مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان همدان از توسعه ذخیره سازی سیبزمینی در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ حسن محمدی با اشاره به برنامههای مدون توسعه صنایع تبدیلی محصولی، چون سیبزمینی در استان گفت: عمده محصول تولیدی استان سیبزمینی است از همین رو به منظور ارتقای بهرهوری و ایجاد ارزش افزوده درصدد برآمدیم تا صنایع تبدیلی و تکمیلی در این حوزه توسعه یابد.
او با بیان اینکه سالانه ۹۵۰ هزار تن سیبزمینی بهاره و پاییزه در استان کشت میشود افزود: این رقم با احتساب سیبزمینی استانهای همجوار که در استان ذخیره سازی میشوند به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن میرسد به عبارتی برای این میزان محصول برنامهریزی لازم است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تأکید کرد: برنامه اول مدیریت صنایع تبدیلی، ذخیره سازی این محصول استراتژیک است به گونه ای که با اجرای این برنامه ضایعات ۲۵ درصدی کاهش یافته و در تمام طول سال محصول با کیفیت عرضه میشود.
محمدی تصریح کرد: ۱۵۰ جواز تأسیس سردخانه با ظرفیت بیش از ۵۰۰ هزار تن صادر شده که از این میزان ۸۵ فقره با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن به بهرهبرداری رسیده و ۶۵ فقره با ظرفیت ۲۷۰ هزار تن نیز در دست اجراست.
این مسئولدر ادامه از توسعه ذخیره سازی سیبزمینی در استان خبر داد و گفت: این مهم سبب شده ضایعات از ۲۵ درصد به ۳ درصد تقلیل یابد.
او با تاکید بر اینکه در بخش سورت و بسته بندی نیز اقدامات قابل توجهی انجام شده است، تصریح کرد: در این حوزه هفت واحد سورت و بسته بندی با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن، محصول استان را سورت و بسته بندی میکند به نحوی که قابلیت رقابت در بازار داخل و خارج را فراهم آورده اگرچه این حوزه نیازمند فرهنگسازی و تلاش بیشتر است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان به حوزه فرآوری سیبزمینی اشاره کرد و گفت: فرآوری سیبزمینی در استان با توجه به تولید عمده این محصول، قیمت تمام شده مناسبتری خواهد داشت از همین رو مقرون به صرفه و اقتصادی است.
او تأکید کرد: سه جواز تاسیس برای واحد فرآوری سیبزمینی با پیشرفت فیزیکی ۴۰، ۱۵ و ۱۰ درصد صادر شده و در حال ساخت است و چنانچه تسهیلات مورد نیاز تأمین شود به چرخه تولید افزوده خواهند شد.