رییس شورای راهبری گردشگری سلامت کشور گفت: بازار آب های گرم و معدنی، یک بازار ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلاری در جهان است و ایران در این زمینه جزو ۲۰ کشور برتر دنیاست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، دکتر دیاکو عباسی در نخستین سمینار گردشگری سلامت در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: این شورا از نمایندگان چهار وزارتخانه تشکیل یافته و با تقسیم کار بین اعضا تعامل خوبی در این شورا شکل گرفته و توفیق شورا هم منوط به همکاری دستگاه های مختلف است.
وی با اشاره به برنامه های این شورا ادامه داد: طب ایرانی - اسلامی و آب درمانی ها حجم بالایی از اقتصاد گردشگری سلامت را به خود اختصاص دادهاند و دورههای آموزشی خوبی هم در این راستا برگزار شده است.
رییس شورای راهبری گردشگری سلامت کشور گفت: علاوه بر این برای توانمند سازی استان ها، ۳۰ کمیته مشترک در حوزه گردشگری سلامت راهاندازی شده است و استانها در ابعاد مختلف آموزشی، ساختاری و مدیریتی پویاتر شده است.
دکتر عباسی با تاکید بر لزوم تقویت صنعت گردشگری و فعالان این حوزه با دولت گفت: در جریان مطالعات ملی درباره آبهای درمانی که در سال ۱۳۸۵ انجام شد، حدود ۸۰۰ چشمه آب معدنی با خواص مختلف در کشور شناسایی شد که از بین آنها ۳۶۰ مجموعه آب درمانی و گرم قابلیت توسعه دارد.
وی افزود: ۱۰ درصد آبهای گرم و معدنی دارای قابلیت توسعه در اردبیل قرار دارد و از این جهت این استان قطب و کانون آبهای گرم و معدنی است.
رییس شورای راهبری گردشگری سلامت کشور با اعلان اینکه باید در مسیر بین المللیسازی خدمات گردشگری سلامت حرکت کنیم، یادآورشد: ۳۴ هزار مجموعه آب درمانی در دنیا وجود دارد که دو و نیم درصد آن در ایران قرار دارد و این ظرفیت میتواند از لحظ اقتصادی بسیار مفید باشد.
دکتر عباسی با تاکید بر لزوم اهتمام بیشتر مسئولان استان اردبیل در توسعه و ارتقای ظرفیتهای گردشگری سلامت استان، خاطر نشان کرد: با وجود اینکه ظرفیت آبهای گرم و معدنی ترکیه قابل مقایسه با ایران و اردبیل نیست، اما در حوزه بازاریابی موفق هستند و از مهمترین رقبای ما به شمار میروند و ما هم باید با توجه حجم گردش مالی این حوزه توجه بیشتری به این بخش داشته باشیم.
همچنین در این سمینار مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل وجود آبهای گرم و معدنی را از ظرفیتهای بینظیر گردشگری استان اردبیل است و باید از این ظرفیت به بهترین شکل استفاده کرد.
حسین محمدی ادیب گفت: گردشگری سلامت به پیشنهاد استان اردبیل در تقویم رویدادهای اکو درج شده و این رویداد تولدی بر توجه به گردشگری سلامت در این سازمان است.
وی افزود: قبل از شیوع کرونا تردد یک میلیون و ۶۰۰ هزار گردشگر به استان اردبیل ثبت شده بود که امیدواریم با اقدامات زیربنایی که در ست اجراست بر شمار گردشگران استان افزوده شود.
معاون دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این سمینار گفت: ارزش افزوده بخش کشاورزی هشت درصد، گردشگری ۱۲درصد، صنعت ۲۰۰ درصد و دانش بنیان ۴۰۰ درصد است.
تقی اکبری با عنوان اینکه در حوزه حکمرانی گردشگری دچار مشکل هستیم و باید فکری برای تحول در این حوزه اندیشیده شود، افزود: این آمار نشان میدهد که گردشگری بدون توجه به بخش دانش بنیان توفیق چندانی نخواهد داشت و در واقع گردشگری، بدون توجه به حوزه دانش بنیان عامل توسعه نخواهد بود.
یاسر عبدالهی عابد معاون استاندار اردبیل هم در این سمینار گفت: استان اردبیل در هر ۱۲ شهرستان از ظرفیتهای گردشگری مهمی همچون بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی، ۱۱۰ چشمه آب گرم و ۲۴ مجتمع آب درمانی و مجموعههای دیگر برخوردار است و صنعت گردشگری میتواند جامعه را متحول کند.