ستاد مسئولیت پذیری اجتماعی و موسسه حکمت پژوهی علوم وابسته به دانشگاه تهران افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دو مرکز ستاد مسئولیت پذیری اجتماعی و موسسه حکمت پژوهی علوم امروز(سه شنبه) با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و جمعی از اهالی علم و پژوهش افتتاح شد.
رئیس دانشگاه تهران صبح امروز( سهشنبه)در مراسم بهرهبرداری از ستاد مسئولیتپذیری اجتماعی دانشگاه تهران گفت: ستاد مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران بر اساس شعار کلیدی دانشگاه تهران مبنی بر جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیتپذیری اجتماعی افتتاح می شود.
سید محمد مقیمی افزود: مجموعهای که ستاد مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران در آن مستقر شده است، قبلتر به عنوان «کافه» استفاده میشده و از نظر فرهنگی نیز یک سری مشکلاتی داشته است. فضای فیزیکی این مجموعه را بازسازی کرده و ساختار منعطفی برای ستاد مسئولیت اجتماعی دانشگاه متشکل از هفت میز «خانه گفتوگو»، «اردوهای جهادی»، «مسئولیتپذیری اجتماعی اساتید»، «محیط زیست و امور زیست محیطی»، «نیکوکاری و سمنها»، «نوآوری اجتماعی» و «فرهنگ ایثار و شهادت» تعریف می شود.
مقیمی با بیان اینکه مسئولیت میز فرهنگ ایثار و شهادت به همسر شهید فرهاد صابر از شهدای دانشجوی دانشگاه تهران واگذار شده است، درباره میز اردوهای جهادی نیز گفت: با توجه به فعالیتهای جهادی که دانشجویان در بسیج دانشجویی و سایر تشکلها انجام میدهند، هر ساله اردوهای جهادی در بخشهای مختلف کشور برگزار میشود. با شکلگیری میز اردوهای جهادی امیدواریم فعالیتهایمان در این حوزه گستردهتر و متشکلتر شود.
دکتر مقیمی درباره میز خانه گفتگو در ستاد مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران نیز گفت: با گسترش برگزاری نشستهای خانه گفتگو که از پاییز سال ۱۴۰۱ شروع شده و تاکنون در زمینههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ورزشی در دانشگاه با حضور اساتید، خبرگان و پیشکسوتان و مسئولان حوزههای مربوطه برگزار شده است، در صدد توسعه گفتمان علمی در سطح جامعه هستیم.
او مسئولیت اجتماعی نهاد دانشگاه برای حل مشکلات محیط زیستی را زمینهساز ایجاد میز محیط زیست و امور زیست محیطی در ستاد مسئولیت اجتماعی دانشگاه دانست و درباره میز نیکوکاری و سمنها در ستاد مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران نیز به ماموریت کمک به محرومان و محرومیتزدایی توسط فعالان این حوزه اشاره کرد. میز مسئولیتپذیری اجتماعی اساتید از دیگر میزهایی است که رئیس دانشگاه تهران از آن نام برد.
سید محمد مقیمی با معرفی دکتر عطاءاله هرندی استادیار دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران به عنوان مسئول ستاد مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران، گفت: از مدیریت این ستاد انتظار میرود با فراهم آوردن منابع لازم از سازمانها و شرکتها، در یک قالب علمی و متناسب با شرایط جامعه، محیطی فراهم شود که به ارتقای سطح آگاهی و حس مسئولیتپذیری اجتماعی دانشجویان در یک محیط صمیمی و دوستانه کمک کند.
مقیمی، رئیس دانشگاه تهران همچنین در مراسم بهرهبرداری از فضای فیزیکی موسسه تازه تاسیس حکمتپژوهی علوم که به مدیریت حجتالاسلام والمسلمین دکتر پارسانیا آغاز به کار کرده است، گفت: یک سوال کلیدی که همیشه درباره نظام آموزش عالی مطرح میشود، چالشهایی است که آموزش عالی و دانشگاهها با آن مواجه هستند؛ چالشهایی درباره کیفیت، عمق تحلیل و کلینگری رشتههای مختلف و بحثهای مربوط به موضوعات اخلاقی در نظام آموزشی است که این چالشها روز به روز نیز در حال گسترش در فضای آموزش عالی هستند.
رئیس دانشگاه تهران، یکی از راهکارها برای سر و سامان بخشیدن به این موضوعات چالشی را بهرهگیری از ظرفیت بحثهای حکمی و موضوعات حکمتی دانست و تاکید کرد: تلاشمان این است تا با بهرهگیری از بسترهای فکری در نظام حکمی، رشتههای مختلف را از حالت فقری که گرفتار شدهاند و آموزش عالی را از فضای مبتنی بر کمیگرایی و عینیتگرایی و نگرشهای پوزیتیویستی نجات دهیم؛ به این ترتیب که مباحث فلسفی و حکمی را در تمام رشتههای مختلف از جمله علوم پایه، فنی مهندسی، علوم انسانی و اجتماعی و رفتاری گسترش دهیم.
مقیمی گفت: اتفاقات پاییز سال ۱۴۰۱ به ما درس داد که نیاز داریم شاگردپروری را تقویت کنیم. اینکه خروجیهایی تحویل میدهیم که از نظر قدرت تحلیل و بصیرت کاستیهایی دارند، آموزشهای فلسفی و حکمی را به منظور ارتقای قدرت تحلیل دانشجویان ضروریتر میکند. در واقع ما دانشجویانی را پرورش میدهیم که فقط در رشته تخصصی خود، ولی با رویکرد محدودی ورود پیدا میکنند. این در حالی است که این سطح از آموزش و تربیت برای افرادی که میخواهند به موضوعات پیچیده و چند لایه جامعه ورود پیدا کنند، کفایت نمیکند بلکه دانشجویان لازم است منطق رشته خود و تکامل تاریخی آن را فرا گیرند.
آقای مقیمی از تشکیل شورای راهبردی موسسه حکمتپژوهی علوم به منظور برگزاری نشستهای ماهانه هماندیشی متناسب با رشتههای مختلف خبر داد و گفت: در این شورای راهبردی تصمیم گرفته میشود که رویکردمان برای تحول آموزشی چگونه باشد.
در حاشیه افتتاح این دو مرکز علمی و پژوهشی رئیس دانشگاه تهران از مهدی گلشنی استاد پیشکسوت تقدیر کرد و گفت: این تقدیر به پاس خدماتی که در عرصه مباحث دینی در دانشگاه و نگاه عمیقی که به مسائل جامعه دارند، است.
غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در این مراسم گفت: دانشگاه تهران فضایی برای اندیشیدن و فلسفه و حکمت فراهم کرده است. امیدواریم این آرزو محقق شود و در دانشگاه تهران علاوه بر علم شاهد حکمت هم باشیم.
این دو مرکز در ضلع شمالی دانشگاه تهران و در خیابان پورسینا قرار دارد.