باستان شناسان و پژوهشگران در کشفی بسیار مهم، از وجود زندگی شهری در قلب جنگلهای آمازون در دو هزار و پانصد سال پیش پرده برداشتند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اینترنتی آلرت تودی، باستان شناسان و پژوهشگران در کشفی بسیار مهم، از وجود زندگی شهری در قلب جنگلهای آمازون در دو هزار و پانصد سال پیش پرده برداشتند.
باستان شناسان در کشفی بسیار مهم پس از پژوهش و بررسیهای گسترده در قلب جنگلهای مرطوب و بارانی آمازون، شبکهای تو در تو و پیچیده از شهرها را یافتند که بیش از دو هزار و پانصد سال قدمت دارد.
یافتههای باستان شناسان که در مجلهی ساینس منتشر شده، قرارگاههای بسیار ساختارمندی را نشان میدهد که پیش از تسلط اسپانیاییها بر نیمکرهی غربی در درهی اوپانو در بخشی از اکوآدر که در جنگلهای آمازون و در دامنهی شرقی رشته کوههای آند قرار دارد ساخته شده اند. کشف این شبکهی باستانی که قدیمیترین و بزرگترین شبکهی شهری در آمازون به شمار میآید پس از دو دهه پژوهش و بررسی تحقق یافته است. زمان بندی این تکامل باستانی این مهم را آشکار میکند که نخستین ساکنان این شهرها در سه هزار سال گذشته در خانههایی کوچک و پراکنده زندگی میکرده اند. اما تغییری بسیار قابل ملاحظه در فاصلهی بین دو هزار و پانصد سال تا یکهزار و ۷۰۰ یا دو هزار سال پیش اتفاق افتاد که به فرهنگهای کیلومو و اوپانو نسبت داده شده است. آنها ساخت تپههای باستانی را آغاز کرده و خانههای خشتی و گلی را بنا گذاردند.