افزایش سهم جوانان در صنعت و اشتغال کشور
اشتغال جوانان با استفاده از سکوهای اینترنتی و زیرساختهای صنعتی و دانش بنیان هر روز سهم بیشتری از اشتغال موجود و جدید را به خود اختصاص میدهد.
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صداوسیما؛ آقای حسین زاهدی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران میگوید: رویکرد جدید جوانان در ایجاد شغل و توسعه اشتغال موجود این نوید را میدهد که باید تحول در جایگزینی پیشکسوتان با جوانان را در حوزههای مختلف کسب و کار و صنعت کشور شاهد باشیم.
برای ایجاد انگیزه در جوانان همچنین پاسداشت چهرههای ماندگار صنعت، چند سالی است که جشنواره تولیدکنندگان و مدیران جوان و چهرههای ماندگار صنعت برگزار میشود.
به گفته آقای زاهدی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران امسال در هفدهمین جشنواره تولیدکنندگان و مدیران جوان، بیش از ۷۰۰ تقاضا وجود داشت که با ارزیابیهایی که در بخشها و شاخصهای مختلف همچون سرمایه گذاری، توسعه، ارز آوری، صادرات، بخشهای لجستیک (جابجایی و حمل و نقل کالا)، مدیریت دانش، سیستمها و مدیریت سازمانی صورت گرفته در مجموع ۵۴ شرکت در زمینه کسب و کارهای مختلف انتخاب شدند.
براساس این گزارش؛ نوآوری، تامین نیاز داخل، اشتغال پایدار، ارز آوری، مدیریت بهره وری، مدیریت هزینه، خودکفایی، استانداردسازی و عمل به مسئولیتهای اجتماعی از جمله معیارهایی بوده که به انتخاب برترینها در این صنعت و کارآفرینی منجر شده است.
برمک قنبرپور فعال صنعت پلاستیک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: طرحهای مختلف تحقیق و توسعه را در زمینههای مختلف انجام دادیم به عنوان نمونه طرحهای دریایی و بویههای شناور که پیش از این از کشورهای اروپایی وارد میشدند. همچنین در حوزه اشتغال نیز رشد ۱۵ درصدی را در طول یکسال گذشته ثبت کردیم.
علی بهشتی تولیدکننده مواد ضدعفونی کننده بر پایه اُزن میگوید: بومی سازی این فناوری و ماشین آلات را در داخل انجام دادیم حتی توانستیم فناوری و دستگاههای تولید خود را به کشورهای همسایه صادر کنیم.
مرتضی همتی تولید کننده پارچه رومبلی میگوید:کیفیت تولیدات کارخانه ایرانی فعال در زمینه پارچه رومبلی با حدود هزار و ۳۰۰ نیروی کار از چین هم فراتر رفته است در حالی که از نظر قیمت هم مزیت رقابتی داریم.
براساس این گزارش؛ استفاده بهینه از ظرفیتهای صنعت مستلزم کاهش چالشها و دغدغههای پیش روی فعالان آن است.
به گفته سینا شادرام تولید کننده اسیدهای فلوئورپایه؛ زمانی که دانش فنی تولید چند ماده در کشور وجود دارد چرا باید این مواد را وارد کنیم، هم اکنون پروندهای که در وزارت صمت باز است بحث تولید HF یا همان اسیدهای فولئورپایه است که در کشور تولید میشود و همان محصول هم از کشور چین وارد میشود. در این بین واردات باعث شده نتوانیم از همه ظرفیتهای موجود استفاده کنیم. ضمن اینکه تولید داخل پاسخگوی نیاز کشور است.
آقای برمک قنبرپور فعال صنعت پلاستیک میگوید: خیلی از بانکها منابع ملی خود را محدود کرده اند و این موضوع با توجه به تورم موجود و افزایش قیمت نهادههای تولید، روند فعالیت بنگاهها را مختل کرده است.
کارشناسان معتقدند زیرساختهای فعلی صنعت کشور ظرفیت تامین بسیاری از نیازهای داخلی را دارد به شرط آنکه از همه ظرفیتهای موجود استفاده شود.
گزارش از غلامرضا بهرامی؛ خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما