همکاری فرودگاههای پیام و الماس سرخس در حوزههای لجستیک و هوانوردی با تعریف طرحهای مشترک آغاز میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، عضو هیات مدیره فرودگاه پیام در بازدید از زیرساختهای منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: پیرو نشستهای متعددی که میان مدیران دو مجموعه برگزار شده، قرار است همکاری فرودگاههای پیام و الماس سرخس در حوزههای لجستیک و هوانوردی آغاز شود.
مصطفی امیدوار افزود: آغاز همکاری دو مجموعه و بهرهمندی از ظرفیت حمل و نقل هوایی، ریلی و جادهای سرخس، باعث ایجاد ارتباط فرودگاه پیام با کشورهای حوزه CIS خواهد شد.
وی با اشاره به منطقه ویژه اقتصادی سرخس به عنوان قطب لجستیکی شرق کشور گفت: با توجه به اینکه فعالیت فرودگاه پیام بیشتر در زمینه محصولات IT و ICT است، میتوان از ظرفیت فرودگاه بینالمللی الماس سرخس برای صادرات محصولات تولیدکنندگان ایرانی به کشورهای حوزه CIS استفاده کرد.
وی افزود: فرودگاههای بینالمللی الماس سرخس و پیام با تکیه بر ظرفیتهای خود در حوزه خدمات ارسال محصول یا بار تجاری از طریق خطوط هواپیمایی میتوانند مکمل یکدیگر در صادرات، واردات و ترانزیت محمولههای ارسالی از چین، روسیه و ایران به اقصی نقاط دنیا باشند که با برنامهریزی مناسب میتوان ظرفیت هزاران تن انواع محصولات را در این حوزه برای دو فرودگاه متصور بود.
عضو هیات مدیره فرودگاه پیام گفت: در حوزه هوانوردی نیز مقرر شد پس از ایجاد امکان کارگو (حمل و نقل از نقطهای به نقطه دیگر) در فرودگاه پیام، از فرودگاه سرخس برای ارسال انواع کالا به روسیه و کشورهای آسیای شرقی که به وسیله هواپیماهای مخصوص همچون هواپیماهای غول پیکر صورت میگیرد، استفاده شود.
امیدوار با اشاره به سرمایهگذاری صورت گرفته در منطقه ویژه اقتصادی سرخس افزود: با اقدامات انجام شده در منطقه، حجم سرمایهگذاریهای خارجی نیز در چند سال اخیر افزایش چشمگیری یافته است.
وی درباره زیرساختهای فرودگاه بینالمللی الماس سرخس نیز گفت: ۲۰ سال از ساخت این فرودگاه میگذرد، اما دارا بودن باندی به طول ۴ کیلومتر و عرض ۶۰ متر باعث شده است که انواع هواپیماهای پهن پیکر به راحتی در این فرودگاه نشست و برخاست کنند.
منطقه ویژه اقتصادی سرخس در سال ۱۳۷۵ با رویکرد فعالیت در عرصههای عمرانی و آبادانی و رشد و توسعه اقتصادی در زمینی به مساحت ۵ هزارو ۲۹۰ هکتار در نقطه صفر مرزی با کشور ترکمنستان و نزدیک شهر سرخس تاسیس شد که همجوار با کشورهای عضو در پیمانهای شانگهای، اورآسیا و کشورهای حوزه CIS است.
در این سالها زیرساختهای متعددی در منطقه ایجاد شده است که میتوان به مواردی همچون فرودگاه، جاده ترانزیت، انبارها، شهرک صنعتی و نیروگاه ۵۵۰ مگاواتی اشاره کرد.