۲۰۰ هزار تن هم برای ذخیره راهبردی نیاز دارد.
حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور نیز گفت: سطح خوداتکایی برنج کشور ۷۰ درصد است و مابقی را مجبوریم که برای تامین کالری مردم از خارج از کشور وارد کنیم.
حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور افزود: جدیدترین ارقامی که معرفی کردیم در گروه پر پتانسیلها با عملکرد بالا گروه ارقام متحمل به تنشهای خشکی و گروه ارقام خوش کیفیت هست و از فصل زراعی جدید ۱۴۰۳ وارد عرصه خواهند شد.شکری عضو هیت علمی تحقیقات برنج گفت: واردات رو کمتر کنیم شرایط کیفی محصول برنج رو بهبود ببخشیم افزایش عملکرد در واحد سطح داشته باشیم.
سهرابی مجری طرح برنج کشور گفت: جایگزینی ارقام پرمحصول به جای ارقام محلی، تغذیه بهینه و مصرف متعادل کودهای فسفاته، مدیریت مناسب آبیاری و مدیریت محصول در مزرعه از راههای مهم برای افزایش تولید برنج است.
در آخرین نشست بررسی مسائل برنج و شالیکاران استانهای شمالی کشور آقای مخبر، معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد تا زمانی که برنج کشاورزان داخلی را در انبارها موجود و ذخیره داریم، همچنان از ثبت سفارش و واردات این محصول جلوگیری میشود.
نیکبخت وزیر جهادکشاورزی افزود: تولیدگندم، برنج، جو، پنبه و شکر جزو ۵ محصولاتی هست که انتخاب شدند تا ما به خودکفایی صد در صد برسیم.