کتابخانه مرکزی ارومیه بیش از ۱۷ هزار جلد کتاب ویژه ناشنایان و نابینایان و کمبینایان دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مسئول کتابخانه مرکزی ارومیه در این خصوص گفت : در این کتابخانه به گروههای خاص از جمله ناشنوایان، نابینایان، سالمندان و افراد سالمند کتابخانه، و کودکان استثنایی خدماتی در خور توجه هر گروه ارائه میشود.
موسوی با بیان اینکه در حوزه ناشنوایان بیش از هزار جلد کتاب سادهسازی شده و معمولی وجود دارد، گفت: قصهگویی به زبان اشاره، کارگاههای آموزشی برای کسب و کار خانگی، کلاسهای آموزشی جمله سازی، نقاشی، برپایی نمایشگاه توانمندی در هفته ناشنوایان، آموزش زبان اشاره و برگزاری کلاسهای کمک درسی را از جمله فعالیتهای قسمت ناشنوایان کتابخانه مرکزی ارومیه است.
مسئول کتابخانه مرکزی ارومیه همچنین برگزاری تئاتر به زبان اشاره که اولین بار در کشور اجرا شد و در جشنواره معلولین نیز مقام آورد را از دیگر فعالیتهای قسمت ناشنوایان کتابخانه مرکزی ارومیه عنوان کرد.
وی گفت: در قسمت ناشنوایان کتابخانه مرکزی ارومیه ۱۰۴ نفر عضو هستند که در تمام برنامهها حضور فعال دارند.
وی در ادامه گفت: همچنین در قسمت نابینایان و کمبینایان کتابخانه مرکزی ارومیه ۵۰۰ جلد کتاب بریل و ۱۵ هزارو ۵۰۰ جلد کتاب صوتی موجود بوده و در اختیار اعضا قرار میگیرد.
موسوی افزود: قصهگویی، کتابخوانی، کلاس آموزشی بریل آموزی، جمعخوانی کتاب و اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و آموزشی را از جمله برنامههای قسمت نابینایان کتابخانه مرگزی ارومیه عنوان کرد.
در قسمت نابینایان نیز حدوداً ۳۶۰ نفر عضو بوده که از خدمات این کتابخانه استفاده میکنند و همچنین در این قسمت پرینت بریل رایگان برای افرادی که دانشجو هستند نیز داریم.
مسئول کتابخانه مرکزی ارومیه ادامه داد: همچنین در کتابخانه مرکزی ارومیه برنامهایی برای سالمندان داریم که یا این گروه در کتابخانه حاضر میشوند و برنامههای فرهنگی برگزار میکنیم یا هم گروه کتابخانه مرکزی به سرای سالمندان رفته و برای این گروه برنامههای مختلف در حوزه کتاب و کتابخوانی اجرا میکنیم.
موسوی گفت: همچنین در حوزه کودکان استثنایی نیز به مدارس این کودکان رفته و ضمن برگزاری برنامههای مختلف، کتاب امانت داده میشود، بدین صورت که تعدادی کتاب به مدیر مدرسه میدهیم تا بین کودکان امانت داده شود.
مسئول کتابخانه مرکزی ارومیه با اشاره به اینکه عضویت گروههای خاص در این کتابخانه رایگان بوده، گفت: ولی متاسفانه از قسمت منابع در گروههای خاص با مشکل مواجه هستیم و نیاز است که آموزش و پرورش، نهضت سواد آموزی و نهاد کتابخانهها با هم تعامل بیشتر داشته باشند.