رئیس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی خراسان جنوبی: قاچاق سوخت در خراسان جنوبی نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای خراسان جنوبی، طالبی در کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی گفت: پدیده قاچاق در حوزههای اجتماعی، اقتصادی و امنیتی به کشور ضربه میزند و ناترازی را در اقتصاد کشور به وجود میآورد.
وی همچنین با اشاره به اینکه تا پایان سال بهره برداران بخش معدن نسبت به نصب جی پی اس در ماشین آلات معدنی اقدام کنند افزود: در صورت تحقق نصب جی پی اس بر ماشین آلات معدنی، واقعی سازی سوخت صورت میگیرد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استان همچنین گفت: برخی معادن در استان تعطیل است و سوخت دریافت میکنند که باید در اسرع وقت بهره برداران معادن نسبت به جیپی اس اقدام کنند و در اسرع وقت تعیین تکلیف شوند.
وی همچنین در خصوص کالاهای سلامت محور از جمله توزیع البسههای دسته دوم غیر مجاز گفت: در موضوع کالاهای سلامت محور مانند توزیع البسه غیر مجاز اخطارهای لازم داده شود.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار همچنین گفت: نظارت و بازرسی در خصوص اقلامی همچون دارو همانند گذشته انجام شود.
طالبی همچنین افزود: در حوزه کشف سوخت، بخش عمده سوخت از استانهای مجاور به سمت سیستان بلوچستان منتقل میشود و ما تنها معبر هستیم.
وی در خصوص تشکیل صف خودروها برای سوخت گیری اشاره کرد وافزود: شرکت پخش فرآوردههای نفتی با تمهیدات و اقداماتی که انجام میدهد نسبت به رفع این موضوع کارهای لازم را انجام دهد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار گفت: همهی اعضای کمیسیون وظیفه دارند برابر با قانون مقابله و مبارزه با قاچاق کالا و ارز پیگیریهای لازم را داشته باشند و بر اساس قوانین و ضوابط اقدامات را انجام دهند.
رئیس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی خراسان جنوبی نیزدر این جلسه با اشاره به اینکه سال گذشته دومیلیون و ششصدو هفتاد و سه هزار و ۱۳۸ لیتر سوخت قاچاق بوده است و امسال سه میلیون و ششصدو شصت و هشت هزار لیترسوخت قاچاق بوده است گفت: این مقدار نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد رشد داشته است.
سرهنگ مهری همچنین افزود: در خصوص کشفیات دارو نیز پانصد سی هفت هزار قلم دارو کشف وضبط شده که امسال این میزان یک میلیون و سی هفت هزار قلم بوده است.
وی گفت: پارچه نیز امسال ۴۰ هزار ۲۳۹ متر کشف شده و البسه دسته دوم غیر مجاز نیز چهل و پنج هزار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۴ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: در خصوص توقیف خودروهای شوتی نیز بیست نه درصد در خصوص توقیف خودرو شوتی افزایش داشتیم که هزار پانصد هشتاد شش دستگاه شوتی بوده است.
مدیر کل صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه دویست ماشین آلات در خراسان جنوبی به جی پی اس در معادن فعال وصل شدند گفت: اگر شرکتها با معادن هماهنگ باشند کار درخصوص نصب جی پی اس تسریع میشود.
معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بازدیدهای میدانی و گشت اقلام دارویی، مکمل، شیر خشک اطفال ۵۳۴ مورد بوده است گفت: ۶۳ بازدید میدانی و گشت تجهیزات پزشکی، ۱۴۹ بازدید میدانی و گشت اقلام خوراکی و آشامیدنی و ۲۰۴ بازدید میدانی و گشت اقلام آرایشی بهداشتی از ابتدای سال انجام شده است.
کیانی گفت: در خصوص کشف محمولههای قاچاق آرایشی وبهداشتی در داروخانه ۳ قلم ، ارایشی وبهداشتی در مراکز مجاز عرضه ۳۳ قلم، خوراکی واشامیدنی ۱۲ قلم و تجهیزات پزشکی ۱۵ قلم بوده است.
عابدانی، مدیرشرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقهی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره یه اینکه در خصوص خودروهای شوتی سیصد پنجاه و یک خودروی متخلف توقیف و به پلیس معرفی شده افزود: برای پانصد دستگاه دیگر نیز در حال بررسی هستیم.
وی همچنین با اشاره به اینکه رشد مصرف بنزین دراستان معادل رشد کشوری است. گفت: در خصوص نفت گاز در نه ماه، یک نیم برابر رشد کشوری مصرف داشتیم که عمده مصرف بیش از هفتاد و پنج درصد آن در بخش حمل نقل است.
در این جلسه همچنین بر نظارت بر جایگاههای سوخت تاکید شد.
معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه با اشاره به اینکه دراستای کالای قاچاق و تقلبی کارگروه تولید چهار جلسه داشتیم افزود: بیشترین کالای قاچاق در حوزه کالای قاچاق لوازم یدکی و لوازم خانگی بوده است.
سرگلزایی همچنین با اشاره به اینکه در استان ۴۰ واحد صنفی اقدام به عرضه پوشاک دسته دو دارند که غیر مجاز است گفت: برای این موضوع تاکنون در خصوص اطلاع رسانی در چندین مرحله نسبت به عدم عرضه قاچاق تذکرات لازم داده شده است.
وی گفت:از ابتدای سال تاکنون هزار و ۱۲۷ بازرسی در خصوص کالای قاچاق صورت گرفته که منجربه ۳۹ پرونده قاچاق به ارزش ۹ میلیارد و ۱۵۸ میلیون ریال شده است که به تعزیرات حکومتی ارسال کردیم.
قنبری، معاون صیانت و حفاظت صدا وسیمای خراسان جنوبی نیز گفت: صدا وسیمای خراسان جنوبی به عنوان کارگروه فرهنگی وتبلیغی در برنامههای مختلف از جمله ۷۱۵ دقیقه برنامه رادیویی و ۲۲۷ دقیقه و دویست بیست هفته دقیقه برنامه تلویزینی تهیه کرده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع اداره کل راهداری و حمل نقل جادهای خراسان جنوبی نیز دراین جلسه با اشاره به اینکه اداره کل راهداری و حمل نقل جادهای در خصوص جلوگیری از قاچاق سوخت مصرفی و نظم بخشی در حوزه حمل ونقل کالا و مسافر از ابتدای سال ۱۴۰۲ نسبت به شناسایی ۲ هزار و ۵۴۵ بارنامه و صورت وضعیت در قالب ۱۲۶ ناوگان برای و مسافری غیرواقعی از طریق سیستم هوشمند داده کاوی جادهای (داپ) اقدام کرده ایم که به کمیسیونهای مربوطه برای برخورد قانونی معرفی شده اند.
عباسی افزود: ضمن برخورد قانونی با شرکتهای حمل ونقل و رانندگان متخلف میزان سوخت مورد نیاز مسیر پیمایش نشده در بارنامه و یاصورت وضعیت نیز برگشت داده میشود.
همچنین دراین جلسه تاکید شد در مرز حتما بازرسیها و با دقت لازم صورت گیرد.
در این جلسه بر انجام بازرسی ها در مرز با ایکس ری، توقیف مرغ زنده با مسئولیت دامپزشکی و سپس فراجا تأکید شد.
در مورد آگاهی بخشی به عشایر در خصوص دام زنده هم رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: طبق مصوبه جلسه گذشته آگاهی بخشی عشایر انجام شده و قاچاق نیز کمتر صورت میگیرد.