آبیاری نوین سبب جلوگیری از هدر رفت آب و افزایش کارکرد در مزارع کشاورزی می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ به گفته کارشناسان یکی از راهکارهای مقابله با کم آبی و خشکسالی استفاده از روشهای نوین آبیاری در مزارع است که کاهش مصرف و افزایش بهره وری آب را به همراه دارد.
مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه اجرای سامانههای نوین آبیاری از سال ۷۰ آغاز شده گفت: در استان مرکزی ۱۶۲ هزار هکتار زمین کشاورزی که ظرفیت اجرای آبیاری تحت فشار دارند وجود دارد که تا کنون نیمی از آن معادل ۷۵ هزار هکتار به این سامانه تجهیز شده است.
آبیاری کلاسیک، مرکزی، قطره ای، تیپ و زیرسطحی روشهای مختلف آبیاری نوین است.
شمسی به عملکرد خوب استان در اجرای آبیاری نوین نسبت به کشور اشاره کرد و گفت: در کشور ۳۳ هکتار از مزارع به سامانه آبیاری نوین مجهز شده و این میزان در استان مرکزی ۴۹ درصد است که از میانگین کشوری بالاتر است.
او با توجه به خشکسالی و وضعیت بحرانی آب افزود: دولت برای تجهیز زمین های کشاورزی به سامانه نوین آبیاری ۸۵ درصد تسهیلات بدون برگشت در اختیار کشاورزان قرار میدهد، اما برای توسعه سطح زیرکشت سامانههای نوین آبیاری و مشارکت کشاورزان در این طرح اعتبارات بدون برگشت گاهی تا ۷۰ درصد کاهش و مشارکت مردم تا ۳۰ درصد افزایش یابد تا زمین های بیشتری به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شود.
او با بیان اینکه یکی از رویکردهای ما در سال جاری هوشمند سازی آبیاری است گفت: همین موضوع سبب شده استان مرکزی یکی از پنج استان کشور در طرح نمونه هوشمندسازی آبیاری باشد.
محصولات با کیفیت و یکپارچه سازی زمینهای کشاورزی از دیگر مزایای آبیاری نوین است.
کارشناس آب و خاک جهادکشاورزی هم با توجه به شرایط آب و هوایی و خشکسالیهای اخیر، اجرای سامانه های آبیاری نوین را ضروری دانست و گفت: با اجرای سامانههای نوین آبیاری در نیمی از زمینهای مستعد استان تاکنون ۳۹۰ میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی شده است.
صالحی افزود: با اجرای این سامانه کارکرد آب در هر هکتار تا ۹۰ درصد افزایش مییابد.