کارشناس ارشد اقتصادی گفت: در بیشتر استانهای کشور بیش از ۵۰ درصد محصولات کشاورزی به ضایعات تبدیل می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی افشاری، کارشناس ارشد اقتصادی در نشست اختصاصی گفت: عدم آگاهی کشاورزان، نبود الگوی کشت مناسب، استفاده از کودها و سموم شیمیایی نامناسب، نگهداری و انبارکردن غیر اصولی محصولات کشاورزی، فرسایش ماشین آلات و ادوات کشاورزی از علل مهم تبدیل محصولات کشاورزی به ضایعات است.
او گفت: سالانه بیش ۲۰ میلیون دلار رنگهای خوراکی و آفت کش ها از سایر کشورها وارد می کنیم که با مدیریت بخش ضایعات می توانیم با تولید این محصولات، واردات آنها را کاهش دهیم.
افشاری گفت: بخشی از امنیت غذایی، تولید محصولات ارگانیک است مثلا اگر در تولید گندم موضوع کاشت، داشت و برداشت از دستور العملی تبعیت شود می توان کشت بهتری داشت و محصولات کاملا ارگانیک و با کیفیت تولید کنیم و ضایعات آن را به حداقل برسانیم.
کارشناس ارشد اقتصادی افزود: امروز یکی از دلایل واردات گندم به کشور اینست که محصولات تولیدی ما کاملا ارگانیک و با کیفیت نیستند وعلت آن استفاده از کودهای و سموم شیمیایی نامناسب، نبود کشت و نداشتن الگوی مناسب کشت است که این موضوع موجب بوجود آمدن ضایعات بسیاری در بخش گندم میشود و ما برای جبران آن باید گندم وارد کنیم.
او بیان کرد: اگر بخش ضایعات را مدیریت کنیم میتوانیم به عنوان ارزش افزوده مناسب در مواد اولیه برای بخش صنایع تبدیلی از آن استفاده کنیم.
افشاری اضافه کرد: وقتی مواد اولیه در کشور تامین شود واردات آن کاهش مییابد و در کشور بحث تولید و اشتغال بهتر می شود، چیزی که امروز از نگاه خیلی از تصمیم گیرندههای این حوزه دور افتاده است.