مدیرکل زندانهای خوزستان از اشتغال ۵۳۹ مددجو در زندان مرکزی اهواز از ابتدای سال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، مدیرکل زندانهای استان خوزستان میزان اشتغال زندانیان را عامل موثری در بازگشت ناپذیری آنها به چرخه جرم دانست و گفت: اشتغال و حرفه آموزی علاوه بر کمک به شخص زندانی، کمک به خانواده او نیز محسوب میشود.
وی در مورد آمار و عملکرد واحد اشتغال زندان مرکزی اهواز مجموع کل شاغلین شاغل در زندان مرکزی در سال جاری را ۵۳۹ نفر اعلام کرد و گفت: آمار و عملکرد شاغلین نشسته درون خوابگاهی بطور کلی ۳۲۴ نفر، مجموع شاغلین در کارگاه واحد اشتغال زندان مرکزی ۱۲۹ نفر، همچنی مجموع شاغلین در آشپزخانه، خبازخانه و سپتیک و فروشگاه مرکزی و تاسیسات را ۸۶ نفر است.
روشان گفت: از مجموع ۱۲۹ نفر از شاغلین در کارگاه واحد اشتغال زندان مرکزی ۲۰ نفر در خیاط خانه، ۱۰ نفر در تولید لامپ الای دی، ۲۰ نفر در کارگاه جعبه سازی، ۲۵ نفر در کارگاه چرم و ۳۵ نفر در کارگاه جعبه سازی فعالیت میکنند.
احسان زاهد کریمی مدیر کارگاه جعبه سازی زندان مرکزی اهواز گفت: در حدود ۲ سال است که با راه اندازی کارگاه جعبه سازی در محیطی به مساحت ۶۰ متر با ۲۰ مددجو به تولید انواع باکسهای گل و هدیه، پذیرایی و همچنین تولید تاپرهای تولد میپردازیم.
این کارآفرین به ساعات کاری مددجویان شاغل در این کارگاه اشاره کرد و گفت: مددجویان از ساعت ۹ صبح تا ۴ بعد از ظهر در این مجموعه مشغول فعالیت هستند و متناسب با کاری که انجام میدهند بین ۳ تا ۵ میلیون تومان ماهانه حقوق دریافت میکنند.
زاهد کریمی با اشاره به توسعه فعالیت کارگاه جعبه سازی در زندان گفت: به عنوان توزیع کننده در شهر عمل میکنیم و محصولات تولید شده در زندان را به قنادیهای و گل فروشیها میفروشیم و بازار خوبی را اکنون در دسترس داریم و به همین دلیل قابلیت توسعه مجموعه و ایجاد چنین کارگاهی را ویژه بانوان مددجو را با توجه به وسعت بازار داریم.
وی به انگیزه کار با مددجویان اشاره کرد و گفت: شاید باورکردنی نباشد، اما همواره از دوره نوجوانی تمایل داشتم که کاری را برای زندانیان و خانوادههای آنها انجام دهم از این رو وقتی شرایط برای همکاری با سازمان زندانها فراهم شد با میل و اشتیاق اقدام کردم چرا که معتقدم توسعه فرهنگ کار و اشتغال برای این افراد بسیار سودمند و بر شخصیتشان اثر گذار است.
زاهد کریمی در ادامه گفت: برخی از افرادی که در این کارگاه کار میکردند پس از سپری شدن دوران محکومیتشان به گل فروشیهای سطح شهر معرفی و مشغول به کار شدند از این رو یادگیری حرف در طول دوران محکومیت افراد به نوعی تضمین آینده شغلی آنها و مانع از بازگشت پذیری آنها به چرخه جرم خواهد شد.
وی با بیان اینکه اشتغال به مددجویان احساس شان و شخصیت میدهد، گفت: ضمن اینکه خانواده مددجویان احساس رضایت بالایی از قبل اشتغال مددجویان دارند، مددجویان شاغل در کارگاه همواره عنوان میکنند که نگاه سایر زندانیان نیزبه کسانی که شاغل هستند متفاوت است و خود مددجویان نیز نگاه مثبتی نسبت به کسانی که در زندان شاغل هستند دارند.
زاهد کریمی با تقدیر از اقدامات سازمان زندانهای استان خوزستان برای حمایت از اشتغال زندانیان گفت: کسب استقلال مالی سبب اعتماد به نفس مددجویان میشود، بسیاری از افراد حاضر در زندان به دلیل ارتکاب جرایم خرد آنجا هستند که اگر این افراد اشتغال داشتند بعضا دچار کژروی نمیشدند.