مدیرکل مرکز فضای کسب و کار وزارت صمت گفت:با توافق صورت گرفته با هیئت مقررات زدایی از ۷۲ مجوز این وزارتخانه ۵۸ مجوز به درگاه ملی متصل شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، خانم مرادی گفت: از ۵۸ مجوز متصل شده وزارت صمت به درگاه ملی ۵۳ مورد متصل هستند و ۵ مورد در حال نهایی شدن برای اتصال است انجام هستند.
وی افزود : به علت برخی مشکلات از جمله اصلاح اساسنامه و مشکلات مقرراتی ۵ مورد متصل از مجوزهای این وزراتخانه به درگاه ملی متصل نشده که به زودی این ۵ مورد هم متصل می شوند.
مدیرکل مرکز فضای کسب و کار وزارت صمت افزود:مجوز شهرکهای صنعتی مستلزم اصلاح اساسنامه شرکت شهرکها است و مجوز کارت پیله وری و مبادلات مرزی نیز مشکل مقرراتی داشت که قرار شد اسم مجوز تغییر پیدا کند. چون نوع مجز مجوز شروع کسب و کار نبود و صرفا برای شناسایی مرزنشینان بود به درگاه هنوز متصل نشده است.
خانم مرادی گفت: مجوز شرکتهای مدیریت زنجیره تامین و مجوز پروانه اشتغال مهندسی معدن هم اصلاحات روی آیین نامه صدورش انجام خواهد شد که به زودی به شهرک های صنعتی متصل می شوند.
مدیرکل مرکز فضای کسب و کار وزارت صمت افزود:فرایندهای صدورباید بر مبنای قوانین و آیین نامه انجام شود از این رو مجوز بازسازی و نوسازی هم به زودی متصل میشود.
خانم مرادی گفت: سامانه کاداستر از نظر ورودی متصل به درگاه ملی متصل است، اما وقتی در سامانه کاداستر پردازش انجام میشود و مجوز هم صادر می شود خروجی را درگاه ملی باید دریافت کند که این دریافت سرویس از سامانه کاداستر هنوز در درگاه ملی فعال نشده است
مدیرکل مرکز فضای کسب و کار وزارت صمت درباره مجوزهای معدن هم گفت:تعدادی از مجوزها به علت زمان قانونی که در کار برگها پیش بینی شده، همچنان در حال بررسی هستند و بخشی از مجوزهای معدن از طریق درگاه صادر می شود و بخشی از مجوزها همچنان در درست بررسی هستند.
خانم مرادی با اشاره به اتصال سامانه بهین یاب به درگاه ملی گفت: این سامانه در وضعیت ارتقای سطح امنیت و فرایندی قرار گرفته و ابزارهای فناوری به طور مداوم در حال بروز رسانی است با ارتقای آن انتقال الگوریتمها و تطبیق آنها در حال انجام است.
مدیرکل مرکز فضای کسب و کار وزارت صمت گفت: بخشی از مجوزها در وزارت صمت بیشترین تعداد درخواست را دارند مانند مجوزهای جواز تاسیس و پروانه بهره برداری حوزههای مختلف صنعتی که نیازمند استعلامات و مجوزهای سایر دستگاههاست و این استعلام گرفتن زمانی را برای متقاضی ایجاد میکند.
خانم مرادی افزود: بر اساس قانون اگر متقاضی در درگاه ملی ثبت نام کند و بعد از گذشت ۱۰ روز از زمان ثبت نام مدارک را کامل نکند درخواستش رد میشود. اما در واقع سامانه بهین یاب به گونهای طراحی شده که اگر متقاضی مدارکش تکمیل نبود یا نقض داشت این درخواست به گام قبل برمیگشت و در کارتابل متقاضی مینشست و از کارتابل وزارت صمت خارج نمی شد و این باعث میشد که متقاضی فرایند را دوباره شروع کند، اما در طراحی جدید زمان انجام تکمیل مدارک باعث میشود که رسوب درخواستها برای این وزراتخانه صورت گیرد که در واقع اینطور نیست.
مدیرکل مرکز فضای کسب و کار وزارت صمت گفت: بخشی از علت تاخیرها؛ استعلامات و تکمیل مدارک است. بخشی از تقاضاها مربوط به تمدید مجوز است که این شرایط هنوز در درگاه ملی فراهم نشده است.
خانم مرادی افزود: بخشی از مجوزها هم مربوط به متقاضیان نهادها عمومی و شرکتهای دولتی و غیر دولتی هستند که هنوز در درگاه ملی شرایط ثبت نامشان فراهم نشده است.