اهداء عضو اهداء زندگی
اگر خانواده بیمار مرگ مغزی ، خیلی زود برای اهداء عضو رضایت دهند، حداقل جان ۸ نفر را از مرگ حتمی نجات می دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مسئول هماهنگی گروه پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: قبول مرگ مغزی مقدمه ای برای ایثار و اهدای عضو است به گونه ای که اگر مرگ مغزی به عنوان یک مرگ قطعی تلقی شود بسیار کمک کار خواهد بود.
سینا سعیدی افزود: مهمترین مانع از طرف خانواده ها برای اهدای عضو نپذیرفتن مرگ مغزی به عنوان مرگ قطعی است.
وی تاکید کرد: هر فرد مرگ مغزی در صورتی که خانوادهاش خیلی زود برای اهدا عضو رضایت دهند، میتواند جان حداقل هشت نفر را از مرگ حتمی نجات داده و با اهدای نسوج (بافت های سلولی تشکیل دهنده بدن) ۵۳ نفر را نیز از معلولیت برهاند.
بسیاری از افراد جامعه تفاوت میان کما، زندگی نباتی و مرگ مغزی را نمیدانند و بر این باورند مرگ مغزی مثل کما قابلبرگشت است در حالی که اینگونه نیست و زندگی نباتی با مرگ مغزی متفاوت است.
در مرگ مغزی به دلیل ضربه و موارد دیگر فشار داخل جمجمه بالا میرود و چهار رگ اصلی مغز بسته میشود و پس از آن تخریب سلولهای مغزی روی خواهد داد و مرگ مغزی برگشتناپذیر است.
در زندگی نباتی (کما) پوسته مغز فرد آسیب دیده است و ساقه مرگ آن سالم است و می تواند نفس بکشد اما در مرگ مغزی ساقه و پوسته مغز از بین می رود و بیمار هیچگونه تنفسی از خود ندارد و پس از چند روز تمامی ارگان های بدن از کار می افتد و دچار مرگ مغزی می شود.
رضایت گرفتن از خانواده های بیمار مرگ مغزی سخت و پر استرس است.
مسئول هماهنگی تیم پیوند اعضاء دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: رضایت گرفتن از خانواده های بیماران مرگ مغزی سخت و پر استرس است زیرا اکثرا افراد جوانی هستند که دچار مرگ مغزی شده اند.
وی ادامه داد: خانواده های افراد دچار مرگ مغزی، در بحرانی ترین شرایط زندگی شان منطقی ترین و بهترین تصمیم زندگی شان را می گیرند که این کار آن ها ستودنی است.
سعیدی تاکید کرد: آن ها در بدترین شرایط عاطفی قرار دارند و اقدام این خانواده ها همچون فرهنگ ایثار و شهادت هست.
وی اضافه کرد ، واحد فراهم آوری پیوند اعضا از سال ۱۳۹۰ در دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد فعال شده است.
سعیدی افزود: اهدای عضو در کهگیلویه و بویراحمد از سال ۱۳۸۳ آغاز شد و نخستین اهداکننده یک جوان ۲۲ ساله بوده است.