تحقیقات نشان داده، با خوردن عسل و شيرداغ يا چاي داغ نه تنها از خواص عسل بهره اي نمي بريد بلكه مواد سمي وارد بدنتان مي كنيد. عسل در مايعات بالاي 45-40 درجه هيچ خاصيتي ندارد بلكه باعث توليد نوعي سم هم ميشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، عسل، شيرين كننده اي طبيعي است كه به نظر برخي مي گويند، عسل خاصيت درماني هم دارد و چون شيريني اش طبيعي است مي توان بدون هيچ محدوديتي از آن استفاده كرد اما ممكن است در برخي از موارد تصورات درباره اين ماده غذايي اشتباه باشد.
عضو كميته تخصصي صنايع غذايي انجمن مديريت كيفيت ايران با تاكيد بر وجود مقادير قابل توجهي از انواع قند ها در عسل گفت: اين عصاره شيرين منبعي غني از اقسام قند ها به ويژه گلوكز و ساكاروز است به گونه اي كه 14 الي 18 درصد آن را آب، 2 درصد را ساير مواد و بين 75 الي 86 درصد عسل را قند تشكيل مي دهد.
خوردن عسل با شير داغ
او در خصوص مصرف عسل به ويژه در رژيم هاي لاغري و ديابتي بيان كرد: بسياري از افراد فكر مي كنند مصرف زياد عسل به علت داشتن قند طبيعي بلامانع است، در حاليكه مقادير خيلي كمي از اين عصاره حاوي كالري و انرژي خيلي زيادي است و به هيچ عنوان زياده روي در مصرف آن براي ديابتي ها و افراد داراي رژيم هاي لاغري توصيه نمي شود، بنابراين بهترين روش مصرف در عموم افراد، استفاده روزانه يك تا 2 قاشق مربا خوري از عسل است.
عضو كميته تخصصي زنبور عسل سازمان نظام دامپزشكي در مورد يكي از اشتباهات رايج مصرف عسل گفت: متاسفانه برخي افراد علاقه زيادي به شير عسل داغ، چاي عسل داغ و يا سرو نوشيدني هاي داغ با عسل به ويژه در ساعات اوليه صبح دارند در حاليكه اين كار با گذر زمان به راحتي جانشان را نشانه مي گيرد.
وي يادآور شد: افراديكه به مصرف نوشيدني هاي داغ با عسل علاقه دارند بايد بدانند كه نبايد عسل را در نوشيدني هاي با حرارت بيش از 40 درجه سانتيگراد مخلوط كنند، زيرا دماي بالاي عسل منجر به توليد و فعال شدن سمي موسوم به HMS مي شود كه اثر فوري ندارد و به مرور زمان در كبد ته نشين شده و سلامتي فرد را باخطري جدي مواجه مي كند كه دماي شير يا چاي يا هر نوشيدني ديگري كه قرار است عسل به آن اضافه شود، بايد نيمه گرم يا ولرم بوده و از اين دما بالاتر نباشد.