بر اساس اعلام وزارت بهداشت در روزهای اخیر روند مراجعه مردم به مراکز بهداشتی و جامع سلامت برای شرکت در پویش ملی سلامت شتاب گرفته است .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ،با اجرای پویش ملی غربالگری فشار خون و دیابت؛ مراکز بهداشت سراسر کشور این روزها محلی شده برای غافلگیری بسیاری از هموطنانی که از بیماری خود اطلاعی نداشتند.
خانمی در ۵۷ سالگی از وجود قند خون بالای خود خبر دار شده، آقایی دیگر در ۵۹ سالگی از وجود فشار خون بالای خود مطلع شده است. مراقبان سلامت میگویند؛ تعداد قابل توجهی از شهروندان در جریان اجرای این پویش از بیماریهای خاموش دیابت و فشار خون بالای خود باخبر شده ا ند. پر فشاری خون و دیابت اصلیترین عامل مرگهای زودرس هستند.
دکتر پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اگر کسی در اثر همین پر فشاری خون، دچار سکته مغزی و فلج اندامها شوند ممکن است سالها زمین گیر باشند که البته در صورت تشخیص و درمان بهنگام این بیماریها و رعایت سبک زندگی قابل مهار است.
خانمی ۴۰ ساله که یک هفته قبل در اجرای این پویش از قند خون بالای خود مطلع شده در معاینه مجدد قند خونش به ۱۲۳ رسیده و علت کاهش قند خونش را مصرف داروهای تجویزی پزشک و رعایت رژیم غذایی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت میداند.
فشار خون در ایران همپای آمارهای جهانی است، اما در دیابت از میانگین جهانی هم فراتر رفته ایم.
خانم دکتر سبحانی پزشک مرکز جامع خدمات سلامت میثم تهران میگوید: آمار بیماران فشار خون در دنیا ۲۸ درصد و میانگین جهانی دیابت ۱۳ درصد است، آمار فشار خون هم در ایران همان ۲۸ درصد است، اما آمار دیابت در ایران ۱۴ درصد و در تهران بیش از کل کشور و حدود ۱۶ درصد است.
با وجود همه خطرات و هشدارها؛ تا کنون فقط ۵۰ درصد جامعه هدف (یعنی نیمی از جمعیت ۱۸ سال به بالا) در این پویش ملی شرکت کرده اند.
کمترین میزان مشارکت مربوط به تهران بوده که خانم دکتر جوکار پزشک مرکز جامع سلامت والفجر میگوید: تمایل به این سمت هست که بیشتر به بخشهای خصوصی و تحت نظر پزشکان متخصص باشند و در کلان شهرهایی مثل تهران؛ به مراکز بهداشت کمتر مراجعه و توجه میشود در حالی که بسیاری از خدمات در طول اجرای طرح ملی سلامت، رایگان است.
مراکز بهداشت سراسر کشور در طول اجرای این طرح و بعد از آن به منظور ارزیابی رایگان سلامت افراد از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ پذیرای حضور هموطنان است.