رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا خواست برای تعیین ظرفیت پساب تصفیه شدهای که لازم است تا تالابها به حد مطلوب آبگیری کنند، طرحهای مطالعاتی و پژوهشی انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از سیستم تصفیه پساب کارخانه کانسار خزر بازدید کرد.
علی سلاجقه در این بازدید گفت: معمولاً فرایند استخراج ید با آلودگی آب و خاک همراه است. در این مجموعه پیشتر پساب به سمت تالاب اینچه رها میشد؛ اما اکنون با انجام یک کار علمی، از آلودگی تالاب جلوگیری شده است.
وی ادامه داد: معمولاٌ کانسراهای این منطقه با آلودگیهای عناصر سنگین همراه هستند و اگر این عناصر سنگین به منابع آب و خاک تزریق شوند، تنوع زیستی منطقه را با مشکل مواجه میکنند و زمانی که بارشها کم و بستر تالاب خشک باشد، برخاستن عناصری که پیشتر وارد تالاب شده، مخاطرات این گرد و غبار را افزایش میدهد.
معاون رئیس جمهور افزود: اداره کل محیط زیست استان گلستان در همکاری با مجموعه کانسار خزر در مورد شورابه ید، پسابی با حجم ۱۶۰ لیتر بر ثانیه را حدود ۱۱ کیلومتر انتقال میدهند و در چاههایی به عمق ۱۰۰۰ متری زمین تزریق میکنند.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به هزینه حدوداً ۲۰۰ میلیارد تومانی این طرح، ادامه داد: اگر ما در اعماق پایین یک شیب هیدرولیکی به سمت دریا داشته باشیم، با تزریق در زیر این سازند، دیگر منابع سطحی و عمقی آب تحت تأثیر قرار نمیگیرند.
سلاجقه خاطرنشان کرد: در مورد باقی مانده پساب ۲۴۰ لیتر بر ثانیه که فعلاً به تالاب اینچه رهاسازی میشود، مجموعه کانسار خزر باید هرچه سریعتر اقدام و آن را ساماندهی نماید.
وی با بیان اینکه در این منطقه میزان تبخیر چهار برابر تزریق است، یادآور شد: باید منابع سطحی و زیرزمینی آب منطقه بررسی و مشخص شود که در مواقع خشکسالی، چگونه میتوان از ظرفیت پساب تصفیه شده برای آبگیری تالابهای منطقه استفاده کرد.
معاون رئیس جمهور از دانشجویان مقاطع ارشد و دکترا خواست برای کمک به حفظ محیط زیست منطقه در این زمینه طرحهای مطالعاتی و تحقیقی انجام دهند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه کانسار خزر یک مجموعه اقتصادی استراتژیک است، تأکید کرد: ما نمیخواهیم جلوی فعالیت مجموعه را بگیریم، اما به شرطی که دغدغههای محیط زیستی مردم و دوستداران محیط زیست رعایت شود.