ظریف: موفقیت در مذاکرات نتیجه ایستادگی مردم بود
وزیر امور خارجه تاکید کرد : موفقیت اخیر مذاکره کنندگان ایرانی با ۱+۵ نتیجه مقاومت و ایستادگی ملت ایران بود.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ آقای ظریف در جمع دانشجویان در تالار علامه امینی دانشگاه تهران افزود: مردم ما در انتخابات اخیر فرصتی به غرب دادند تا در سیاست های گذشته اش در برابر ایرانیان تجدید نظر کند و با رأی خودشان اجازه ندادند که کس دیگری برای آنان تصمیم بگیرد و این حضور و مشارکت مردم عامل تعیین کننده قدرت ایران است .
وی افزود: در واقع قدرت کشور مردم هستند و مقام معظم رهبری نیز رأی مردم را حق الناس دانستند که در دین ما حق الناس مسئله ای ماورای حقوق بشری است چرا که خدا هم ناظر این حق است.
وزیر امور خارجه گفت: این توان و قدرت عظیم باعث ایستادگی و قدرت ملت ایران در برابر فشارها ، تحریم ها و تهدیدها شد که باید این قدرت را باور کرد .
وی افزود : البته در این شرایط دیگران بیکار ننشستند و تلاش کردند تا از حضور فعال ایران در صحنه بین المللی جلوگیری کنند که این اقدام آنان البته همواره در پی سالهای اخیر نیز ادامه داشته که این همان تخلیه استراتژیک ایران است.
وی خاطرنشان کرد: در پی چند سال گذشته تلاش کردند تا جمهوری اسلامی ایران را یک مشکل بدانند و بر همان اساس کشور را تهدید قلمداد کنند در حالیکه این یک دروغ بود .
وی افزود: تا ده سال قبل ایران توان روزافزونی پیدا کرد به این معنا که هیچ مشکلی در منطقه از جمله مشکل عراق و افغانستان بدون حضور ایران و نقش منطقه ای آن حل نمی شد .
وی افزود: امروز نیز باید تلاش کنیم این توان خود را با هدایت مقام معظم رهبری بازیابی کنیم و ما این توان را از دیگران نگرفته ایم بلکه این قدرت از ذات جمهوری اسلامی وجود دارد.
وزیر امور خارجه گفت: آنان با برنامه تخلیه استراتژیک ایران تلاش کردند تا جمهوری اسلامی را به جای موثرترین قدرت منطقه به قدرتی میانی تبدیل کنند حال آنکه امروز هدف و سرمایه گذاری آنان برایشان نتیجه ای نداده است و ما نیز با اتکا به قدرت مردم در دولت یازدهم درصددیم تا توان و قدرت استراتژیکی ایران را به تدریج بازیابیم که این توان نشات گرفته از انقلاب اسلامی ، حضور مردم در صحنه و مقاومت در برابر استکبار است.
وزیر امور خارجه افزود: قدرت ما آرمانها، گفتمان و حضور در تصمیم گیری هاست و بر همین اساس سیاست خارجی را بر ایستادگی بر روی اصول و آرمانها به پیش می بریم و این دولت نیز بیشتر از همه قدرتها بر ایستادگی بر اصول و آرمانها به عنوان عامل اصلی قدرت آفرین برای جمهوری اسلامی ایران تلاش خواهد کرد.
وزیر امور خارجه اجماع داخلی را در پیشبرد سیاست خارجی بسیار مهم دانست و گفت: پیشرفت در سیاست خارجی بدون اجماع در داخل، پوسته و شعاری بیش نیست.
وی با تاکید بر اینکه باید در داخل رفاقت و همدلی را جایگزین برخی کشمکشها کنیم افزود: ایران یک کشتی بزرگی است بنابراین همه با هم پیش می رویم یا با هم آسیب می بینیم یا به پیروزی بزرگ در سیاست خارجی دست پیدا می کنیم.
وی تاکید کرد: سیاست خارجی دولت یازدهم نیز براساس اجماع داخلی و با نگاه به واقعیت های جهانی و قدرت بسیار بالای جمهوری اسلامی ایران نشات می گیرد .
وزیر امورخارجه گفت: باید اقتدار ، امنیت و احترام را به ایران و ایرانی بازگردانیم.
محمدجواد ظریف که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران در جمع دانشجویان سخن می گفت افزود: ایرانی در هر کجای دنیا که هست باید از احترام در خور و شأن یک ایرانی برخوردار باشد و ایران نیز باید به عنوان خاستگاه تمدن، مدارا و گفتگو در دنیا شناخته شود.
وی با بیان اینکه هویت و قدرت استراتژی جمهوری اسلامی ایران که بر اساس مبانی انقلاب اسلامی، مردم و آموزه های امام راحل و مقام معظم رهبری شکل گرفته است گفت: امروز قدرت های جهانی نیز دریافته اند
که بدون حضور ایران قدرتمند هیچ مشکلی در منطقه حل نمی شود.
وزیر امورخارجه بر حفظ و حراست از دستاوردهای جوانان در فناوری هسته ای در مذاکرات جهانی تأکید کرد و افزود: مهمتر از مسئله هسته ای و اقتدار در این فناوری این است که ما خودمان درباره سرنوشتمان و همچنین اینکه چگونه از امکانات و دستاوردهایمان استفاده کنیم تصمیم می گیریم و دیگران نمی توانند برای ما تصمیم گیری کنند.
آقای ظریف گفت: مقام معظم رهبری و به تبع آن مسئولان و خود من معتقدیم که سلاح هسته ای به نفع کشور نیست و چون آن را نمی خواهیم و مضر می دانیم بنابراین اگر غربی ها با اشتیاق سلاح هسته ای را تحویل جمهوری اسلامی بدهند برای امنیت خود مضر و خطرناک می بینیم.
وی تأکید کرد: سلاح هسته ای برای کشور، امنیت، بازدارندگی و پایداری برای حکومت ندارد بلکه تنها فایده اش خطر و تهدید و نگرانی است.
وزیر امورخارجه در عین حال گفت: البته با حضور فعال در صحنه بین الملل نباید اجازه دهیم دیگران از موضوع هسته ای علیه ایران استفاده کنند و چهره کشورمان را در نزد جهانیان زشت نشان دهند.
آقای ظریف با اشاره به نگرانی نخست وزیر رژیم صهیونیستی از نتیجه مذاکرات ژنو افزود: وی همواره با این ابزار تلاش کرده است تا به دروغ
با خطرناک و امنیتی جلوه دادن ایران بر جنایات خود علیه فلسطینیان و همچنین بی توجهی به نقض حقوق بشر و قطعنامه های سازمان ملل و دیگر سازمان های بین المللی سرپوش بگذارد.
وی گفت: ما باید بهانه را از دست آنها بگیریم چون آنها آینده خود را در جنگ و تنش و درگیری می بینند و از این طریق می خواهند به تهدید و فشار ادامه دهند.
وزیر امورخارجه افزود: در مذاکرات ژنو نیز این بهانه را از آنها گرفتیم و به همین دلیل است که نتانیاهو به جزع و فزع افتاده است و دیگر نمی تواند ایران را تهدید کند، هرچند تلاش می کند و حرفش در کاخ سفید خریداری ندارد و روزنامه های غربی نیز به وی می گویند حرف هایت نخ نما شده است.
آقای ظریف گفت: نتیجه مذاکرات ژنو برنامه اقدام است و هنوز برای توافق کار زیادی داریم که لازمه اش همدلی و اجماع در داخل است.
وی افزود: ما می توانیم مسیر سیاست خارجی را به مسیر درست برگردانیم تا توان استراتژیک بسیار قدرتمند جمهوری اسلامی دوباره به صحنه بیاید بنابراین نباید اجازه دهیم دیگران از بیرون برای ما خط فکری ترسیم کنند و اجماع ملی مان را با دروغ از بین ببرند.
وی خاطرنشان کرد: بدانیم در این شرایط جهانی که نتانیاهو با مظلوم نمایی سر دنیا را کلاه گذاشته بود امروز می خواهد انسجام ما را کنار بزند اما این انسجام پابرجا خواهد بود.
وزیر امور خارجه گفت : نباید اجازه دهیم بدخواهان ملت ایران نفس راحت بکشند .
در ادامه سخنرانی آقای ظریف در دانشگاه تهران، رهبری سخنگوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران وعلوم پزشکی تهران پرسید تفاوت این دوره از مذاکرات با مذاکرات قبلی چیست ؟
وزیر امورخارجه به عنوان عضو شورای عالی امنیت ملی باتوجه به مسائل داخلی همچون حصرها و تاثیر آن در سیاست خارجی چه اقدامی خواهد کرد ؟ و اینکه چرا تندروهایی که در داخل وخارج علیه همدیگر شعار مرگ سر می دهند با مذاکرات مخالفت می کنند ؟
وزیر امور خارجه پاسخ داد : در مورد دیگران قضاوتی نمی کنم اما مذاکرات اخیر نتیجه مقاومت همه مردم ایران است و ما فارغ از خط کشی های سیاسی که البته نباید این خط کشی ها ما را از هم جدا کند در یک خط هستیم .
وی افزود : پذیرش غنی سازی ایران از جانب دنیا نیز نتیجه مقاومت مردم است و باید آن را ارج نهاد .
ظریف گفت: ما در این مسیر یا همه می بازیم یا پیروز می شویم اما بر اساس این منطق در کشور باید برای ایران و ایرانی و آینده بهتر کشورمان تلاش کنیم و با هم باشیم.
وی افزود: تندروها نیز بدون آن که بخواهند یک صدا هستند .
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: ما نیز نبایدکسانی که بدخواه مردم ایران هستند حرفشان در داخل تکرار شود و نباید اجازه داد بدخواهان نفس راحت بکشند.
وی افزود: امروز تندروها و خشونت طلبها و کسانی که حقوق مردم فلسطین را پایمال می کنند نفس راحتی ندارند .
وزیر امور خارجه انتخابات 24 خرداد را سرمایه ملی و عامل مهمی برای بازسازی قدرت ملی ایران دانست و گفت: دولت نیز در سیاست خارجی با حمایت مردم و راهنمایی های مقام معظم رهبری راه خود را برای پیشرفت جمهوری اسلامی ایران فراهم خواهد کرد.
آزادی نماینده بسیج دانشجویی با طرح سوالاتی گفت: معنی دقیق غنی سازی برگرفته از سند چیست با توجه به سابقه مذاکره ما با غربیها اعتماد سازی تا کجا ادامه خواهد داشت آیا باتوجه به اینکه امتیازاتی دادیم برای دور بعدی مذاکرات امتیاز مهمی در دستمان هست که چانه زنی کنیم ؟
وی همچنین خطاب به وزیر امور خارجه افزود: شما را به صبر و تحمل مخالف دعوت می کنم ما به شما و دولت آقای روحانی علاقمندیم و برای موفقیتش دعا وتلاش می کنیم .
وزیر امور خارجه گفت: تلاش من همواره در این جهت بوده است که زمینه را برای انسجام در سیاست خارجی فراهم کنم.
وی افزود: توقع داشتم دوستان 8 هفته به ما فرصت پاسخگویی می دادند .
آقای ظریف تصریح کرد: متاسفانه در حالی که ما هنوز به مذاکرات نرفته بودیم برخی دوستان اعلام شکست می کردند اما ما صبر کردیم و سخنی نگفتیم .
وی پرسید چرا دوستان تلاش کردند طعم شیرین این مقاومت در مذاکرات را در ذائقه مردم تلخ کنند .
وی افزود : ما امروز پیرو نظر مقام معظم رهبری در مذاکره با 1+5 البته با امکانات متفاوتی پس از انتخابات با پشتوانه مردم مذاکره می کنیم.
وزیر امور خارجه گفت: حق غنی سازی در متن توافق ژنو آمده است اما در بیانیه کاخ سفید نیست بنابراین باید اصل متن مبنای قضاوتها قرار گیرد .
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی، وزیر امور خارجه در ادامه سخنانش در جمع دانشجویان دانشگاه تهران افزود: چرا برخی در داخل، حرف کاخ سفید درباره غنی سازی را در متن توافق باور می کنند اما یک بار هم شده حرف طرف خودی را باور نمی کنند .
وی افزود: در متن مذاکرات وضعیت اراک مشخص است و ساخت وساز در آن ادامه پیدا می کند و غنی سازی 5 درصدی نیز ادامه خواهد یافت .
وی افزود : کسانی که تفاسیر برخی مقامات آمریکایی را در داخل ترویج می کنند آیا تصور می کنند این اقدام به نفع ایران است؟
ظریف تاکید کرد: حاضرم فشار در داخل را تحمل کنم اما موضع ایران در مذاکرات را از دست ندهم .
ظریف گفت: چرا باید اجازه داد آنها از روزنامه های ایران استناد کنند در حالی که امروز کاخ سفید مجبور شده است به واشنگتن پست بگوید همه سند را برای مردم آمریکا توضیح نداده است .
در سوال پایانی معین زاده دبیر انجمن علمی دانشکده علوم سیاسی با قدردانی از تلاشهای ظریف در این دوره از مذاکرات و حفظ اصول و خط قرمز نظام و مقام معظم رهبری گفت: رویکردهای دیگر وزارت خارجه در ارتباط با رابطه آمریکا و ایران چیست ؟ آیا وزیر خارجه تلاشی برای پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی خواهد کرد ؟
ظریف پاسخ داد: هدف مذاکرات محدود به حل و فصل هسته ای است .
وی افزود : مردم ایران در انتخابات 24 خرداد فرصت ویژه ای ایجاد کردند تا غرب به ویژه آمریکا بتواند جبران مافات گذشته کنند یعنی بتوانند اعتماد از دست رفته خود را به مردم ایران جلب کنند .
وزیر امور خارجه گفت: ما چشممان در این مسیر باز است و با مردم حرکت های غرب و آمریکا را کنترل می کنیم برخی اقدامات آنان باعث میشود تا مردم ما به آنها اعتماد نکنند .
وی افزود: آنها باید یاد بگیرند با مردم ایران با زبان تکریم و احترام سخن بگویند چرا که تا کنون باید فهمیده باشند که تحریم و فشار جواب نمی دهد .
ظریف تصریح کرد: اگر آمریکاییها این مسئله را به خوبی درک کنند از مشکل خودساخته در مقابل ملت ایران نجات پیدا خواهند کرد .
وی گفت : مذاکرات هسته ای یک فرصت است و آنان می توانند از این فرصت به نحو مطلوب استفاده کنند و یا جور دیگری رفتار کنند .
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال این دانشجو مبنی بر ارائه چهره مناسب از وضعیت حقوق بشر ایران در جهان گفت: ما در چارچوب اعتقادات دینی و ملی موظف به رعایت حقوق مردم خود هستیم که اگر این گونه شد طبیعتا مشکلاتمان کمتر می شود اما باید بدانیم که مثلا کشوری مانند کانادا که موضع خصمانه ای درباره وضع حقوق بشر در کشورمان گرفته است خود علیه همه قطعنامه های ضد اسرائیلی به نفع اسرائیل موضع گرفته است.
وزیر امور خارجه حقوق بشر را تابلوی جمهوری اسلامی ایران در جهان دانست و افزود: این تابلو احترام دنیا به این نظام است و بر همین اساس منشور حقوق شهروندی در دولت به عنوان یک اولویت تدوین شده است.
وی تصریح کرد: غربیها که ادعای حقوق بشری دارند باید از مرکب پیاده شوند چرا که مرکبی که هم اکنون سوار شده اند در لیاقتشان نیست و جایگاه این را ندارند که درباره حقوق بشر کشورمان سخن بگویند.
ظریف گفت: دولت کنونی کانادا اعلام کرده بود که انتخابات ما را به رسمیت نمی شناسد این درحالی است که من برای این دولت هیچ اعتباری قائل نیستم که نگران حقوق بشر در ایران باشد .
وی انتخابات را بازسازی سرمایه ملی دانست وگفت : مردم ما مثل همیشه با حضور در صندوق رای برای سرنوشت خود تعیین تکلیف کردند که امیدواریم در آینده نیز با بازسازی بیشتر سرمایه ملی بقیه مشکلات حل و مردم خوشحال شوند .
ظریف در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اظهارات پیشینش در این جلسه درباره اینکه مسئله قدرت نظامی ایران مانع از حمله آمریکا به ایران نشده است گفت: منظور من این است که قدرت ایران در تصمیمات این مردم است و همدلی و صفوف فشرده و یکپارچگی ملی قدرت می آفریند .
وی همچنین در پایان با تاکید بر این که در مذاکرات آینده نیازمند حمایت تک تک مردم هستیم افزود: ما به نیروهای جوان دانشگاهی و شهدا و بسیجی ها در دفاع از انقلاب اسلامی افتخار می کنیم .