طرح ملی پایش باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی نیشابور، با موفقیت انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور گفت: با توجه به دستورهای ابلاغی سازمان غذا و دارو و اهمیت پایشمقدار باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی، هر ماه نمونه برداری از این محصولات نظیر سیب درختی، خیار، هویج، کاهو، کرفس، اسفناج، شوید، تره، سیر، کلم، لیمو، پرتقال، هندوانه، برنج عرضه شده به بازار برای بررسی و ارزیابی باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی انجام میشود.
سمانه رمضانی افزود: نمونهها برای انجام آزمایش به آزمایشگاه مورد تایید سازمان غذا و دارو ارسال و نتایج بررسیها به صورت جمع بندی فصلی برای تصمیم گیریهای کلان به وزارت بهداشت فرستاده میشود.
وی گفت: این طرح با هدف نظارت بر مقدار استفاده از آفت کشها و کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی اجرا میشود تا سلامت و ایمنی محصولات کشاورزی پس از تولید و بسته بندی حفظ شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور گفت: در این طرح بیش از ۳۰ محصول کشاورزی پایش شده است و با توجه به اینکه سموم مختلف مورد استفاده در کشاورزی دوره کارنس (دوره ماندگاری سموم) متفاوتی دارد، ضروری است کشاورزان در زمان برداشت محصولات کشاورزی، این نکته را رعایت کنند.