دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با تولیت عتبه مقدسه حسینی (ع) خواستار مشارکت دو آستان مقدّس حسینی (ع) و عباسی (ع) در تدوین سند اربعین شد.
وی در این دیدار با اشاره به اهمیت فعالیتهای علمی، فرهنگی و دینی در کشور به تهیه اسناد راهبردی و نظارت بر اجرای این اسناد در حوزه اجرایی پرداخت و از متولی شرعی حرم مطهر امام حسین (ع) تقاضا کرد تا در تهیه و تدوین اسنادی همچون سند اربعین با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی همکاری داشته باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در دیدار با آیت الله الصافی متولی شرعی حرم مطهر حضرت اباالفضل العباس (ع) با اشاره به اسناد مهم راهبردی در حوزههای علمی و فرهنگی به سند مهدویت (عج)، سند زیارت و سند اربعین اشاره کرد و خواستار مشارکت عتبه مقدسه در اظهار نظر کارشناسی در نهایی کردن سند اربعین شد.
آیتالله سید احمد الصافی امام جمعه کربلا نیز در این دیدار فعالیتهای شورای عالی را مهم و اساسی توصیف و برای همکاری در تهیه سند اربعین اعلام آمادگی کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در سفر به عراق، در مزار محمد ابن عثمان عمری یکی از نواب اربعه در عراق حضور یافت و زیارت کرد. محمد بن عثمان بن سعید عَمری، (متوفای ۳۰۵ق) دومین نایب از نُواب اربعه امام دوازدهم شیعیان پس از پدرش عثمان بن سعید است. او دارای تألیفاتی در فقه بود و از وی روایاتی درباره حضرت مهدی (عج) روایت شده است. ادعیه مشهوری، چون سمات، افتتاح و زیارت آلیاسین نیز از او نقل شده است.
کمیته فرهنگی ـ آموزشی ستاد مرکزی اربعین به فعالیتهایی برای «تدوین سند راهبردی اربعین تمدنی» پرداخته که در آن مقرر شده است اربعین به عنوان یک پیشران، زمینهساز تمدن نوین اسلامی باشد و اینکه چه روایت، قرائت و عناصری از آن باید مطرح باشد و چه کسانی در این زمینه ایفای نقش کنند.