به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست تخصصی بررسی «طرح طبیعتگردی آشوراده» که با حضور نماینده سمنهای محیط زیستی و برخی اعضای کمیته مشورتی میانکاله برگزار شد، گفت: اتفاق بزرگی که در موضوع طبیعتگردی آشوراده افتاد، این بود که برای نخستین بار مجوز ارزیابی زیست محیطی یک طرح در کشور بازبینی و به نفع حفظ طبیعت آشوراده اصلاح شد.
حسن اکبری افزود: در دوره جدید سازمان حفاظت محیط زیست در دولت سیزدهم، توانستیم مواردی را که ممکن بود برای محیط زیست منطقه ایجاد مشکل کند، عوض کنیم.
وی ادامه داد: مجوز ارزیابی زیست محیطی این طرح در سال ۱۳۹۷ صادر و با سرمایه گذار نیز قراردادی بسته شده بود؛ اما با این وجود توانستیم ایرادات طرح را برطرف کنیم.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در مجوز این طرح، تفرج متمرکز به تفرج گسترده تبدیل شد که در نتیجه آن، ساخت و ساز ابنیه ممنوع شده است و آسیبها به حداقل خواهد رسید.
اکبری به ممنوعیت اقامت شبانه گردشگران در منطقه ۲۲ هکتاری اشاره کرد و افزود: قرار است بوم گردی در منطقه با اولویت جوامع محلی انجام شود تا معیشت آنان رونق گیرد.
وی تأکید کرد: در چنین طرحهایی وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست عملاً پس از صدور مجوز به پایان میرسد؛ اما بنا بر دغدغه به حقی که دوستداران محیط زیست داشتند، صندوق ملی محیط زیست را به عنوان شرکت طرح پای کار آوردیم تا دغدغه محیط زیستی مردم برطرف شود.
معاون سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد: سرمایهگذار طرح که در کنار صندوق ملی محیط زیست قرار گرفته، از سال ۱۳۹۷، ۲۰۰ میلیارد تومان برای موضوعات محیط زیستی و پساب کارخانهاش هزینه کرده و مبلغ یک میلیارد تومان هم برای احیای تالاب اینچه گلستان اختصاص داده است و مجموع این موارد نشان میدهد که در راستای حفظ محیط زیست تلاش میکند.
اکبری با تأکید بر اینکه موضوع نظارت بر کار سرمایهگذار مهمتر از انتخاب سرمایهگذار است، گفت: البته هنوز قراردادی هم با سرمایهگذار بسته نشده و توافقات در حد توافق اولیه پس از معرفی استان است.
وی در پایان اظهار داشت: در منطقه یک آشوراده هیچگونه تفرجی انجام نخواهد شد و در طرح طبیعتگردی هیچ سازه دائمی استقرار نخواهد یافت.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست اطمینان داد این طرح میتواند با با نظارت کافی، رعایت کامل الزامات محیط زیست و با کمترین نگرانی اجرا شود.