اعتراضات در آمریکا در حمایت از فلسطین در حالی تشدید شد که پلیس نیویورک بیش از ۳۰۰ نفر را دستگیر کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی، اعتراضات در آمریکا در حمایت از فلسطین در حالی تشدید شد که پلیس نیویورک بیش از ۳۰۰ نفر را دستگیر کرد که پلها را مسدود و تردد را در شهر مختل کرده بودند.
دهها تظاهرکننده از بروکلین تا پل منهتن و تونل هلند (با مسدود کردن راهها) امکان ورود به منهتن و خروج از آن را سلب کردند. خواسته اصلی معترضان توقف فوری نسل کشی اسرائیل در غزه و پایان اقدام آمریکا در تامین تسلیحاتی این رژیم است. بزرگترین تظاهرات در نیویورک طی ماههای اخیر برگزار شده است. تظاهرکنندگان میگویند میخواهند دستگیر شوند تا (شاید) صدایشان شنیده شود. معترضان متعهد شدند به تشدید این اعتراضات تا زمانی ادامه دهند که آتش بس کامل در غزه برقرار شود. تظاهرات مشابهی در سراسر آمریکا بر سر کشتار در غزه به طور منظم برگزار شده است.
خبرنگار: دیک دِربین، سناتور ایالت ایلینوی قدیمیترین دوست کمیته بانفوذ لابی طرفدار (رژیم) صهیونیستی موسوم به اِیپَک در کنگره نامیده شده است. معترضان با تجمع در مقابل خانه وی که دومین سناتور بلندپایه دموکرات است، از او خواستند حمایت از تازهترین جنگ اسرائیل در غزه را متوقف کند. اما پس از آن فعالان از اینکه نادیده گرفته میشوند، خسته شدند.
معترضان از مقابل خانه گرانقیمت سناتور به سمت بزرگراه تاریخی لِیک شُردِرایو در امتداد دریاچه میشیگان حرکت کردند. در رویدادی که نمونه نادر و قدرتمند عملگرایی سیاسی محلی است، تردد در هر دو مسیر رفت و برگشت این بزرگراه که مهمترین مسیر مواصلاتی شهر است، مختل شد.
معترضان به رانندگان خودروها که (از مسدود شدن راه عصبانی بودند) گفتند فردی که باید مقصر قلمداد شوند، سناتور دربین است.
معترض زن: سناتور دیک دربین در واقع نماینده بزرگترین جامعه رای دهندگان فلسطینی در آمریکاست. وی این وظیفه را دارد که در صف اول درخواست کنندگان برای آتش بس در غزه باشد.
پس از خودداری پلیس از آزادی دو فعال دستگیر شده، معترضان ساعتها از ترک محل اعتراضات خودداری کردند.
معترض مرد: این یک موضوع مذهبی یا سیاسی نیست، بلکه بحرانی انسانی است. مسئلهای است که همه یا بیشتر مردم را در آمریکا تحت تاثیر قرار میدهد و همه خواستار حل و فصل آن هستند؛ بنابراین ما امیدوار به حل و فصل صلح آمیز این موضوع هستیم. برای همین به اینجا آمده ایم.
جمعیت عرب آمریکا حدود نصف جمعیت یهودیان است، اما اعراب در سیاست و فرهنگ آمریکا تقریباً هیچ نفوذی ندارند. بیش از دو دهه است که تبعیض نژادی آشکار مانند تزویر و معیارهای دوگانه در کشور شایع است.
معترض زن: من هفتم اکتبر در فلسطین بودم. من تمام عمر در آمریکا بوده ام. در واقع تا چهار سالگی در فلسطین بودم، بعد به اینجا آمدیم و اینجا بزرگ شدم. اما هر وقت اتفاقی میافتد و میبینم همکاران، هم کلاسیها و دوستانم جان فلسطینیها را نادیده میگیرند، احساس میکنم هویت آمریکایی ام فرو میریزد. این خیلی ناامید کننده است، به ویژه وقتی بر میگردید و میبینید از مالیاتهایی که میدهید در این نسل کشی استفاده میشود.
افکار عمومی آمریکا، به ویژه رای دهندگان جوان از هفتم اکتبر تا حد گستردهای ضد اسرائیل شده است. این امر شاید موجب تقویت روحیه فعالان برای برپایی اعتراضات بیشتر علیه بیرحمیها و کشتار اسرائیل در فلسطین شود.