مدیر جهادکشاورزی زرآباد گفت : برداشت میوه گرمسیری گواوا ۲۵۰ هکتار باغات شهرستان از اواخر آذر ماه شهرستان آغاز شده است.
ه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، محمد امین هوت مدیر جهادکشاورزی زرآباد با بیان اینکه برداشت محصول گواوا تا اوایل فروردین ادامه دارد افزود: پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت، بیش از دو هزار و ۵۰۰ تن از این محصول در شهرستان زرآباد برداشت و روانه بازار مصرف استان و سایر استانهای کشور به خصوص استانهای هرمزگان و بوشهر میشود.
وی تصریح کرد: از سال گذشته تاکنون ۴هکتار باغ جدید گواوا با حمایت جهاد کشاورزی در سطح اراضی باغی شهرستان زرآباد احداث شده است.
وی تصریح کرد شهرستان زرخیز زرآباد دارای شش هزار و ۵۰۰ هکتار باغ انواع میوههای گرمسیری با تولید سالیانه ۱۹۵ هزارتن محصول است.
بخش زرآباد شهرستان کنارک در جنوب غربیترین نقطه استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران که به هندوستان کوچک معروف است و از جمله نقاط مستعد و با ظرفیتهای فراوان کشاورزی است که به لحاظ خاک مساعد و آب فراوان به زرآباد زرخیز مشهور است.
گواوا معروف به سیب و زیتون محلی میوهای منحصر به مناطق گرمسیری به ویژه سیستان و بلوچستان سرشار از ارزش غذایی و دارای کاربردهای درمانی و صنعتی است که در صورت توسعه کشت آن سوددهی و ارزآوری بسیار خوبی خواهد داشت.
گواوا معروف به سیب مناطق گرمسیری در گذشتههای بسیار دور از مکزیک تا پرو کشت میشد، اما امروز کشت و پرورش آن در نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا گسترش یافته است.
گواوا به عنوان میوه دسری از اهمیت ویژهای برخوردار است. از درخت گواوا به عنوان حصار و همچنین گیاه زینتی نیز استفاده میشود.
کاشت و تولید گواوا در ایران بسیار محدود و کمیاب است و در برخی مناطق هرمزگان و سیستان و بلوچستان از جمله شهرستانهای چابهار، سرباز، نیکشهر و بخش زرآباد کنارک از بسترهای تولید محدود آن در کشور است، اما قابلیت صنعتی شدن این میوه را نیز دارند.
در زبان بومی جنوب سیستان و بلوچستان گواوا به زیتون محلی معروف است.
این میوه منبع غنی ویتامین ث و پکتین و دارای مقادیر مناسبی از کلسیم و فسفر بوده و همچنین بذر آن غنی از آهن است.
میوه گواوا بسیار خوشمزهای است که از پوست آن سالاد و دسر تولید و ژله گواوا نیز معروف است. ارقام وحشی گواوا منابع خوبی برای تولید ژله هستند لذا در صورت صنعتی شدن از میوه گواوا میتوان کره میوهای، شربت و آبمیوه هم تهیه کرد.
همچنین برگ گواوا در درمان بیماری اسهال مورد استفاده قرار میگیرد و در صنایع رنگ و تانن سازی نیز کاربرد دارد.
گواوا درختچهای است با پوست قهوهای که در شرایط رطوبتی بالا تا ارتفاع شش تا ۹ متر با تنهای به قطر ۳۰ سانتیمتر یا بیشتر نیز رشد کرده و گسترش مییابد.