استاندار ایلام گفت: سامانه پایش و رصد تولید و توزیع مرغ به صورت آزمایشی در ایلام راهاندازی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ حسن بهرامنیا در نشست ستاد تنظیم بازار استان اظهار داشت: با اجرای این طرح، فرآیند تولید مرغ از کشتارگاه تا مرحله توزیع، مورد پایش و رصد قرار میگیرد که در راستای کنترل قیمت مرغ و تأمین بهموقع در بازار، تاثیرگذار خواهد بود.
وی با تأکید بر تسریع در اجرای این طرح، افزود: استان ایلام یکی از تولیدکنندههای مرغ و قطب کشور محسوب میشود، لذا قیمت مرغ در ایلام با چنین ویژگیهایی از استانهایی که این ویژگی را ندارند، باید کمتر باشد.
استاندار ایلام ادامه داد: ضروری است این طرح در یک بازه زمانی مشخص با کمک معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری در استان اجرا شود.
نماینده عالی دولت در استان، در ادامه با تأکید بر برنامهریزی لازم برای تأمین میوه شب عید نیز گفت: اگر چه و در مجموع، میوه شب عید پارسال از کیفیت خوبی برخوردار بود، اما در بررسی میدانی و بصورت رندومی، بعضاً میوههایی در دسترس قرار گرفت که از کیفیت خوبی برخوردار نبودند.
وی اضافه کرد: میوه دولتی باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد و از هماکنون نیز ساز و کار لازم برای خرید میوه شب عید انجام شود، در این رابطه لازم است نماینده معاونت اقتصادی استانداری به همراه نماینده اداره کل تعاون روستایی و اداره کل صمت استان بصورت میدانی و از نزدیک نسبت به بررسی کیفیت میوه، قبل از خرید، اقدام کنند.
بهرامنیا در ادامه با اشاره به اهمیت راهاندازی بازارچههای ویژه مایحتاج در سطح استان نیز عنوان کرد: همه جهات در ایجاد بازارچههای موقت از جمله مباحث محیط زیست، ترافیک، سیما و منظر شهری باید لحاظ شود، همچنین تراکنش در سطح شهر باید بهصورتی باشد تا آحاد مردم به این بازارچهها دسترسی داشته باشند.
استاندار ایلام اضافه کرد: شهرداری ایلام باید نسبت به جانمایی این بازارچهها اقدام کند، باید در راستای دائمی کردن این بازارچهها تلاش کرد، در جانمایی این بازارچهها همچنین باید ملاحظات ترافیکی لحاظ شود.
وی در ادامه به افزایش کیفیت نان با توجه به مرغوبیت گندم تولیدی استان اشاره کرد و یادآور شد: باید کیفیت، وزن چانه، بهداشت و کمیت نان مد نظر قرار گیرد.
استاندار ایلام بر ضرورت حمایت و توسعه نانوایی های سنتی در راستای نان کامل و حفظ سلامت شهروندان تاکید کرد و گفت: نان باید دارای سبوس و تیره باشد، نان سفید هیچ کیفیتی ندارد.
بهرام نیا تصریح کرد: باید در بین مردم فرهنگ سازی شود و مردم خود نان کامل و دارای سبوس که برای سلامت مردم مناسب است را مطالبه کنند چرا که پیشگیری از بسیاری بیماریها از جمله ناراحتی های گوارشی، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و کاهش یادگیری از جمله فواید نان کامل است.
وی از صدا و سیما و رسانه ها خواست مزیت های نان کامل و خواص آن را برای فرهنگ سازی بیشتر مردم و آگاهی بخشی آنان بیان کند.
بهرام نیا همچنین رتبه استان ایلام در گزارش رسمی ارائه شده و در مقیاس ملی را جایگاه ۱۵ عنوان کرد و گفت: این گویای این است که علاوه بر ایجاد اشتغال، تولید نیز رونق یافته است لذا این ظرفیت در استان وجود دارد که باز هم این رتبه ارتقاء پیدا کند.
نماینده عالی دولت در استان با تأکید بر اینکه نباید به این رتبه قانع باشیم، مطرح کرد: این رویه باید در سه ماه باقیمانده تا پایان سال همچنان استمرار یابد و نظارت ها بیشتر و بیشتر شود تا ضمن بهبود تورم، همچنان شاهد بهبود رتبه استان ایلام باشیم و لازمه آن این است که بیشتر پای کار باشیم.