محمدجواد عسکری در نشست صحن علنی (چهارشنبه ۲۹ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود گفت: از دولت تقاضا دارم با توجه به اینکه شورای قیمتگذاری وجاهت قانونی دارد نسبت به قیمتگذاری گندم اعلام نرخ کند
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: کشاورزان منتظر هستند نسبت به این محصول استراتژیک تعیین تکلیف صورت گیرد تا در مسیر خودکفایی حرکت کنیم. سال گذشته در بحث گندم مشکلات اساسی داشتیم و امسال باید قیمتگذاریها به موقع اعلام شود.
نرخ خرید ۳۲ محصول کشاورزی به ویژه گندم پس از تاخیرهای مکرر, ۲۲ شهریور تعیین شد، اما با گذشت بیش از ۳ ماه از این تاریخ، همچنان وزیر جهاد کشاورزی نرخها را رسمی اعلام وابلاغ نکرده است.
طبق تبصره ۲ ماده ۲ قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی، دولت موظف است حداقل ۳ ماه قبل از شروع فصل کشت، قیمت محصولات را تعیین ودر نهایت در پایان تیرماه قیمتهای مصوب را پس از تعیین، ابلاغ و به کشاورزان اطلاع رسانی کند.
البته وزیر جهاد کشاورزی اوائل مهرماه در حاشیه مراسم چهارمین سال اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها وعده داد نرخ خریدهای تضمینی در کمتر از هفت روز اعلام خواهد شد که به این وعده هم عمل نشد.
عطاءلله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت : طبق دستورالعمل و قانون شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی که در مجلس یازدهم در سال 99 تصویب شد و به تائید شورای نگهبان رسید این شورا موظف است حداکثر تا آخر تیرماه قیمت 32 قلم محصول اساسی کشاورزی با محوریت گندم را تعیین و اعلام کند تا کشاورزان بتوانند برنامه ریزی کاری خودشان را انجام دهند.
به گفته هاشمی، این شورا با توجه به برخی تغییرات مدیریتی در وزارت جهاد کشاورزی و پس از کش و قوس های بسیار، سرانجام بعد از جلسات طولانی و بررسی اختلاف نظرهای اعضا، در 22 شهریور 1402 قیمت گندم و31 قلم کالای اساسی کشاورزی را تصویب کرد و طبق قانون وزیر جهادکشاورزی مکلف بود ظرف یک هفته قیمت ها را بطور رسمی اعلام کند اما اکنون بیش از 3 ماه است که قیمت های تعیین شده ابلاغ نشده است.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران خاطرنشان کرد تاخیر در اعلام قیمت محصولات اساسی، در تولید گندم، جو و دانه های روغنی خلل ایجاد می کند چرا که کشاورزان سردرگم هستند و نمی دانند این محصولات را بکارند یا نکارند.