وزیر دادگستری آفریقای جنوبی در دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه گفت: خشونت علیه فلسطینیها ۷ اکتبر شروع نشده، بلکه آنها شاهد موارد متعدد نسلکشی و نقض حقوق بشر در طول ۶۰ تا ۷۰ سال اخیر بودند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه امروز پنجشنبه به شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل به علت «نسلکشی» رسیدگی كرد كه شبكه خبر در ارتباط زنده از هلند مشروح اين دادگاه را به سمع و نظر بينندگان رساند.
دادستان: این پرونده درباره اجرای قانون مربوط به جلوگیری از نسلکشی است که آفریقای جنوبی علیه اسرائیل مطرح کرده است. اکنون باید وارد روال کار شویم.
دولت آفریقای جنوبی این شکایت را علیه دولت اسرائیل مطرح کرد و آن را براساس کنوانسیون نسلکشی سال ۱۹۴۸ به نسلکشی در غزه متهم کرد. آفریقای جنوبی از بندهای مختلف این دادگاه برای طرح شکایت خود استفاده کرده است. دولت آفریقای جنوبی دولت و ارتش اسرائیل را به نسلکشی متهم کرده است. آفریقای جنوبی بر این باور است که اقداماتی که در غزه علیه فلسطینیها انجام میشود دارای ماهیت نسلکشانه میباشد، زیرا این اقدامات با این هدف صورت میگیرد که علیه مردمی براساس نژاد و ملیت شان صورت بگیرد. اسرائیل در حال ارتکاب نسلکشی میباشد. در این شکایت خواهان اقدامات مقدماتی و اولیه شده است. براساس نظر آفریقای جنوبی اقدامات اولیه ضروری است تا مانع از اقدامات اسرائیل علیه حقوق مردم فلسطین شویم. آفریقای جنوبی درخواست دارد که با در پیش گرفتن این اقدامات اولیه توسط دادگاه مانع از ادامه این اقدامات علیه مردم فلسطین شوید. من در ادامه بخشی از متنی را که دولت آفریقای جنوبی مطرح کرده است خواهم خواند.
ممنونم خانم رئیس
۱- دولت اسرائیل باید عملیات نظامی خود را علیه اسرائیل متوقف کند.
۲- دولت اسرائیل باید عملیاتهایی را که علیه مردم فلسطین متوقف کند این عملیاتها شامل عملیاتهای نظامی نیز میباشد.
۳- دولت آفریقای جنوبی و نیز اسرائیل هر کدام باید براساس کنوانسیون جلوگیری از نسلکشی به وظایف خود در مقابل مردم فلسطین انجام دهند تا از این طریق مانع از وقوع نسلکشی شوند.
۴- دولت اسرائیل براساس تعهدات خود مطابق این کنوانسیون در ارتباط با مردم فلسطین به عنوان کشور و گروهی که تحت حفاظت این کنوانسیون قرار دارد از ارتکاب هرگونه اعمالی که براساس بند ۲ این کنوانسیون میباشد اجتناب کند. این اقدامات عبارتند از ایجاد جراحتهای فیزیکی برای مردم و یا وارد آوردن خسارات به گروههای مختلفی که اعمال اقداماتی که هدف آن ایجاد خسارت در میان گروهی از مردم میباشد.
در رابطه با فلسطین، اسرائیل باید از انجام کلیه اقداماتی که شامل این موارد گفته شده میباشد، اجتناب کند و اقداماتی را در پیش بگیرد که مانع از تحقق یافتن این اعمال میشود.
جلوگیری از دسترسی به مواد غذایی، جلوگیری از دسترسی به کمکهای انسان دوستانه و نیز سوخت مورد نیاز و سرپناه مورد نیاز در راستای این اقدامات قرار دارد.
عدم دسترسی به خدمات و نیازهای مواد بهداشتی و مواد پزشکی نیز در این میان قرار دارد.
۵- آن دسته از فعالیتهای افراد یا یگانهای ارتش اسرائیل یا سازمانهای دیگری که با هدف انجام این قبیل اقدامات میباشد باید متوقف شود.
۶- ارتکاب و یا تشویق به ارتکاب نیز در میان اقداماتی است که باید متوقف شود تا جایی که به این دادگاه مربوط میشود این اقدامات براساس بندهای مختلف کنوانسیون باید متوقف شود.
۷- دولت اسرائیل باید اقدامات مناسبی را برای رعایت و حفظ حقوق مردم فلسطین در پیش بگیرد و اقداماتی را برای مجازات افراد و سازمانها براساس کنوانسیون، اسرائیل باید انجام دهد.
۸- نهادهای بین المللی باید کمیتههایی برای واقعیت و یا یافتن واقعیت بفرستند. دولت اسرائیل باید گزارشی را به دادگاه درباره همه اقداماتی که در این زمینه در پیش گرفته است ارائه دهد و این گزارشها باید به شکلی انجام شود تا در نهایت دادگاه تصمیمی را در این زمینه بگیرد.
۹- دولت اسرائیل باید از شرایطی که فعالیت دادگاه را سختتر میکند اجتناب کند.
متشکرم از گزارشی که خواندید.
یک نسخه از این شکایت به دولت اسرائیل نیز ارائه شده است و به دبیرکل سازمان ملل نیز ارائه شده است. درخواستی برای مطرح شدن اجرای اقدامات موقت در این زمینه ارائه شده است. باید تاریخی را برای اجرای این قبیل اقدامات موقت تعیین کرد. در نتیجه طرفها باید تاریخی را برای شروع جلسات استماع شفاهی تعیین میکردند و این ساعت یا این زمان برای پنج شنبه و جمعه تعیین شده است. من به هیئتهای اسرائیلی و آفریقای جنوبی خوشآمد میگویم. امروز صبح دادگاه فقط به استدلالی که هیئت آفریقای جنوبی مطرح خواهد کرد گوش خواهد داد.برای این دادگاه در اولین جلسهای که امروز دادگاه دارد جلسات دادگاه باید تا ساعت ۱ بعدازظهر باید تمام شود. من از طرفها میخواهم به جلسات استماع این دادگاه باید مرتبط با موضوع مطرح شده در قوانین دیوان باشد و محدود به چیزهایی باشد که در قانون تعیین شده است. من از وکیل آفریقای جنوبی میخواهم که صحبتهای خود را شروع کند.
وکیل آفریقای جنوبی: خانم رئیس، اعضای محترم دادگاه افتخار است برای من هم که در اینجا پیش شما باشم از طرف دولت آفریقا. قدردانی میکنم از دادگاه برای برگزاری این جلسه در پاسخ به درخواست آفریقای جنوبی در شکایتی که ما مطرح کردیم ما معتقدیم که نکبهای که بعد از استعمار فلسطین توسط اسرائیلیها در ۱۹۴۸ شروع شد حق فلسطینیها را در زمینه برخورداری از استقلال از آنها محروم کرده است. ما باید به تبعیضات سیستماتیکی که اسرائیل علیه فلسطینیها صورت میگیرد نیز توجه داشته باشیم که شبیه نظام آپارتاید میباشد. نقض سیستماتیک حقوق بشر صورت گرفته است. در شروع آفریقای جنوبی این را میپذیرد که اقدامات نسلکشانی اسرائیل علیه فلسطین و اقدامات غیرقانونی که اسرائیلیها علیه فلسطینیها از ۱۹۴۸ انجام داده اند، ادامه دارد. ۵۶ سال اشغال و محاصرهای که علیه غزه اعمال شده است و شرایطی را در غزه فراهم کرده است که توسط سازمان ملل به عنوان قاتل خاموش فلسطینیها از آن یاد شده است. برای حذف تبعیض نژادی علیه فلسطینیها و اظهار سخنان توهین آمیز علیه فلسطینیها بخشی از تعهد کشورهای عضو این دیوان میباشد.
گزارشگرهای مختلف سازمان ملل درباره وقوع نسلکشی در غزه هشدار دهند. امروز آن دسته از نمایندگان کشور فلسطین که در حوزه حقوق فعالیت میکنند و روزهای قبل در غزه بودند و در قلب غزه حضور داشتند آینده آنها و آینده کشور آینده فلسطین بستگی به این تصمیمی دارد که دادگاه درباره این موضوع خواهد گرفت.
من از وزیر دادگستری آفریقای جنوبی میخواهم که اظهارات اولیه خود را بیان نمایند.
وزیر دادگستری آفریقای جنوبی: اعضای محترم دادگاه، افتخار است برای من که در برابر شما بایستم به نمایندگی از آفریقای جنوبی در این شرایط بسیار خاص. برای دراز کردن دستمان به سمت مردم فلسطین ما به عنوان کشوری فعالیت کردیم که به دنبال حقوق بشر است. نلسون ماندلا روحیهای است که در بین آفریقای جنوبی ایجاد کرده است به منظور مجازات افراد دخیل در نسلکشی. به عنوان یک کشور عضو این پیمان چیزی است که ما مدیون مردم فلسطین نیز هستیم. همان گونه که قبلاً گفته شد خشونتی که علیه فلسطین شروع شد در تاریخ ۷ اکتبر شروع نشد. فلسطینیها شاهد موارد متعدد نسلکشی و نقض حقوق در طول ۶۰ - ۷۰ سال اخیر بودند. در نوار غزه اسرائیل از سالها پیش محاصره هوایی، زمینی و دریایی را اعمال کرده و زیرساختهای انسانی را در این منطقه نابود کرده است و ورود به غزه از هر شکلی غیرقانونی و محدود است. اسرائیل هنوز هم توسط جامعه جهانی به عنوان یک نیروی اشغالگر در نظر گرفته میشود. آفریقای جنوبی نسلکشی فلسطینیها را توسط اسرائیل محکوم کرده است. چنین حملهای به غزه نمیتواند توجیهی برای اقدامات اسرائیل باشد.جلسه امروز مربوط به درخواست آفریقای جنوبی درباره اجرای اقدامات مقدماتی در زمینه جلوگیری از نسلکشی میباشد.پرونده آفریقای جنوبی توسط یک تیم شش نفره ارائه خواهد شد که اعضا و اسامی آنها به این ترتیب است که من بیان میکنم. دکتر عادل به عنوان رایزن اصلی ما در اینجا فعالیت خواهد کرد.
خانم رئیس، اعضای محترم دادگاه باعث افتخار است تا از طرف دولت آفریقای جنوبی در این شرایط در اینجا حاضر شوم. این پرونده نشان دهنده وظیفه همه ما عنوان اعضای جامعه انسانی ما باشد. در پروندهای که هدف دادگاه در آن براساس بند ۴۴ دیوان رسیدگی به بحث نسلکشی میباشد، اسرائیل با ارتکاب اقداماتی که در داخل تعریف نسلکشی قرار میگیرد بندهای این دادگاه را نقض کرده است و از اقدامات اسرائیل بحث نسلکشی را میتوان تشخیص داد.
غزه یکی از دو بخش شناخته شده فلسطین میباشد که توسط اسرائیل از ۱۹۶۸ اشغال شده است. این منطقه دارای مرزی ۶۰ کیلومتری با اسرائیل میباشد و اسرائیل به اعمال کنترل بر این منطقه در سطح زمین، در سطح هوا، آب و ... ادامه میدهد و ورود برق و سایر موارد مورد نیاز غزه را در اختیار دارد.
همان گونه که وزیر ما گفت ورود هر چیزی از طریق زمین و هوا به غزه نیازمند تأیید اسرائیل دارد. غزه یکی از متراکمترین بخشهای دنیا از نظر جمعیتی میباشد.
اسرائیل غزه را در معرض انواع شدیدترین بمبارانها قرار داده است و این منطقه به سبب محاصرهای که اکنون در این منطقه وجود دارد شاهد بروز انواع بیماریها و مشکلات دیگر بوده است. ورود کمکهای محدود بسیار دشوار است. همان گونه که این دادگاه مشخص کرده است درباره گامبیا و میانمار، ضرورتی ندارد برای دادگاه درباره این مسئله که آیا اقدامات اسرائیل در زمینه تعریف نسلکشی قرار میگیرد یا نه. زمانی که برخی از اقدامات صورت گرفته در محدوده تعریف نسلکشی قرار میگیرد. درباره موضوع نسلکشی مشخص است که برخی بخشی یا اگر نگوییم همه این اقدامات در راستای تعریف نسلکشی قرار میگرفت. در پروندهای که آفریقای جنوبی ارائه کرده است این موارد به دقت و به صورت جزئی ارائه شده است. من نمیتوانم همه اینها را در اینجا برای شما توضیح دهم، ولی برای نشان دادن الگوهای مربوط به نسلکشی به برخی از این موارد اشاره خواهم کرد. براساس آمار سازمان ملل که ما به آنها تکیه کرده در گزارش شفاهی آفریقای جنوبی ما نشان خواهیم داد که از برخی از این مواد به شکل تصویری و صوتی نیز استفاده خواهند کرد.
خانم رئیس در این شرایط اجازه بدهید تا نشان دهم که چگونه اقدامات اسرائیل ناقض بند ۲ A و ۲ B و ۲ C و ۲ D کنوانسیون میباشد.
اولین اقدام نسلکشی که اسرائیل مرتکب شده کشتار غیرنظامیان در غزه میباشد. همان گونه که دبیرکل سازمان ملل ۵ هفته قبل ارائه کرد سطح کشتار غیرنظامیان توسط اسرائیل آنقدر بالاست که هیچ جایی در غزه دیگر امنیت ندارد، هم اکنون که من با شما صحبت میکنم ۲۳ هزار نفر کشته شدند توسط نیروهای اسرائیلی در جریان حملات مداوم هفتههای اخیر. دستکم ۷۰ درصد این افراد باور بر این است که زنان و کودکان هستند. حدود ۷ هزار فلسطینی هم ناپدید هستند و گمان میرود که در زیر آوار جان خود را از دست داده باشند.
فلسطینیهای غزه در معرض بمبارانهای مداوم هستند در هر جایی که هستند، در جاهایی که به دنبال پناه هستند، در بیمارستان ها، در مدارس، در مساجد، در کلیساها، در همه جا و حتی زمانی که به دنبال پیدا کردن غذا برای خود و خانوادههای خود میباشند، خودشان و خانواده هایشان و کودکانشان کشته میشوند حتی در جاهایی هم که فرار کردند و حتی زمانی که تلاش میکنند از مسیرهایی که به گفته اسرائیل به عنوان مسیر امن میباشد، حرکت میکنند کشته میشوند. بسیاری از آنها در داخل گورهای دسته جمعی دفن شدند، در سه هفته اول بعد از شروع جنگ در بعد از ۷ اکتبر اسرائیل دستکم ۲۰۰ بار از بمبهای بسیار سنگین استفاده کرده است، در مناطقی که خود به عنوان مناطق امن اعلام کرده است حتی در اردوگاههای پناهجویان. این بمبهای سنگین یکی از مخربترین و مرگبارترین بمبها در دنیا میباشند و این بمبها توسط هواپیماهایی حمل میشود که برای این کار آموزش دیده اند.
اسرائیل این کارها را با دانش و آگاهی کامل انجام میدهد از این که این بمبها چقدر غیرنظامی خواهد کشت. بسیاری از خانوادههای فلسطینی در غزه چندین عضو خود را از دست داده اند و بسیاری از خانوادهها به کلی از روی زمین محو شده اند و هیچ عضوی از آنها باقی نمانده است حتی یک کودکان، زنان، مردان، پسرعموها، پدربزرگ ها، مادربزرگها همه کشته شده اند. این کشتارها عمداً صورت گرفته است و هیچ کسی مصون نمانده است. دامنه کشتار کودکان فلسطینی در غزه به حدی است که دبیرکل سازمان ملل آنجا را قبرستانی برای کودکان نامیده است.
شکایتی که ما مطرح کرده ایم قصد دارد تا به شرایط غزه رسیدگی شود.
دومین اقدام نسلکشی در غزه عبارت است از اقدام اسرائیل در وارد کردن خسارت و جراحت فیزیکی و بدنی به فلسطینی ها. حملات اسرائیل باعث زخمی شدن بیش از ۶۰ هزار فلسطینی شده است و بسیاری از آنها اعضای بدن خود را از دست داده اند. تعداد بسیار زیادی از فلسطینیها از جمله کودکان بازداشت شده، چشمان آنها بسته میشود، لباسهای خود را مجبور میشوند درآورند و به نقاط نامعلومی انتقال داده میشوند، درد و رنج مردم فلسطین فیزیکی و روحی غیرقابل تکذیب است. درباره سومین اقدام نسلکشی باید بگویم که اسرائیل به شکل عمدی اقدامات و شرایطی را برای فلسطین و غزه اعمال کرده است که امکان حیات را فراهم نمیکند و این کار را به چهار شکل انجام داده است. ۱- از طریق مجبور کردن فلسطینیها به ترک خانه و آشیانه شان، اسرائیل صدها هزار فلسطینی را مجبور کرده است خانه و کاشانه خود را ترک کنند آن هم در شرایطی که هیچ جایی برای آنها امن نیست و آنها در معرض خطر کشته شدن قرار دارند. بسیاری از فلسطینیها مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند، بارها و بارها و به شکل مکرر مجبور شدند به امید پیدا کردن مکانی امن، مکان فعلی خود را ترک کنند. بیش از یک میلیون نفر از جمله کودکان و سالمندان و مجروحان و افراد ضعیف مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند. بسیاری از بیمارستانها به شکل کامل مجبور به تعطیلی شدند. اسرائیل دستور داد که ظرف ۲۴ ساعت مردم از شمال به جنوب غزه حرکت کنند، خود این دستور به خودی خود یک نسلکشی به شمار میرود آن هم در شرایطی که هیچ کمک انسانی وارد نمیشود و هیچ آب، غذا وارد غزه نمیشود، هدف از این اقدام حساب شده وارد کردن درد و رنج به مردم غزه میباشد. برخی از این خسارتها دائمی است. اسرائیل بیش از ۳۰۰ هزار خانه فلسطینی را نابود کرده است و بیش از نیم میلیون از مردم فلسطین دیگر نمیتوانند به خانههای خود بازگردند، خانهها و زیرساختها با خاک یکسان شده است و این تکرار یک تاریخ نسلکشیهای فلسطینیها به دست اسرائیل میباشد. اسرائیل مطمئناً مسئولیتی برای بازسازی آنجاهایی را که تخریب کرده است بر عهده نمیگیرد. سربازان اسرائیلی در نهایت شادی خانههای فلسطینیها را نابود میکنند با این امید که بر روی این خرابیهای فلسطینیها شهرکهای اسرائیلی را بنا کنند.
۲- در کنار بحث ترک خانه و کاشانه توسط فلسطینیها اسرائیل به قحطی و گرسنگی دادن به فلسطینیها ادامه میدهد. اقدامات اسرائیل باعث شده است که بسیاری از فلسطینیها تا مرز قحطی و گرسنگی پیش روند و دیگر از مرز گرسنگی بالاتر رفته است. در میان مردم جهان که در شرایط فعلی وضع دشواری دارند، بیش از ۸۵ درصد این افراد در غزه هستند، وضعیت به گونهای است که کارشناسان اکنون پیش بینی میکنند که مردمی که در غزه بر اثر گرسنگی و نبود آب خواهند مرد، بیشتر از آن تعدادی است که بر اثر بمبارانهای اسرائیل خواهند مرد.
اسرائیل نه تنها مانع از ورود کمکها به غزه میشود بلکه از طریق بمبارانها و حملات خود مانع از توزیع این کمکها نیز میشود.
چند روز قبل یک مأموریت سازمان ملل برای توزیع کمکهای حیاتی و کمکهای بهداشتی اجازه نیافت از طرف مقامات اسرائیلی تا وارد غزه شود، این پنجمین مورد از اقدام اسرائیل در جلوگیری از ورود کمکهای سازمان ملل به غزه به شمار میرود و این باعث میشود که بیمارستانهای شمال غزه فاقد کمکها و نیازها و مواد مورد نیاز بهداشتی برای ارائه کمک باشد، کمکهایی که وارد شده است کافی نمیباشد.
اینها تصاویری است که مردم غزه را نشان میدهد که به خاطر کم بودن مواد غذایی اطراف یک کامیون حامل کمک جمع شده اند.
اسرائیل به شکل عامدانه شرایطی را فراهم کرده است که بر اثر آن فلسطینیهای غزه دسترسی به خدمات بهداشتی و سلامت ندارند، آب بهداشتی قطع شده است و این باعث میشود که مردم آب کافی برای نوشیدن و یا سلامت و بهداشت شخصی خود نداشته باشند. غزه و مردم غزه در معرض بیماریهای بسیار خطرناکی میباشند، بیماریهایی نظیر اسهال و سایر بیماریهای مرتبط با آب صدها برابر افزایش یافته است. زمانی که بیماری و سوءتغذیه شرایطی را ایجاد میکند که شبیه چرخه مرگ نباشد.
چهارمین اقدام نسلکشی اسرائیل براساس کنوانسیون حملات اسرائیل و ارتش اسرائیل به بخش بهداشتی غزه میباشد حتی تاریخ هفتم دسامبر مقامات سازمان ملل اعلام کرده بودند که بخش بهداشت غزه به شکل کامل نابود شده و از بین رفته است. آنهایی که در غزه مانده اند دسترسی به خدمات بهداشتی ندارند. سالها محاصره غزه باعث شده بود که وضعیت بخش بهداشت غزه در شرایط بسیار بدی قرار بگیرد و اکنون نیز با جنگ وضعیت بدتر شده است و در نهایت این که مخبر ویژه سازمان ملل در زمینه امور خشونت علیه زنان و کودکان گفته است که اقداماتی که اسرائیل مرتکب شده است در تعریف نسلکشی این کنوانسیون قرار میگیرد. در ۲۲ نوامبر ایشان اینگونه توضیح دادند: خشونت توسط اسرائیل علیه زنان فلسطینی و کودکان و نوزادان فلسطینی در تعریف نسلکشی قرار میگیرد از قبیل اعمال اقداماتی که هدف از آنها جلوگیری از تولد نوزادان و کودکان میباشد. اسرائیل جلوی ارائه و تحویل کمکها به غزه را گرفته است، کمکهایی نظیر کمکهای بهداشتی برای کودکان و نوزادان.
هر روز یکصد و ۷۰ نفر از زنان غزه کودکان خود را هر روز در این منطقه به دنیا میآورند، ولی براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت ۷۰ درصد از آنها دسترسی به خدمات بهداشتی مورد نیاز در این زمینه ندارند.
خانم رئیس به شکل خلاصه باید بگویم که همه این اقدامات در کنار هم یک الگویی را تشکیل میدهد که نشان میدهد اسرائیل دارای قصد نسلکشی میباشد. هدف قراردادن فلسطینیهای ساکن غزه توسط اسرائیل، استفاده از تسهیلات و سلاحهایی که باعث تخریب گسترده میشود و نیز هدف قراردادن فلسطینیها با استفاده از تک تیراندازها، تعیین نقاط یا مسیرهایی به عنوان مناطق امن و سپس حمله کردن به این مناطق، جلوگیری از دسترسی مردم غزه به سوخت، موارد بهداشتی، آب و چیزهای دیگر همگی در راستای این تعریف قرار دارد. تخریب خانه ها، مدارس، مساجد، کلیساها، بیمارستانها و کشتار کودکان و زخمی کردن آنها نسلکشی است. نسلکشی هیچگاه از قبل اعلام نمیشود. در ۱۳ هفته گذشته اقدامات صورت گرفته نشان دهنده یک قصد جدی برای نسلکشی میباشد که نیازمند اقدامات دیوان در این زمینه میباشد. در پرونده گامبیا و میانمار این دادگاه در ورود به مسئله تعلل نکرد، اقداماتی که در میانمار صورت میداد به منزله نسلکشی علیه مسلمانان روهینگیا بود، شرایط امروز حتی بدتر نیز شده است و حتی بدتر از وضعیت میانمار و گامبیا میباشد. هر روز شاهد از بین رفتن جان انسانها و نابودی خانهها و عزت انسانی میباشیم و شرایط و درد و رنج آنها به گونهای است که قابل تأمل نیست. براساس این دادگاه بدون در پیش گرفتن اقدامات اولیه براساس گفته معاون دبیرکل در پنجم ژانویه من نقل میکنم اینگونه گفتم، آیا فکر میکنید که وارد کردن کمک به غزه راحت است؟ سردرگمی بسیار زیاد است، بسیاری از اقلامی که میخواهیم وارد کنیم، وارد نمیشود اجازه ورود نمییابد و این در شرایطی است که بسیاری از مردم گرسنه و درد دیده غزه منتظر ورود این کامیونهای کمک میباشد. جادهها خراب است، به کامیونها تیراندازی میشود، مردم رنج دیده وارد بخشهای بسیار محدودی از مناطق مختلف غزه میشوند، کارکنان بخش امدادرسانی نیز کشته میشوند، این شرایطی غیرقابل تحمل برای مردم غزه ایجاد کرده است، جنگ باید متوقف شود، این پایان نقل ایشان است.
خانم رئیس، اعضای دادگاه، این پایان سخنان من در این بخش است. ممنونم از صبر و تحمل شما و از همکارم میخواهم که در پشت تریبون قرار بگیرد.
سخنران آقای امباکو
قصد نسلکشانه اسرائیل در این مرحله دادگاه لزومی ندارد که تعیین کند که آیا قصد اسرائیل نسلکشانه بوده است یا نه. ارزیابی مربوط به وجود قصد نسلکشی نیازمند بررسی میباشد. این که برخی از اقدامات صورت گرفته توسط اسرائیل به منزله جنایت باشد، ولی نه نسلکشی باید بررسی شود.
خانم رئیس آفریقای جنوبی در جلب توجه جهانی به سخنان نسلکشانه اسرائیلیها علیه مردم غزه تنها نیست، ۲۵ مخبر ویژه سازمان ملل و ۲۱ کشور عضو کارگروه سازمان ملل به این نتیجه رسیده اند که اقداماتی که در غزه صورت میگیرد نشان دهنده نسلکشی میباشد و نشان دهنده است برای نابودی مردم فلسطین میباشد. اسرائیل دارای قصد نسلکشی علیه مردم غزه میباشد و این را میتوان از روی شیوه عملیات ارتش اسرائیل در غزه به خوبی فهمید. اقدامات ارتش اسرائیل سیستماتیک است و باعث میشود که انبوهی از مردم غزه از خانه و کاشانه خود آواره شوند و وارد شرایطی شوند که در حکم مرگ تدریجی است. یک الگوی مشخصی وجود دارد، هدف قراردادن خانههای مردم، نابودی بخشهای عمدهای از غزه، بمباران و تیراندازی به سمت مردم، کودکان و زنان، نابودی زیرساخت ها، عدم دسترسی به نیازهای اولیه تاکنون یک درصد از جمعیت کل مردم غزه نابود شده است، از تاریخ ۷ اکتبر اقدامات صورت گرفته توسط اسرائیل میتواند تثبیت کننده و ثابت کننده قصد نسلکشانه اسرائیل در غزه باشد، با این حال یک حالت فوق العاده در این وجود دارد که رهبران سیاسی و مقامات نظامی و ارتشی اسرائیل به شکل آشکاری مقاصد نسلکشی خود را اعلام کرده اند و این اظهارات توسط مقامات اسرائیلی، توسط نظامیان اسرائیل در سطح جنگ غزه نیز تکرار میشود، کشتار فلسطینیها و نابودی خانههای آنها در این ردیف قرار میگیرد. قصد نسلکشانه اسرائیل ریشه در این باور دارد که دشمن آنها فقط بخش یا شاخه نظامی حماس نیست بلکه این دشمن در میان مردم فلسطین است.
نخست وزیر اسرائیل بنجامین نتانیاهو در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که اسرائیل پاکسازی جوامع را شروع کرده است و آنها باید یک هزینه بسیار سنگین را بپردازند. اسرائیل نیروی اشغالگر است که کنترل غزه را دارد، اسرائیل کنترل ورود و خروج همه موارد به غزه را در اختیار دارد، آقای نتانیاهو کنترل کامل بخش دفاعی اسرائیل را در اختیار دارد، نتانیاهو در سخنان خود در جمع نیروهای نظامی اسرائیل که آماده حمله به غزه میشدند به آنها گفت که به یاد داشته باشید که کارهایی که آنها در قبال اسرائیل انجام داده اند را به یاد داشته باشند. مردان و زنان را بکشید، کودکان را بکشید، حتی حیوانات اهلی و وحشی آنها را نیز بکشید، قصد نسلکشی اسرائیل مشخص است، این امر در نامهای که آقای نتانیاهو برای مقامات اسرائیل نیز فرستاده بود مشخص است، بگذارید سخنان نتانیاهو خود گویا باشد در این زمینه.
(پخش سخنان نتانیاهو: نتانیاهو: در کتاب مقدس ما آمده است که ما از نظامیان شجاع خود میخواهیم که در غزه به نبردها ادامه دهند.)
سخنران جلسه: معاون رئیس مجلس اسرائیل خواستار پاک شدن غزه از روی زمین شده است، نیروهای دفاعی بر این باورند که در ۹ اکتبر وزیر جنگ اسرائیل یو آف گالانت ارتش را در جریان آخرین رویدادها قرار داد و گفت که اسرائیل یک محاصره کامل را علیه غزه ارائه کرده است که شرایطی که در آن آب، سوخت، غذا و هیچ چیز دیگری وارد غزه نخواهد شد. وی گفت که اسرائیل در حال نبرد با موجوداتی است که کمتر از انسان هستند.
وی گفت که غزه به آن چیزی که قبلاً بود بازنخواهد گشت. وی گفت که ما همه چیز را از بین خواهیم برد، به همه جا خواهیم رسید و محدودیتی برای ما وجود نخواهد داشت. سخن از فلسطینیها به عنوان موجوداتی که کمتر از انسان هستند توسط مقامات دیگر اسرائیل نیز تکرار شده است.
یک مقام دیگر اسرائیل گفته بود که حماس به داعش تبدیل شده است و در نهایت گفت که ما به این موجودات کمتر از انسان به شکل مناسب پاسخ خواهیم داد، هیچ آب، هیچ غذا و هیچ سوختی در اختیار مردم غزه قرار نخواهد گرفت. زبان سیستماتیک و تعریف مردم فلسطینیها به عنوان موجوداتی کمتر از انسان در داخل اعضای کابینه نیز دیده میشود. وزیر انرژی و زیرساختهای اسرائیل کاتز خواستار جلوگیری از ورود آب و سوخت به غزه شد و گفت که مردم غزه همگی آدم کش و قاتل هستند، این امر به معنی کشتار مردم در غزه میباشد. مرگ تدریجی به سبب قحطی و نبود آب و یا مرگ فوری توسط بمبارانها و شلیک نیروهای اسرائیلی. در واقع وزیر میراث اسرائیل گفت که اسرائیل باید راههایی پیدا کند که مردم غزه بین مرگ و درد یکی را انتخاب کنند.
وزرایی در کابینه اسرائیل هستند و نیز افرادی در کنست و نیز سایر مقامات و سمتهای قدرتمند در اسرائیل.
رئیس رژیم اسرائیل نیز گفته است که اظهارات مشابهی علیه مردم اسرائیل بیان کرده است. وی گفته است که اتفاقاتی که در غزه علیه مردم اسرائیل روی داد همه مردم غزه مقصرند و اینگونه نیست که بگوییم که مردم غزه هیچ نقشی در این زمینه نداشتند و اطلاعی از این امر نداشتند همه آنها مقصرند، هم مردم و هم حماس. این اظهارات نشان دهنده سیاستهای دولت اسرائیل در سطح غزه میباشد.
اظهارات رئیس اسرائیل نشان میدهد که از نظر آنها حماس و مردم غزه به یک اندازه مسئول هستند. اسرائیلیها و مقامات شان گفتند ما زمانی که میگوییم حماس باید نابود شود همه مردمی که در میان فلسطینیها نیز هستند و از این گروه حمایت میکنند منظور ما آنها را نیز شامل میشود، این اظهارات بسیار واضح و شفاف هستند و نیاز به تفسیر و تعبیر ندارد، این اظهارات توسط افراد و مقامات نظامی و سیاسی اسرائیل بنا شد، اینها بسیار ساده اند، اگر قصدی از این اظهارات وجود نداشت اصلاً نباید مطرح میشد، قصد نسلکشانه اسرائیل در غزه با رفتار نیروهای آن در سطح غزه نیز هماهنگی دارد.
در ۷ دسامبر ۲۰۲۳ از نیروهای اسرائیلی خواسته شده بود که به اقدامات خود در غزه ادامه دهند، این که همه مردم در غزه مقصرند و هیچ کسی نیست که نقشی نداشته باشد. سخنان نتانیاهو در اشاره به کتاب مقدس یهودیان برای تشویق نیروهای اسرائیلی در کشتار مردم غزه این قصد را به خوبی نشان میدهد. (پخش تصاویری) تصاویری از شادی نظامیان اسرائیلی در غزه به نمایش درمی آید که صبحتها و شعارها و اشعاری درباره پاک کردن نسل مردم و مخالفان بیان میکند. (ترجمه شعارهایی که اسرائیلیها میدادند) من خانه ام را پشت سر گذاشتم و آمدم و به جز پیروزی چیزی را نمیشناسم، هیچ غیرنظامی بی گناهی وجود ندارد.
نظامیان اسرائیل در غزه در حال رقص و پایکوبی دیده شده اند، شاید غزه نابود شود، ولی این شعار در میان نظامیان اسرائیل وجود دارد که یک نظامی اسرائیلی در حالی که در حال تخریب کردن دهها خانه فلسطینی در منطقه شجاعیه غزه بود از خود فیلمی گرفت. این سرباز میگوید ما این خانهها را برای مردم اسرائیل به خاطر شما نابود میکنیم. (تصویر نظامی اسرائیلی که میگوید که منطقه شجاعیه نابود شد) و تخریب دهها خانه فلسطینی توسط این سرباز، وی عضو تیپ ۸۲۸ است و ابراز خوشحالی این نظامی که میگوید ۳۰ خانه فلسطینی را یکجا نابود کردیم، اینجا پیروزی شروع میشود. درود بر رژیم اسرائیل.
فرماندهان ارتش اسرائیل نیز همین نظر را دارند، ییودنت دیوید از فرماندهان ارتش اسرائیل درباره عملیات اسرائیل در بیت حانون گفت که کاری که ما در بیت حانون کردیم شبیه کاری است که در کتاب مقدس ما انجام داده بودند. وی تصاویری از خود را که در کنار بیمارستان تخریب شده غزه گرفته بود از خود پخش کرد، نظامیان و سربازان اسرائیل بر این باورند که این زبان و اقدامات آنها قابل پذیر است، زیرا که نابودی زندگی فلسطینیها در غزه یک سیاست دولت اسرائیل است.
مقامات متعدد نظامی و سیاسی اسرائیل تشویق کردند که این قبیل اقدامات و نسلکشیها و کشتار جمعی علیه مردم غزه ادامه یابد. قبل از عملیات زمینی در غزه یکی از این مقامات نظامی اسرائیل گفت که پیروز باشید و همه را نابود کنید حتی خانوادهها و خاطرات آنها را هم از بین ببرید، اگر یک همسایه عرب نیز دارید شک نکنید بروید داخل خانه اش و او را با تیر بکشید، خانه هایشان را نابود کنید و هر کسی را که در داخل اینها است، تخریب کامل، وارد خانههای عربها شوید و آنها را نابود کنید، بگذارید که روی آنها بمب ریخته شود و آنها از صفحه روزگار محو شوند.
تصاویری ویدیویی از یک نظامی اسرائیلی منتشر شد که نشان میدهد یک روستای فلسطینی به شکل کامل نابود شده است.
گفتن این مطلب که مقامات سیاسی اسرائیل از بیان این مطالب گفته شده قصد خاصی نداشته اند، نادرست است، دامنه نابودی در غزه در حدی است که به شکلی است که میتوان گفت جنگی علیه مردم و زنان و کودکان صورت گرفته است، این سیاستی است که بیان شده و عمل نیز اجرا شده است، سیاست نابودی فلسطینیها در همه اشکال، نه قصد نسلکشانه اسرائیل در میان اعضای کنست اسرائیلی دیده میشود، اعضای کنست بارها تکرار کردند که غزه باید نابود و از صفحه روزگار به همراه همه ساکنان آن محو شود. اسرائیلیها و اعضای کنست بارها گفتند که همه غیرنظامیان در غزه نقش دارند و هیچ فرد بی گناهی وجود ندارد، آنها میگویند که برای همه مردم ساکن فلسطین در غزه یک جواب وجود دارد و آن جواب مرگ است، برخی از آنها حتی خواستار استفاده از بمب هستهای برای نابودی همه مردم ساکن غزه شده اند.
سخنان نخست وزیر اسرائیل درباره نسلکشی طرفدارانی را نیز در میان گروههای غیرنظامی اسرائیل پیدا کرده است و حتی خوانندهای را هم در اسرائیل داریم که شعر و آهنگی را با این مضمون درباره نسلکشی مردم فلسطین و نابودی همه آنها سروده است و در این آهنگ و سرود میگوید که حتی زن و کودک نیز برای ما دشمن است، همه آنها باید به کشتارگاه برده شده و نابود شوند، همه را بکشید، این سخنانی است که اسرائیلیها میگویند.
ناکامی دولت اسرائیل در محکوم کردن این قبیل اظهارات و سخنان در حمایت از نسلکشی به خودی خود به منزله نقض کنوانسیون نسلکشی میباشد.
خانم رئیس ما باید به یاد داشته باشیم که در بند یک کنوانسیون اسرائیل تأیید کرده است که نسلکشی چه در زمان صلح یا چه در زمان جنگ یک جنایت است براساس قوانین بین الملل و اسرائیل متعهد به جلوگیری از چنین اقداماتی شد و افرادی را که چنین اقداماتی انجام میدهند باید مجازات کند و مانع از عادی سازی سخنان و اظهارات نسلکشانه شود. همان گونه که یکی از اعضای حزب لیکود در کنست گفته است که فلسطینیهای غزه باید همگی نابود شوند، نقل میشود، همه جا بروید و آنها را بکشید، دوستان من به همه شما میگویم که آنها باید نابود شوند، مشخص است که ما باید همه غزه را نابود کنیم، نابود کردن همه مردم غزه، اسرائیل آگاهی دارد از بلایی که بر سر مردم فلسطین و زندگی آنها آورده است و اسرائیل بر شدت عملیات نظامی خود در غزه نیز افزوده است.
در پی حملات ۷ اکتبر سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن درباره بروز یک وضعیت انسانی بسیار سخت در غزه هشدار دادند و گفتند که امکان رساندن به صدها هزار ساکن غزه وجود ندارد. اسرائیل میدانست که در حال محروم کردن مردم غزه و دسترسی آنها به آب و غذا و مایحتاج اولیه بود، اسرائیل میدانست که در حال محروم کردن مردم غزه از دسترسی به آب و خدمات بهداشتی و سایر مایحتاج اولیه زندگی باشد.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که ما به زانو درآمده ایم و از همه آنهایی که تصمیم گیرنده هستند درخواست میکنیم تا فضای لازم برای ما را جهت ارائه خدمات انسانی فراهم کند. اسرائیل به حملات خود علیه زیرساختهای غزه ادامه میدهد، زیرساختهای بخش آب و بهداشت و برق و کشاورزی. بیمارستانها را بمباران میکند و همه چیز را نابود میکند، به کارکنان خدمات امدادرسانی حمله میکند، این سیاست اسرائیل که غزه باید یک مکان مرگ و نابودی باشد، در نهایت خانم رئیس بسیاری گفته میگویند که این اظهارات مقامات اسرائیل آن چیزی نیست که قصد دارند و ما آنها را مورد سوءبرداشت قرار دهیم، کدام کشور است که نسلکشی را قبول کند، اما آن چیزی که در اسرائیل شاهد هستیم سکوت مقامات نیست بلکه تکرار دعوت برای نسل کشی و کشتار میباشد.
نخست وزیر، رئیس رژیم صهیونیستی، وزیر جنگ اسرائیل، وزیر امنیت ملی، وزیر انرژی و زیرساخت ها، اعضای کنست و فرماندهان ارشد ارتش اسرائیل در میان افرادی قرار دارند که از قصد نسلکشی علیه مردم فلسطین به شکل آشکاری حمایت کردند. قصد برای نابود کردن غزه توسط نظامیان اسرائیل امری است که به وضوح دیده میشود، دولت اسرائیل در داخل اسرائیل با انتقادهایی روبرو شده است به خاطر اجازه دادن برای ورود مایحتاج اصلی به غزه، این که بگوییم اسرائیلیها و مقامات اسرائیل قصد خاصی از اظهارات خود نداشتند باید توسط این دادگاه رد شود. نشانههای مربوط به قصد نسلکشی نه تنها بسیار ناراحت کننده است بلکه غیرقابل تکذیب نیز میباشد.