سیاهکالی مرادی گفت: در بحث آلودگی هوا و تعطیلی مدارس، آموزش و پرورش تصمیم گیرنده نیست و سایر نهادها در ستاد مدیریت بحران بر اساس شاخص های خود تصمیم می گیرند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، مدیرکل آموزش و پرورش استان میگوید: یک هزار و ۱۳۳ معلم جدید در سال تحصیلی جاری استخدام و یک هزار و ۱۳۸ معلم نیز به درجه بازنشستگی نایل شدند.
بگفته اقای سیاهکالی مرادی کلاس بدون معلم هم در استان نداریم. مدیرکل آموزش و پرورش در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: ما در شرایطی در حوزه تعلیم و تربیت قرار داریم که بخشی از آن در اختیار ما نیست. دانشگاه فرهنگیان اگر به گونهای ظرفیت داشت که همه نیازهای ما از طریق آن تامین میشد به مراتب وضع ما از امروز بهتر بود. چون هم شاخصههای آزمونی و رتبهای لحاظ میشد و هم مباحث گزینشی در نظر گرفته میشد.
سیاهکالی مرادی گفت: در شرایطی قرار داریم که هر ساله تعداد زیادی از همکاران بازنشسته میشوند؛ بنابراین نظام تعلیم و تربیت مجبور است بر اساس مجوز دولت به استخدام تعدادی از افراد اقدام کند که در برگزاری آزمون چند مولفه اعم از سن، رشته تحصیلی، سابقه کار افراد در حوزه تعلیم و تربیت در نظر گرفته میشود که سه برابر نیاز در مرحله اول پذیرفته میشود و در مراحل بعد نسبت به استخدام این افراد اقدام میشود.
وی تصریح کرد: طلاب هم همانند سایر داوطلبان حق شرکت در آزمون دارند. در متقاضیان دبیری از میان ۲۵۵ نفر قبول شده، ۳۷ نفر از طریق مدرک حوزی جذب شده اند. در متقاضیان آموزگاری از میان ۱۸۱ نفر قبول شده، ۳۷ نفر از میان حوزویان بوده است. دستورالعمل آزمون کشوری است و تبعیض وجود ندارد. سازمان سنجش هم نمرهها را اعلام میکند و امتیاز خاصی برای طلبه و غیرطلبه در نظر گرفته نمیشود.
مدیرکل آموزش و پرورش گفت: افرادی که در حوزه تحصیل کرده اند، مدرک معادل دانشگاهی در رشته مرتبط هم اخذ کرده اند. در آزمون هم رشته تحصیلی در نظر گرفته شده است. آموزش و پرورش اگر نیروهای متعهد و متخصص جذب کند قطعا وضعیت بهتری خواهد داشت حال ممکن است این افراد لباس روحانیت به تن داشته باشد یا افراد دیگر و قطعا هدف بر اساس شایستگی است.
وی اظهار کرد: در دوره جدید معلمان هم باید خود را توانمند کنند و نسبت به امر تدریس نگاه جدید داشته باشند. بهره برداری جدید از فضای مجازی به عنوان آموزش نوین در کنار آموزش حضوری از اهداف نظام آموزش و پرورش است. دانش آموزان جدید شیوههای جدید در آموزش و پرورش را میطلبند که برای همکاران نیز دورههای ضمن خدمت سالانه متناسب با آن در نظر گرفته میشود.
سیاهکالی مرادی گفت: با قدردانی از صداوسیما که در جشنواره الگوی برتر پوشش ویژهای داشت ۶۰۰ نفر از معلمان کشور در قزوین حضور داشتند. استان قزوین در این جشنواره رتبه برتر را با اختلاف معناداری به دست آورد. سیاست فعلی تعلیم و تربیت بر اینست که حدود ۴۸ تا ۵۰ درصد دانش آموزان به سمت کار و دانش و فنی و حرفهای گسیل شوند. دانش آموزانی که به این سمت میروند باید به تخصص در رشته خاص برسند. این افراد پس ازاتمام دوره دبیرستان تقریبا به لحاظ شغلی به یک اکتفا میرسند. هنرستانهای جوار شهرکهای صنعتی هم در استان در حال پیگری است که در این راستا در شهر صنعتی البرز یک تفاهمنامه امضا شده است و امسال ۳۳ دانش آموزان در این مدرسه تحصیل میکنند و برای احداث ۷ مدرسه به این صورت هدفگیری شده است.
وی اظهار کرد: مناطقی مانند طارم، الموت و کوهین در زمینه معلم و دانش آموز جمع اضداد هستند که برخی مدارس از دانش آموز تخلیه شده اند. همین هفته گذشته در شهر صنعتی البرز یکی از مدارس تغییر کاربری به ارزش ۱۲۰ میلیارد در نظر گرفته شده است که از محل مولدسازی است. بخشی از مولدسازی در قالب تجاری سازی قرار میگیرد. بخش قابل توجهی از مولدسازی مدارس در همان مدرسه و منطقه هزینه میشود.
سیاهکالی مرادی افزود: به عنوان یک معلم، موافق تحصیل مختلط نیستم، اما گاهی اوقات چارهای وجود ندارد. بر اساس قانون اگر در مقطع متوسطه اول مدرسهای ۷۶ دانش آموز داشته باشد مستقل قلمداد میشود. مثلا ۱۷ نفر دختر و پسر در یک منطقه داریم که لاجرم باید مدرسه تعریف کنیم. وقتی سرجمع دانش آموزان یک منطقه به تعداد انگشتان دست است مجبوریم که مدرسه مختلط تعریف کنیم. البته مساله سرویس بهداشتی مختلط در اینگونه مدارس ضعف مدیریتی است. برخی اوقات دامن زدن به این مسائل هزینه دارد. این مساله چه در مدارس متوسطه و چه در مدرسه ابتدایی پذیرفته نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش گفت: در بحث آلودگی هوا، نهادهای حاضر در ستاد مدیریت بحران برای تعطیلی مدارس اعلام نظر میکنند که بر اساس شاخصهای متفاوت است. در کشور ما اگر ۱۵۷ است ممکن است در برخی کشورها ۲۰۰ باشد. برخی مسئولین در بحث آلودگی هوا، اولین جایی که به نظرشان خطور میکند آموزش و پرورش است. البته امسال یک روز در آبیک مدارس تعطیل شد، اما در بحث آلودگی هوا و تعطیلی مدارس، آموزش و پرورش تصمیم گیرنده نیست. استان قزوین هم پویش نه به تعطیلی مدارس را راه انداخت و امیدواریم سایر استانها هم به آن بپیوندند.
وی اظهار کرد: سواد رسانه و مباحث تبیینی و بصیرتی جزو ملزومات تعلیم و تربیت است. ما بعضی وقتها به عنوان معلم یا مدیر برای دانش آموزان جهت دهی میکنیم مثلا در هر فرصتی برای ریاضی و فیزیک و شیمی اهمیت میدهیم به نظر میرسد که این دروس در اولویت قرار دارند. البته با اینکه این دروس در آزمون سراسری هم تاثیر گذارند لیکن اولیای دانش آموزان باید در نظر بگیرند که در تعلیم و تربیت باید نیازهای ششگانه را در نظر بگیرند.
مدیرکل آموزش و پرورش گفت: ما جشن شیر را در مدرسه شهید عجمیان برگزار کردیم که از همین هفته دو بار در هفته برای ۱۲۴ هزار دانش آموز پایه ابتدایی مدارس دولتی شیر رایگان دانش آموزی دریافت میکنند. این اتفاق خوبی است که بعد از شش سال به وقوع میپیوندد. البته این سهمیه برای هفتهای سه بار در نظر گرفته شده است.
سیاهکالی مرادی گفت: اولیای دانش آموزان از تکرار دستوری مطالب بپرهیزند. در آزمونهای نهایی استاندارد بیشتری در نظر گرفته میشود و هیچ سوالی خارج از کتاب مطرح نمیشود. دانش آموزان هم در هر ساعت یک ربع استراحت کنند و سکوت کامل را در نظر بگیرند. تغذیه کافی، گرما و سرما را ملاحظه کنند. یک ساعت مانده به امتحان دوباره مرور نکنند و موقع امتحان هم سوالات را به مرور و ترتیب جواب دهند. برای دانش آموزان ابتدایی هم سوالات توصیفی در نظر گرفته میشود.