میراث جهانی کویر لوت این روزها با هوایی مطبوع مقصد زمستانه گردشگران است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، شب های آرام، بیابانگردی، هوای مطبوع ، ورزش های کویری از جمله آفرود و ... باعث شده تا کویر جهانی لوت مقصد زمستانه بسیاری از گردشگران باشد.
کویر لوت با مساحتی حدود ۱۷۵ هزار کیلومتر، در شمال شرقی استان کرمان و در میان سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان گسترده شده و حدود ۱۰ درصد وسعت کشورمان را در بر گرفته است.
در سالهای ۲۰۰۴، ۲۰۰۵، ۲۰۰۶، ۲۰۰۷ و ۲۰۰۹ گرمترین نقطه بر سطح کره زمین شناخته شده است که بیشترین آن در سال ۲۰۰۵ با بیشینه دمای ۷۰٫۷ درجه سانتیگراد ثبت گردیده است.
دانشمندان علت گرمای بالای آن را رنگ تیره و خشکی سطح آن دانستهاند که موجب جذب گرمای خورشید میشود.
سابقه تمدنی دشت لوت به هزاره سوم پیش از میلاد میرسد؛ قدمت پنج هزار سالهای که کشف حدود سههزار اثر تاریخی از این منطقه بر آن مهر تایید میزند.
وجود دهها اثر تاریخی شامل قلعهها، کاروانسراها، آب انبار و وجود اکوسیستم و طبیعت بکر، این منطقه را به الماس کویرهای جهان معروف کرده است.
کویر لوت به سه واحد جغرافیایی لوت شمالی ـ که بیشتر از دو واحد دیگر کویری و پوشیده با شن و ماسه است)، لوت مرکزی ـ که کلوتها و تپههای ماسهای در آن قرار دارد ـ و لوت جنوبی ـ که غنیترین پوشش گیاهی این کویر را دارد ـ تقسیم میشود.
بیابان لوت به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
پس از ثبت "قناتهای ایرانی" در فهرست جهانی یونسکو به تاریخ ۱۳۹۵/۴/۲۵، بیابان لوت به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران و بیستویکمین اثر کشورمان در روز یکشنبه ۱۳۹۵/۴/۲۷ ازسوی کمیته جهانی یونسکو در کانون توجهات جهانی قرار گرفت.