کاهش سن کارآفرینی در کشور
در سالهای اخیر با رشد شبکههای اجتماعی و کسب و کارهای اینترنتی، سن کارآفرینی در کشور کاهش یافته است و افراد جوان زیر ۴۰ سال در بخشهای صنعت، کشاورزی و خدمات توانسته اند کسب و کارهای بزرگی را خلق کنند.
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صدا و سیما؛ حسین زاهدی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران در اینباره میگوید: رویکرد جدید جوانان در ایجاد شغل و توسعه اشتغال این نوید را میدهد که باید تحول در جایگزینی پیشکسوتان با جوانان را در حوزههای مختلف کسب و کار و صنعت کشور شاهد باشیم.
وی گفت: جوانان کارآفرین از خلاقیت و نوآوری در کار بهره میبرند و کسب و کارهای کوچک را خودشان ایجاد و توسعه داده اند، آنها نظامهای مدیریت سازمانی، مدیریت بهره وری و بحث مربوط به نیروی انسانی و مسئولیت اجتماعی را به خوبی پیاده سازی میکنند و از روشهای نوین مدیریتی بهره میبرند.
در مسیر حرکت تولیدکنندگان جوان، دست اندازهایی وجود دارد که رشد تولید را کند میکنند. از قوانین دست و پا گیر گرفته تا واردات بی رویه برخی اقلام، باعث میشود تا تولیدکننده جوان راه دشواری را در پیش داشته باشد.
سینا شادرام یک جوان تولیدکننده اسیدهای فلوئور پایه است که درباره واردات کالاهای مشابه تولید داخل میگوید: وقتی در کشور توان تولید یک محصول وجود دارد چرا باید ما آن را وارد کنیم، بطور مثال در حال حاضر مواد اولیه اسیدهای فلوئور پایه در کشور تولید میشوند، اما دقیقا همان مواد را از چین وارد میکنند، این باعث میشود تولیدکننده داخلی نتواند ظرفیت تولید را افزایش دهد، چون بازار توسط مواد وارداتی اشباع شده است.
از دیگر مشکلات صنعتگران جوان، کمبود نقدینگی است. در برخی صنایع سرعت گردش سرمایه پایین است و برای ادامه تولید نیاز به تامین نقدینگی دارد.
برمک قنبرپور تولیدکننده جوان محصولات صنایع پایین دستی پتروشیمی و پلاستیک با اشاره به سیاستهای اخیر بانک مرکزی گفت: از ابتدای امسال تامین نقدینگی از طریق بانکها بسیار دشوار شده است، چون بانکها اعطای تسهیلات را محدود کرده اند و تولید کنندهها نیز بخاطر افزایش هزینههای تولید نیاز به سرمایه در گردش دارند.
وی افزود: افزایش قیمت نهادههای تولید و افزایش هزینههای انرژی باعث شده تا نیاز به نقدیندگی بالا برود، اما حمایتهای بانکی از صنعتگران کاهش پیدا کرده است.
با رفع موانع تولید، صنعتگران جوان میتوانند علاوه بر تامین نیاز داخل، پای محصولات خود را به کشورهای مختلف باز کنند.
مسعود امامی صنعتگر جوانی که تولیدکننده مقاطع فولادی و قطعات چدنی است، میگوید: میانگین سنی نیروهای شاغل در واحد تولیدی ما ۳۴ سال است و جزو جوانترین واحدهای تولیدی در کشور هستیم. ما به کشورهای اروپایی هم صادرات داریم.
وی عنوان کرد: صنعت ریخته گری در کشور ما دارای ظرفیتهای زیادی است، چون در ایران هم مواد اولیه فراوانی داریم و هم قیمت انرژی ارزانتر است.