در جامعه افراد باید مهارتهای لازم را کسب کنند تا در صورت نیاز بتوانند به عنوان مددجو، جان هموطنان خود را نجات بخشند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره آموزش اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: لازم است همه افراد جامعه مهارتهای لازم را برای مواقع بحرانی یاد بگیرند و این مختص افراد خاصی نیست.
سید وحید ظهیری گفت: در جامعه ما حتی دانش آموزان ابتدایی هم باید بتوانند در مواجهه با بعضی از بیماریها و بروز بعضی از خطرات ناگهانی واکنشهای بجا و مثبت از خود نشان دهند و هیچگونه ترسی از برخورد با مواردی مانند تشنج وبیهوش شدن افراد نداشته باشند.
ظهیری افزود: انتظاری که از رفتار حرفهای یک فرد آموزش دیده داریم این است که حداقل تا زمان رسیدن آمبولانس برای فردی که تشنج کرده و بیهوش است، اما نفس میکشد او را به یک پهلو برگردانده، راه هوایی وی را باز و تا رسیدن آمبولانس بیمار را پایش کند.
وی گفت: کنترل خونریزیها بحث بسیار مهمی است و اگر نتوان تا زمان رسیدن آمبولانس اقدامی انجام داد فرصت از دست رفته و بیمار فوت میشود؛ بنابراین یک حرکت هوشمندانه و دقیق میتواند جان هموطن را از خطر مرگ نجات دهد.
رئیس اداره آموزش اورژانس دانشکده علوم پزشکی مشهد افزود: آتلبندی هم یکی از موارد بسیار مهم است. مثلاً گاهی اگر یک اندام دچار گزش و یا خونریزی شده میگویند آن را آتل بگیرید، زیرا بیحرکت سازی اندام باعث میشود حرکت سم به سمت مغز و قلب کمتر شود.
ظهیری گفت: گاهی خونریزی در قفسه سینه اتفاق میافتد و یک جسم تیز وارد اندام میشود که در آن لحظه باید اطراف آن را پانسمان حجیم انجام دهند و آن را از پشت فیکس کنند تا جابجا نشود.