مدیر کل اقتصاد و دارایی استان گفت: 112 درصد عملکردمالیات در9 ماهه اول امسال داشتهایم و 58 درصد رشد در مقایسه با پارسال را نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکزکرمان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه درآمدهای مالیاتی برای استان کرمان 31 هزار و 700 میلیارد تومان تعیین شده است افزود: 112 درصد عملکرد طی 9 ماهه نخست سال جاری داشتهایم و 58 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان میدهد.
سلطانینژاد اظهار داشت: اگر تهران را در نظر نگیریم، استان کرمان بیشترین مالیات مصوب را در سال جاری داشته است و سهمیه مالیات استان کرمان در مقایسه با استانهای دارای اقتصادهای بزرگتر نیاز به بازنگری دارد.
وی با بیان اینکه در زمینه مازاد درآمد نیز استان دوم در سطح کشور هستیم، گفت: از سال 1400 با وجود اینکه میانگین رشد افزایش درآمدهای کشور حدود 62 درصد بود اما در سال 1401 رشد 128 درصدی در کرمان اتفاق افتاد در حالی که پایههای مالیاتی و یا عنوان مالیاتی اضافه نشد، اما مازاد درآمد بالا موجب شد پایه مالیاتی استان در سال بعد قرار بگیرد و از پایههای درست فاصله بگیریم.
سلطانینژاد اظهار داشت: در کرمان تلاش شد تا رقم مالیات استان را در سال جاری کمتر از میانگین کشور مصوب کنیم تا بتوانیم بهتناسب در سالهای بعد آثار منفی که بر اقتصاد استان داشته است را کاهش دهیم.
وی درآمدهای عمومی استان کرمان را بیش از 11 هزار میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: سهم مشاغل در پرداخت مالیات نیز 3 درصد و برابر با 822 میلیارد تومان بوده است.
سلطانینژاد همچنین افزایش رتبه فضای کسب و کار کرمان از 31 به 12 را نتیجه همکاری و همافزایی تیم اقتصادی استان برشمرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان هم در این جلسه گفت:نظام دادرسی مالیاتی از سازمان مالیاتی جدا شده که کمک بسیار بزرگیست.
طبیبزاده افزود: به دنبال این هستیم که بخش خصوصی در تدوین آییننامه مالیاتی دخالت مستقیم داشته باشد تا آییننامهها تعدیل شود و نظام دادرسی عادلانهای داشته باشیم.
در این جلسه نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: بانک مرکزی در موضوع سیاستهای ارزی و پولی اقدامات خوبی انجام داده اما سیاستهای نادرست مرتبط با صادرات عملاً موجب سرکوب صادرات شده و اگر استمرار پیدا کند آسیب جدی به این بخش وارد میکند.
پورابراهیمی افزود : شرایط کشور در حوزه صادرات به شدت دچار مشکل شده و این سیاستهای بانک مرکزی منجر به از بین رفتن فرصتهای صادراتی میشود.
وی همچنین با تایید کاهش منابع مالی در حوزه تولید گفت: این کاهش در نهایت منجر به نابودی بنگاههای اقتصادی و توقف تولید میشود.
پورابراهیمی همچنین در ارتباط با افزایش اخذ مالیات در استان کرمان گفت: این افزایش از محل فرار مالیاتی و مولدسازی انجام شده و هیچ فشاری به اصناف وارد نشده است.
در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی رئیس کل دادگستری استان گفت : استقلال هیئتهای حل اختلاف مالیاتی اتفاق بسیار خوبیست اما نباید این قانون روی کاغذ بماند.
حجت الاسلام حمیدی افزود: افزایش دفعات تجدید نظرخواهی در هیئتها از چالشهای دستگاه قضا است و این روند در بعضی مواقع تا دو سال طول میکشد و منجر به اطاله دادرسی میشود که فرایند معیوبی است و باید جلوی آن گرفته شود.