با سرمایه گذاری هزارمیلیاردتومانی درمرحله دوم مجتمع دامپروری پلدشت، تعداد دامها به ۱۰ هزار راس و تولید روزانه شیر به ۲۰۰ تن در روزخواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مجتمع بزرگ کشت و صنعت دامپروری پلدشت فعالیت خود را در سال ۱۳۹۷ با ۵۰۰ راس دام و با ۲۰ نفر اشتغال آغاز کرده است.
این مجتمع از شرکتهای سرمایه گذاری وابسته به تامین اجتماعی است.
این مجتمع دامپروری را در زمینی به مساحت ۱۱۶ هکتار زمین اجرا شده و تعداد دامهای خود را به ۲۸۰۰ راس دام سنگین رسانده و میزان اشتغالزایی خود را به ۱۲۰ نفر افزایش داده است.
مدیر عامل مجتمع دامپروری گفت: این مجتمع تولیدی فعالیت خودش را با اشتغال ۲۰ نفر شروع کرده و با توسعه و تکمیل فاز اول، تعداد دامهای این مجتمع به ۲۸۰۰ راس و میزان اشتغالزایی امروز در این مجتمع به ۱۲۰ نفر رسیده است و در برنامه ریزیهای انجام شده میزان اشتغال زایی در این مجتمع تا پایان سال جاری به ۱۵۰ نفر افزایش خواهد یافت.
جعفرزاده افزود: با توجه به اینکه شهرستان پلدشت ظرفیت لازم را برای تولید علوفه و یونجه و سایر نهادههای دامی را دارد هدف ما توسعه و تکمیل فاز دوم این طرح و افزایش تعداد دامها به ۱۰ هزار راس و تولید روزانه ۲۰۰ تن شیر در روز و اشتغالزایی برای ۳۵۰ نفر بصورت مستقیم است و برای بهره برداری کامل فاز دوم این طرح نزدیک یک هزار میلیارد تومان هزینه خواهد شد.
گروسی مدیر عامل منطقه آزاد ماکو میگوید: ما زمینی که در اختیار این سرمایه گذار قرار دادیم متعهد شده اند این طرح از مزرعه تا سفره باشد یعنی اینجا باید صنایع پایین دستی مانند تبدیل شیر به لبنیات و هم صادرات و هم ارسال در سرزمین اصلی انجام شود.
در این مجتمع دامپروی برای جلوگیری از خروج ارز از کشور برای وارد کردن دام سنگین نر تلقیح مصنوعی انجام میشود.
مسئول تولید مثل این مجتمع دامپروری به منظور کاهش هزینه نگهداری دام و همینطور وارد کردن دام نر از کشورهای مختلف و جلوگیری از خروج ارز با استفاده از اسپرم دامهای نر با ارزش از لحاظ ژنتیکی و تولیدی، تلقیح مصنوعی انجام میدهیم.
اسدپور افزود: در حال حاضر ما در همین ماه ۲۳۳ راس دام داشتیم که آبستن شدند که در مرداد ماه سال آینده زایمان خواهند کرد که حدود یک و نیم برابر نسبت به استاندارد طبیعی بالاتر هست.
فاز دوم این مجتمع دامپروری تا پایان سال آینده به پایان خواهد رسید و تعداد دامهای سنگین این مجتمع به ده هزار راس افزایش خواهد یافت و میزان تولید شیر روزانه به ۲۰۰ تن و میزان اشتغالزایی به ۳۵۰ نفر خواهد رسید.