کارشناسان ارشد بهداشت و درمان در انگلیس میگویند در یک دهه اخیر، بیش از یک میلیون نفر در انگلیس، به علت نابرابری در دریافت خدمات بهداشت و درمان، دچار مرگ زودرس شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ کارشناسان ارشد بهداشت و درمان در انگلیس میگویند در یک دهه اخیر، بیش از یک میلیون نفر در انگلیس، به علت نابرابری در دریافت خدمات بهداشت و درمان، دچار مرگ زودرس شدند.
پژوهشگران "موسسه انصاف سلامت" (Institute of Health Equity) در دانشگاه لندن پس از بررسیهایی که انجام داده در گزارشی با عنوان " نابرابریهای سلامت، عمرها کوتاه میشوند" (Health Inequalities, Lives Cut Short) اعلام کرد در فاصله ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ میلادی، یک میلیون و ۶۲ هزار و ۳۳۴ نفر در انگلیس، زودتر از موعد معمول جان باختند که اگر در مناطقی که ۱۰ درصد بسیار ثروتمند این کشور زندگی میکنند ساکن بودند، زنده
میماندند.
در این گزارش آمده است میزان امید به زندگی در انگلیس، متناسب با محل زندگی افراد، بسیار متفاوت است و این میزان تفاوت در متوسط سن شهروندان، نشانه "ناکام چشمگیر سیاسی" است.
براساس گزارش این پژوهشگران، از سال ۲۰۱۱ میلادی، ترکیبی از عواملی همچون فقر، اجرای سیاستهای ریاضت اقتصادی و همه گیری ویروس کرونا موجب شده است بیش از یک میلیون نفر در این کشور، دچار مرگ زودهنگام شوند.
در این گزارش اعلام شده است نابرابریهای اقتصادی و اجتماعی موجب میشوند مثلا فقیران مبتلا به سرطان، بیماریهای قلبی و دیگر بیماران در انگلیس، زودتر جان دهند. این پژوهشگران نوشته اند مقامات سیاسی میتوانند برابری سلامت را در انگلیس در اولویت قرار دهند، اما فعلا چنین تصمیمی ندارند.
پژوهشگران دانشگاه لندن، براساس دادههای مرکز ملی آمار انگلیس، به بررسی امید به زندگی مردم در مناطقی که ۱۰ درصد بسیار ثروتمند این کشور ساکن نیستند پرداختند. در این گزارش آمده است در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱۵۱ هزار و ۶۱۵ نفر دیگر دچار مرگ زودرس شدند که به علت همه گیری کووید، این میزان بیش از مرگ سالانه زودرس در این کشور بود.
روزنامه گاردین نیز در این باره نوشت: حدود ۱۴۸ هزار نفر به علت اجرای سیاست ریاضت اقتصادی در انگلیس جان باختند که از سال ۲۰۱۰ در این کشور اجرا شد.
نویسندگان این گزارش از دولت خواسته اند به این موضوع توجه کند که فقرا، در پی ابتلا به بیماری ها، زودتر از اغنیا جان میبازند، زیرا فقر، مسکن نامناسب و بیکاری، موجب مرگ زودرس فقیران میشوند. در این گزارش آمده است مرگ زودرس بیش از یک میلیون نفر در مدت ده سال نشان میدهد نابرابری خدمات بهداشت و درمان، اغلب جامعه انگلیس را رنج میدهد، زیرا در برابر ۱۰ درصد از بسیار ثروتمندان، ۹۰ درصد از جامعه این کشور کمتر به امکانات بهداشت و درمان دست مییابند.
پژوهشگران دانشگاه لندن در گزارش خود نوشته اند در میان کشورهای توسعه یافته، فقط آمریکا وضعیت بدتری نسبت به برابری سلامت از انگلیس دارد، زیرا امید به زندگی در آمریکا، از انگلیس بدتر است.
نشریه انگلیسی گاردین براساس گزارش سازمان "پژوهش سرطان در بریتانیا" (Cancer Research UK) نوشت: سالانه حدود ۳۳ هزار نفر در این کشور، به علت فقر، در مناطق محروم، بیشتر دچار سرطان میشوند و زنان ساکن در فقیرترین مناطق این کشور، در مقایسه با زنان ساکن در مناطق ثروتمندنشین، به طور متوسط ۵ سال زودتر جان میبازند. همچنین در جریان همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان و آسیایی تبارها در انگلیس، در مقایسه با سفیدپوستان این کشور، بیشتر قربانی کووید شدند.