قائم مقام بنیاد ملی نخبگان هدف از برگزاری نخستین همایش ملی گفت و گوی نخبگان را حضور آنان در نقش افرینی برای حل مسائل کشور عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، سید سلمان سید افقهی در نشست خبری اولین همایش ملی گفتگوی نخبگان گفت: نخستین مسئله این است که نخبگان بدون واسطه با مسئولین کشور گفتگو و نکات و مطالب رشد کشور را مطرح کنند و به تدریج فرهنگ گفتگوی حاکمیت شکل بگیرد و استفاده از ظرفیت فکری نخبگان نهادینده شود.
وی افزود: ما به دنبال آن هستیم که مشکلاتی که در کشور وجود دارد را شناسایی کنیم و این بستر باید باز شود و نخبگان در کف میدان و خلاقیت حضور داشته باشند.
دکتر سیدافقهی با بیان اینکه باید با نهادهای حاکمیتی عارضهیابی در خصوص حضورنداشتن نخبگان در مسائل اجرایی کشور شکل بگیرد، اضافه کرد: یکی از مشکلات اصلی کشور نبود نقش تنظیمگری است و نظام قانونگذاری باید اصلاح شود و این صلاح در ساختارهای حکومتی شکل بگیرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شفافیت در عمل و اعتماد به ظرفیتهای داخلی باید شکل بگیرد، گفت: اولین همایش ملی گفتگوی نخبگان در روز دوشنبه ۱۸ دی در سالن وزارت کشور با حضور سیاستمداران. استانداران و نخبگان از سراسر کشور برگزار میشود.
مشاور حکمرانی وزیر کشور هم دراین نشست گفت: تلاشهای زیادی در وزارت کشور و دولت شکل گرفته است تا تقویت و توانمندی سازی برای حضور نخبگان در مسائل فوری و ضروری شکل بگیرد.
جواد وزیری افزود: ما در بسیاری از مسائل با فقر دانش روبه رو نیستیم بلکه با یک خلع در حکمرانی روبه رو هستیم و هیئتهای اندیشه ورز، گروههای جهادیِ پای حل مسئله هستند.
وی اضافه کرد: بررسی وضعیت ستاد اقتصاد دانش بنیان و توسعه زنجیرههای ارزش استانها با کمک شرکتهای دانش بنیان از جمله مسائلی است که در وزارت کشور به آن توجه شده است.
در ادامه حسین رحمانی معاون اداری خانه اندیشه ورزان گفت: اندیشکدهها مراکزی بین نهاد علم و قدرت هستند و نوع نگاه اندیشکدهها یک نگاه ترکیبی است که تلاش میکنند تا ارتباط موثری بین نهادهای علمی و نهادهای قدرت شکل بگیرد.