آغاز فعالیت کارگروه تدوین طراحی الگوی آموزش عالی ایرانیاسلامی
فعالیت کارگروه تدوین طراحی الگوی آموزش عالی ایرانیاسلامی در موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري صدا وسيما؛ رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری روی فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی و ضرورت قانونگذاری و تشکیل ساختار در این حوزهها، گفت: گروهی جدید در این موسسه برای طراحی الگوی آموزش عالی ایرانیاسلامی تشکیل شده است.
رئیس موسسه در مورد آینده و افق آموزش عالی در پی ظهور فناوریهایی مانند هوش مصنوعی گفت: موضوع توسعه هوش مصنوعی به دلیل اهمیت به متولی فرادستگاهی نیاز دارد و نباید درون یک دستگاه محصور شود باید یک نهاد بازیگر اصلی باشد و بازیگران دیگر به آن کمک کنند. هر چه زودتر در کشور این خلأ را پُرکنیم و متولی فرادستگاهی برای آن پیدا کنیم، بهتر است. ظاهرا آینده از آن کسانی است که در هوش مصنوعی سهم بیشتری داشته باشند.
وی از تشکیل یک گروه پژوهشی جدید در این موسسه برای طراحی نظام ارزشهای آموزش عالی و الگوی بومی آموزش عالی و مدل مفهومی آموزش عالی ایرانیاسلامی خبر داد و افزود: این گروه تازه تشکیل شده است و اعضای هیئت علمی آن، تازه جذب شدهاند، مسائل آموزش عالی را مطالعه میکنند و انتظار داریم تا سال آینده اولین دستاوردهای علمی این گروه منتشر شود.
طاهرینیا: مسائل هوش مصنوعی، کوآنتوم و فناوریهای نوظهور یکی از محورهای رقابت کشورهاست و به همین دلیل برخی کشورها وزارت هوش مصنوعی راهاندازی کردهاند. در کشور ما هم به این موضوع توجه شده است ولی چون عرصه رقابت است هر چه بیشتر سرمایهگذاری کنیم، سهم بیشتری از آینده داریم. نکته دیگر اینکه قبلا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از فناوری، سهمی در کشور نداشته ولی خوشبختانه معاونت فناوری در وزارت علوم تاسیس شده که به معنای توجه به بخشی از وزارت علوم است که دانش را به بازار پیوند میزند.
آموزش عالی در بسیاری کشورها در حال تجربه تغییرات زیادی است، فناوری مانند ظهور هوش مصنوعی هم تغییرات جدیدی را به آموزش عالی تحمیل کرده است. از نظر ما آموزش عالی در پنج سال آینده چه تغییراتی را تجربه میکند و ما چقدر برای این تغییرات آماده هستیم؟
به نظر میرسد آموزش عالی هنوز برای استفاده از فناوری هوش مصنوعی آماده نیست، هم به قانون نیاز داریم و هم زیرساخت؛ ولی هنوز در این حوزه کار جدی مشاهده نمیشود.
طاهری نیا: تحولات جدید عرصه فناوری و به طور خاص هوش مصنوعی هم به قانون نیاز دارد هم ساختارسازی؛ بنابراین در حوزه تحولات هوش مصنوعی به عنوان عرصه نوپدید به قانونگذاری، تعیین متولی و رصد و پایش، نظارت و مدیریت نیاز داریم. اکنون یکی از سوالاتی که مجلات علمی دنیا از نویسندگان میپرسند این است که چقدر از هوش مصنوعی استفاده کرده است. متولی فرادستگاهی نیاز دارد و نباید درون یک دستگاه محصور شود باید یک نهاد بازیگر اصلی باشد و بازیگران دیگر به آن کمک کنند. هر چقدر زودتر در کشور این خلأ را پرکنیم و متولی فرادستگاهی برای آن پیدا کنیم بهتر است. ظاهرا آینده از آن کسانی است که در هوش مصنوعی سهم بیشتری داشته باشند.