براساس گزارش سازمان خیریه کرایسیس (crisis)، اغلب افراد بی خانمان در انگلیس، پناهجویان یا مهاجران آفریقایی نیستند بلکه شهروندان انگلیسی اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ همزمان با سال نو میلادی، رسانههای انگلیس، سرشار از آگهی سازمانهای خیریه است که مردم را به کمک به افراد بی بضاعت و بی خانمان دعوت میکنند.
براساس گزارش سازمان خیریه کرایسیس (crisis)، اغلب افراد بی خانمان در انگلیس، پناهجویان یا مهاجران آفریقایی نیستند بلکه شهروندان انگلیسی اند.
در سالیان اخیر، شمار زنان و افراد جوان ۱۶ تا ۲۴ ساله در میان افراد بی خانمان و کارتن خواب انگلیسی افزایش یافته است. یک زن بی خانمان در این باره میگوید: من ۱۸ ساله بودم که بی خانمان شدم. من و مادرم بی خانمان شدیم، ولی مادرم توانست جایی در یک خانه پیدا کند، اما من از همان زمان، کارتن خواب شدم.
شماری از افراد کارتن خواب در انگلیس، چادرهایی در کوچه و خیابان برپا میکنند، اما اغلب آنان، در ایستگاههای اتوبوس، زیر پل ها، روی صندلی پارک ها، در برابر در ورودی شرکتها و بر روی پلههای منازل مردم میخوابند. سازمان خیریه کرایسیس میگوید شماری از کارتن خوابها در انگلیس، شغل ندارند و گدایی میکنند، اما تعدادی از آنان، شاغلند، اما به علت گرانی هزینههای زندگی، نمیتوانند سرپناه تهیه کنند. شماری از افراد کارتن خواب در انگلیس، به علل گوناگون، از جمله مشکلات جسمانی قادر به یافتن شغل نیستند. یک دختر بی خانمان که از مشکلات استخوانی در پاها رنج میبرد در این باره میگوید: من از اسکولیوز یا کجی ستون فقرات رنج میبرم که به علت پوکی استخوان، تخریب دیسک و یا شکستگیهای فشاری ستون فقرات ایجاد میشود. با این که ۴۰ ساله ام، به علت مشکلات در زانو و ستون فقرات، باید بر روی صندلی چرخدار باشم و چون دولت روزانه فقط ۱۲ پوند به من کمک میکند، باید از افراد خیر کمک بگیرم.
بی خانمانی در انگلیس، یک علت ندارد، اما وضعیت اقتصادی، مشکلات خانوادگی، ساختار اجتماعی و مشکلات فردی همچون بیماریهای روانی یا اعتیاد، در این پدیده، نقش دارند. شماری از کارتن خواب ها، از سر ناچاری و بعضی هم خودخواسته دچار بی خانمان شده اند.
یک انگلیسی بی خانمان در این باره میگوید: من از ۱۸ سالگی بی خانمان شدم. مادرم که با ناپدری زورگو و خشنم زندگی میکرد، به جای همسرش، مرا از خانه بیرون کرد و من از آن زمان به ناچار کارتن خواب شدم.
سوئلا براورمن وزیر کشور پیشین انگلیس در واکنش به اعتراضها برای افزایش بی خانمانها در این کشور دارای ششمین اقتصادی بزررگ جهان گفته بود مردم باید کارتن خوابی را به عنوان نوعی سبک زندگی بپذیرند.
برآورد مراکز آماری و نهادهای خیریه در انگلیس نشان میدهد حدود ۳۰۰ هزار نفر در این کشور بی خانمانند و سرپناهی برای خود ندارند، آماری که مبین آن است شمار افراد بی خانمان درانگلیس در مقایسه با ۵ سال پیش ۲ برابر شده است.