مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: با تلاشها و پیگیری های انجام شده، چهار رشته منسوخ و در حال حذف صنایع دستی استان احیا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ معصوم علیزاده در مراسم نکوداشت پیشکسوتان صنایع دستی استان همدان افزود: حلبی سازی، چلنگری، جاجیم بافی و چاقو سازی همدان از هنرهای صنعتی فراموش شده هستند که با تلاشها و پیگیری امسال در دولت مردمی سیزدهم احیا شده است.
او تأکید کرد: این چهار رشته که منسوخ و در حال حذف شدن بود که پس از بازنگری و باززنده سازی در میراث فرهنگی ناملموس همدان به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در ادامه با اشاره به اینکه مقصد صادراتی صنایع دستی همدان کشورهای عراق، ترکیه و ارمنستان است، تأکید کرد: صادرات رسمی و چمدانی صنایع دستی استان به کشورهای خارجی در دولت سیزدهم (از سال ۱۴۰۰ تا شهریور امسال) ۱۰۲ میلیون و ۴۶ هزار و ۷۰۰ دلار به ثبت رسیده است.
او گفت: بیشترین کارگاههای صنایعدستی در لالجین، ملایر و تویسرکان فعال است.
به گفته وی، ۴۴ هزار هنرمند در رشته صنایع دستی استان دارای کارت شناسایی بوده و در حوزه کارگاهی و مشاغل خانگی فعالیت مستمر دارند.
معصوم علیزاده تصریح کرد: سفالگری، منبت کاری، قالی بافی، معرق کاری، مرواربافی(حصیربافی)، طلاکوبی، سنگ تراشی، نقاشی، مینیاتور، تذهیب، شیشه گری، قاب سازی و کاشی هفت رنگ از جمله صنایع دستی مهم استان همدان است.
او افزود: در استان همدان ۸۵ رشته و زیر رشته صنایع دستی فعال است که علاوه بر حفظ و احیای میراث نیاکان، زمینه اشتغال بخش زیادی از مردم را فراهم کرده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان هم گفت: خوشه صنعتی سیر و سنگ زینتی را در استان در دست بررسی برای ساخت خواهیم داشت و با این خوشههای صنعتی استان به ۹ خوشه میرسد.
حقیقی افزود: ما طرح توسعه شهرکهای صنعتی صنایع دستی به خصوص مبل و منبت را با مساحت ۳۵۰ هکتار را نیز در استان در دستور کار داریم.
.استاندار همدان هم از اختصاص ۹۰ میلیارد تومان از صندوق کارآفرینی برای حمایت صنایع دستی استان خبر داد و گفت: به افراد مشغول در صنایع دستی وامهای ۱۵۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد داده میشود.
علیرضا قاسمی فرزاد افزود: در بحث صادرات و بخشودگی مالیاتی و برپایی نمایشگاههای خارجی صنایع دستی از هنرمندان استان حمایت میشود.
او تأکید کرد: اگر ظرفیت بدون استفاده ادارهها را در استان داشته باشیم بررسی و برای فعالیتهای صنایع دستی به کار گرفته میشوند.