بر اساس یک تحقیق جدید تبعیض قومیتی و جنسیتی در بخشهای اورژانس بیمارستانهای فرانسه وجود دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ رادیو فرانس انترناسیونال در خبری در پایگاه اینترنتی خود از وجود تبعیض جنسیتی و قومیتی برای بیماران در بخشهای اورژانس بیمارستانهای فرانسه خبر داد.
تحقیقی که یک پزشک بخش اورژانس در شهر مون پلیه (در جنوب شرق فرانسه) انجام داده است و این هفته در نشریه بین المللی یوروپین جورنال آو امرجنسی مدیسین (European Journal of Emergency Medicine) منتشر شد، اهمیت پیشداوریها را در تشخیص پرستاران نشان میدهد.
این که زن باشی یا مرد، سیاه باشی یا سفید، رفتار با شما در بخش اورژانس یک بیمارستان همیشه به یک شیوه نیست. نتیجه گیریهای مطالعات وسیعی که نزد یک هزار و ۵۰۰ نفر از کارکنان حرفهای از ۱۵۹ شهر فرانسه، بلژیک، سوئیس و موناکو انجام گرفته، این را نشان میدهد.
همانند پذیرش بخش خدمات اورژانس، مراقبان بهداشتی که از آنها در این تحقیق پرسش شد، مجبور بودند پروندههای بیماران ساختگی را که نشانههای وخیم بیماری را نشان میدادند، بیرون بکشند و بررسی کنند. همه بیماران از دردهای کلاسیک بخش صدری سینه رنج میبردند. پروندههای پزشکی با عکس نیمرخ هشت بیمار که هوش مصنوعی تهیه کرده بود، همراه بود: چهار مرد و چهار زن حدود ۵۰ ساله که دست خود را روی سینه گذاشته و به یک نحو لباس پوشیده بودند، اما قومیتهای متفاوت آسیایی، اروپایی، مغربی و کشورهای جنوب صحرای آفریقا را داشتند.
نتیجه این بود که وقتی بیمار زن بود مورد کمتر وخیم تشخیص داده میشد تا مرد. وقتی که بیمار سیاه پوست بود نیز تشخیص همین طور بود.
به این ترتیب، یک زن سیاه پوست فقط ۴۰ درصد از بخت طبقه بندی شدن در آن دسته از بیمارانی که در وضعیت اورژانس حیاتی به سر میبرند، برخوردار است تا اولویت قرار گرفتن تحت مراقبتهای ویژه را داشته باشد، در حالی که بخت یک مرد سفید پوست ۶۰ درصد است.
دکتر زاویه بوبیا (Xavir Bobbia) که این تحقیق را انجام داده است، این نتیجه گیریها را غیر قابل تحمل ارزیابی و تصریح میکند مراقبان بهداشتی زن همان پیش داوریهایی را دارند که مراقبان بهداشتی مرد دارند، و این به جنسیت کارکنان بهداشتی ارتباطی ندارد.