پروفسور توفیق موسیوند، مخترع نخستین قلب مصنوعی جهان در سن ۸۷ سالگی درگذشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ پروفسور «توفیق موسیوند» (Tofy Mussivand) دانشمند برجسته ایرانی و مُبدع نخستین پمپ قلب مصنوعی جهان درگذشت و دنیای علم را از وجود ارزشمند خود محروم کرد.
پروفسور استاد توفیق موسیوند که به Tofy Mousivand مشهور است، اختراعات بسیاری را به ثبت رسانده است که مهمترین آنها قلب مصنوعی بود.
این اختراع شامل تکنولوژی بای پس است یعنی توانایی کنترل از راه دور را دارد که پس از قرار گرفتن در بدن بیمار میتواند از طریق ماهواره، اینترنت و تلفن از وضعیت آن اطلاع یافت و همچنین از وضعیت سلامت بیمار آگاه شد؛ همچنین امکان ارسال برق به آن بدون ایجاد سوراخ در بدن را نیز دارد که این فرآیند از طریق سیستم الکترومغناطیسی فراهم میشود.
توفیق موسیوند در سال ۱۳۱۵ در روستای ورکانه استان همدان در خانوادهای ساده و روستایی چشم به جهان گشود، شغل خانوادگی خاندان موسیوند دامپروری بود و تمامی اعضای خانه برای کسب درآمد و مایحتاج زندگی به یکدیگر در کارهای مختلف کمک میکردند.
وی در دوران کودکی و نوجوانی به چوپانی در دشتهای پهناور استان همدان مشغول بود و شبهای تابستان در حالی که روی پشت بام دراز میکشید، مدتها به آسمان و ستارگان خیره میشد و به دلایل آفرینش جهان و شگفتیهای آن فکر میکرد.
روحش شاد باعث افتخار ایران و هر ایرانی است.