رئیس جمهور گفت: بر اساس گفتمان امام و رهبری، میتوانیم به دور از وادادگیهای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دیپلماسی عزتمندانه نه التماسی در جهان داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید ابراهیم رئیسی صبح امروز در سیزدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با علمای بلاد که در سالن همایشهای پیامبر اعظم (ص) مدرسه علمیه امام کاظم (ع) برگزار شد، افزود: حضور در جمع علما توفیقی است که امروز قسمت بنده است و ارتباط با حوزههای علمیه به ویژه حوزه علمیه قم برای ما مغتنم است.
وی گفت: حوزه علمیه به عنوان مبدا انقلاب شکوهمند اسلامی و به عنوان حامی انقلاب و حامی نهادهای انقلاب اسلامی همواره خود به دنبال کادرسازی، محتواسازی و مراقبت بر اینکه کارها بر وفق آنچه که باید انجام گیرد است.
رئیس جمهور افزود: این موضوع هم برای حوزه علمیه اطمینانبخش است و هم برای دولت مردان به صورت عام، سرمایه بزرگی تلقی میشود؛ حوزه به دنبال نشان دادن کارآمدی دین در عرصههای اجتماعی است.
وی با تاکید بر اینکه نگاه حوزه نگاه تحولی است، اظهار کرد: ما باید در فرآیندهایی که در عرصههای مختلف بر آن تاکید داشتیم بازنگری داشته باشیم تا متوجه شویم که آیا فرآیندها میتواند مؤثرتر و دقیقتر باشد؟
رئیسی گفت: تحول نهادی و تحول در ساختارها موضوع مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد، ساختارهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در جامعه وجود دارد.
وی با بیان اینکه گفتمان دولت، گفتمان امام و رهبری است، افزود: واژهای مثل امید، عدالت، استقلال و نوآوری خوب است، اما گفتمان آن چیزی است که در دل مردم جای گرفته است و مردم آن گفتمان را به عنوان گفتمان پذیرفتهاند و این چیزی است که روی آن چهل سال کار شده است، گفتمان امام و رهبری که سند بالادستی هم است.
رئیس قوه مجریه گفت: ما سند تحول دولت مردمی را به عنوان یک سند پایین دستی ایجاد کردهایم و در راستای آن با مراکز علمی مشورت شده است و ما تنها دولتی هستیم که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دارای یک سند هستیم، سندی که میتواند در اختیار همه مراکز علمی، فرهنگی و آموزشی قرار گیرد، سندی که قابل نقد هم است.
رئیسی اضافه کرد: حدود ۳۷ موضوع و مهمترین مسائل کشور در این سند ارائه شده و مستند بر اسناد کشور برای آنان راهکار ارائه شده است و مسائلی که امروز مسئله مردم است در این سند مورد توجه قرار گرفته است و البته ممکن است مراکز علمی هم نسبت به آن پیشنهاداتی ارائه دهند.
رئیس جمهور گفت: ما میتوانستیم بر اساس گفتمان امام و رهبری همه مشکلات را رفع کنیم و آنجایی که نسبت به این گفتمان توجه شد مشکلات رفع شد، اما آنجایی که کم توجهی شده با مشکل روبرو شدهایم، در حوزه مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آنجایی که بر اساس این گفتمان عمل کردیم پیروز شدیم و آنجا که از این گفتمان فاصله گرفتیم با آسیب روبرو هستیم، آسیبهایی که همه مؤمنان و مؤمنات را رنج میدهد درحالی که اگر بر اساس گفتمان عمل میکردیم در حوزه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی جایگاه برتری داشتیم.
وی عنوان کرد: برخی در کشور نگاههای خود را بر گفتمان امام و رهبری ترجیح دادند و ما دچار عقب ماندگیهایی شدیم که این عقب ماندگیها بر هیچ کسی پوشیده نیست و اگر کسی به عقب نگاه کند متوجه میشود که انقلاب اسلامی بسیاری از ملتها را شیفته خود کرده است و این انقلاب ظرفیت و توانایی لازم را دارد که در تمام شئون زندگی انسان در دوران معاصر را اداره کند و نسبت به آنان اساس، مبنا و پایه استواری را داشته باشد.
رئیس جمهور گفت: بر اساس گفتمان مورد نظر امام و رهبری، ما میتوانیم دیپلماسی عزتمندانه نه التماسی داشته باشیم و میتوانیم اقتصادی بر پایه ظرفیتهای داخلی داشته باشیم و در منطقه هم حرف برتر را بزنیم درحالی که از مبانی خود هم کوتاه نیامدهایم، ما میتوانیم در جهان توجه به معنویت و اسلام آن هم اسلام اهلبیت (ع) را داشته باشیم و در عین حال از وادادگیهای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را نداشته باشیم.
وی ادامه داد: ما همواره خود را محتاج توجه به نگاهها و آموختههای بلند انقلابی میدانیم و معتقد هستیم میتوانیم با اصول انقلابی در عرصههای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی حرفی برتر و سخنی مؤثر را در کشور، منطقه و جهان داشته باشیم.
شرط موفقیت مردم باوری است
رئیسی با بیان اینکه مبانی امام و رهبری میتواند سعادت انسان معاصر را محقق سازد، گفت: ما باید باور داشته باشیم که میتوانیم مؤثر باشیم درحالی که بسیاری خود را ناتوان میدانند و در صحنههایی خود را میبازند درحالی که ما باید باور کنیم که سخن برتر را داریم و باور کنیم که ما میتوانیم که این باور هم خداباوری، خودباوری و مردم باوری را دارد و شرط موفقیت نیز همین است.
وی افزود: گاهی در سخنگاهها خوب سخنرانی میشود، اما وقتی در جلسات خصوصی حضور مییابند باور لازم دیده نمیشود؛ مهمترین نکته در این رابطه آن آموختهای است که حوزه به ما و همه دولتمردان و دستاندرکاران در امور مردم یاد داده است و آن هم باور به خدا و عدههای الهی است.
رئیسی گفت: ما وقتی کار را در دولت شروع کردیم بسیاری ناباورانه میگفتند که مگر میشود و برخی هم از سردلسوزی میگفتند که چگونه میخواهید کار را پیش ببریم و ما معتقد بودیم که بر اساس توکل به خداوند متعال میتوان کار کرد چراکه کشور هم ظرفیت کم ندارد به همین علت با وجود همه تنگناها کار را آغاز کردیم، در میانه راه هم دشمن با جنگ ترکیبی تلاش کرد که کار کشور جلو نرود، اما باز هم ما با عنایت خداوند کار را دنبال کنیم.
در حال تکمیل...