هزار و ۱۵۹ مورد بازرسی از آسانسور در استان زنجان انجام و ۷۷۰ گواهی ایمنی و کیفیت آن صادر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد استان زنجان گفت: طی ۹ ماهه امسال، یک هزار و ۱۵۹ مورد بازرسی از آسانسور در استان انجام و ۷۷۰ گواهی ایمنی و کیفیت آن صادر شد.
حاجی قربانی افزود: اعتبار این گواهینامه ها، مشروط به عقد قرارداد و انجام سرویس و نگهداری ماهانه حداقل به مدت یکسال است و حق بیمه به آسانسورهایی که اعتبار گواهی آنها به اتمام رسیده است تعلق نمیگیرد.
وی اضافه کرد: در صورت اتمام اعتبار گواهینامه، مالک یا بهرهبردار یا شرکت سرویس و نگهداری آسانسور باید با مراجعه به سامانه مدیریت بازرسی آسانسور به آدرس lift.inso.gov.ir نسبت به ارائه درخواست بازرسی ادواری اقدام کند و فرآیند انجام بازرسی را تا زمان صدور تاییدیه ایمنی پیگیری و از بهره برداری آسانسور فاقد تاییدیه ایمنی اجتناب نماید.
این مسوول با بیان اینکه استاندارد مقررات ایمنی آسانسورهای برقی در راستای صیانت از سلامت و ایمنی عموم مردم در سال ۱۳۸۳ مشمول مقررات استاندارد اجباری قرار گرفته است، اضافه کرد: بر این اساس صدور پایان کار ساختمانی منوط به دریافت گواهینامه ایمنی اولیه آسانسور است.
وی اظهار داشت: بر همین اساس تمامی آسانسورهای اماکن عمومی، دولتی و مسکونی پس از دریافت گواهینامه ایمنی اولیه باید به صورت سالانه مورد بازرسی ادواری قرار گیرند و تاییدیه ایمنی ادواری برای آنها دریافت شود.
معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد استان زنجان ادامه داد: فرآیند بازرسی ادواری آسانسور از طریق شرکتهای بازرسی تایید صلاحیت شده از سوی سازمان ملی استاندارد ایران انجام میگیرد.
وی اضافه کرد: در داخل کابین آسانسورهایی که موفق به دریافت گواهینامه اولیه میشوند یک کد ۱۰ رقمی نصب شده که شناسه ملی آسانسور است و همشهریان میتوانند با ارسال آن کد به سامانه ۱۰۰۰۱۵۱۷ از وضعیت تائیدیه ایمنی ادواری آسانسور اطمینان حاصل کنند.
به گفته حاجی قربانی اخذ تاییدیه ایمنی و کیفیت ادواری برای آسانسورها اجباری است.