مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان گفت: ۷۰ درصد زندانیان واجد شرایط در زندانها مشغول کار و فعالیت هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل رحیم مطهرنژاد در بازدید از طرحهای توسعه اشتغال زندانیان اردبیل، اظهار داشت: بیش از ۸۲ سال است که بنیاد تعاون زندانیان با رویکرد ایجاد فرصتهای اشتغال برای زندانیان با همکاری آموزش فنی و حرفهای و سازمان زندانها تلاش میکند تا زمینه اشتغال و درآمدزایی مناسب برای زندانیان را فراهم کند.
وی تصریح کرد: سالانه ۸۰ هزار نفر از زندانیان در بیش از ۲۰۰ رشته فنی و حرفهای مشغول فعالیت بوده و در حوزههای مختلف کشاورزی، گردشگری، صنعت و خدمات تولیدات متنوعی را انجام میدهند.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان گفت: ۴۰ هزار زندانی پیرامون زندان و فضاهای کارگاهی مشغول فعالیت هستند و ما تلاش میکنیم تا روزانه ۱۸ هزار نفر از زندانیان را نیز در قالب اعزام کار به خارج از زندان برای مشارکت در فعالیتهای تولیدی بخش خصوصی و واحدهای تولیدی فراهم شده، هدایت کنیم.
مطهرنژاد از تولید ۱۰ هزار پابند در سالهای اخیر خبر داد و افزود: این ظرفیت تولید به ۳۰ هزار پابند رسیده که امیدواریم با همکاری سازمان امور زندانها و اقدامات تأمینی با استفاده از این پابندها به عنوان جایگزین حبس بتوانیم ظرفیت تولید را در این مجموعه افزایش دهیم.
وی به فعالیت ۱۰ شرکت تخصصی آی. تی و ۲ مجموعه بزرگ کشت و صنعت به همت بنیاد تعاون زندانیان خبر داد و خاطرنشان کرد: این ۲ مجموعه کشت و صنعت با تولید محصولات متنوع زراعی، باغی و گلخانهای در تهران و سیستان و بلوچستان مشغول فعالیت بوده و در کنار آن شاهد فعالیت شرکت بیمه تأمین نیرو و سایر مجموعههای تحت حمایت بنیاد هستیم.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان به راهاندازی یکهزار و ۲۵۰ فروشگاه در داخل زندانها و حمایت از عرضه محصولات تولید شده زندانیان در قالب این فروشگاهها خبر داد و اضافه کرد: برای کاستن از مشکلات زندانیانی که از حبس آزاد میشوند و رفع دغدغه عدم سوءپیشینه و عدم اعتیاد، تلاش میکنیم تا بعد از خروج از زندان نیز حمایتهای لازم را از این زندانیان انجام دهیم. در سایه این حمایتها بازگشت دوباره زندانیان به حبس به کمتر از ۲ درصد کاهش یافته در حالی که در سالهای گذشته این میزان ۱۵ درصد بوده است.
وی در ادامه سخنان خود به اشتغال ۷۰ درصدی زندانیان واجد شرایط در چهار گروه شغلی اشاره کرد و گفت: ۳۰ فروشگاه در سطح کشور به صورت زنجیرهای محصولات تولید شده زندانیان را با برند حامی عرضه میکنند و این فعالیتها از طریق شبکه مجازی و فروش محصولات نیز انجام میشود.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان تولید ۲ هزار نوع صنایع دستی را با هدف عرضه در ۲۰ نمایشگاه تدارک دیده شده به همت مددجویان تحت پوشش زندانهای استان خبر داد و تصریح کرد: در بحث اشتغال نشسته، اشتغال در پوسته بندهای زندان، اشتنغال در کارگاههای اطراف زندان و واحدهای بزرگ از ظرفیت زندانیان استفاده میکنیم و در حال حاضر بزرگترین تولید محصولات صنایع خودرویی کشور و صنایع دستی به همت زندانیان انجام میشود.
مطهرنژاد مبنای پرداخت حقوق برای زندانیان را مصوبه شورای عالی نرخ حقوق و دستمزد اعلام کرد و ادامه داد: بنیاد حمایتهای لازم را از خانوادههای زندانیان نیز انجام میدهد و در کنار آن تلاش برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد نیز در طول سال انجام میشود.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان بیان کرد: با توجه به اینکه کمتر از ۲ تا سه درصد زندانیان در کشور زن هستند، فرصت اشتغال برای آنها نیز در قالب تولید محصولات صنایع دستی فراهم آمده، اما بیشترین تمرکز ما در داخل زندان و در قالب ارتقای آموزشها و مهارتها در ۲۰۰ رشته فنی و حرفهای است.
وی از رسانهها خواست تا در تولید آثار رسانهای و مستند قابل ارائه به مردم از مجموع تلاشها و همت اشتغال زندانیان اهتمام جدی داشته و در این زمینه آثار رسانهای خود را عرضه کنند.