سخنگوی صنعت آب اعلام کرد: ۳۶ هزار حلقه چاه کشاورزی مجاز، بیشتر از ۱.۷ برابر سهمیه پروانه شان آب برداشت کرده اند که با استفاده از کنترل برق مصرفی آن ها، برق ۸ هزار حلقه چاه تا پایان سال محدود و برای ۲۸ هزار حلقه چاه دیگر نیز محدودیت موقت اعمال شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، عیسی بزرگ زاده، سخنگوی صنعت آب در نشست خبری ۲۷ آذر ۱۴۰۲ با بیان اینکه از مجموع ۶۰۹ دشت کشور، ۴۲۲ دشت ممنوعه و ممنوعه بحرانی هستند، گفت: این دشتها حدود ۷۰ درصد از دشتهای کشور را شامل می شوند که ۹۰ درصد چاههای کشاورزی نیز در همین دشتهای ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار دارند.
بزرگ زاده ضمن اعلام اینکه از ۴۰۰ هزار حلقه چاه کشاورزی مجاز، سالانه ۷ میلیارد مترمکعب آب اضافه برداشت میشود، افزود: هر سال ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب به کسری مخازن سفرههای زیرزمینی اضافه میشود.
سخنگوی صنعت آب ضمن بیان اینکه از ۴۰۰ هزار حلقه چاه کشاورزی مجاز، ۲۲۰ هزار عدد برقی هستند و ۷۷ درصد برداشت از همین چاه ها اتفاق می افتد، درباره راهکارهایی که برای مدیریت برداشت آب از چاههای کشاورزی مجاز در حال اجرا است، گفت: هم اکنون مقدار برق مصرفی این چاهها پایش و مقدار برداشت آب از آنها کنترل میشود که تا کنون ۸ هزار حلقه چاه بدمصرف شناسایی و برق آنها تا پایان سال محدود شده است.
وی افزود: استانهای فارس، کرمان و اصفهان به ترتیب بیشترین اضافه برداشت از چاه های کشاورزی مجاز دارند.
بزرگ زاده افزود: ۲۸ هزار حلقه چاه پرمصرف دیگر نیز شناسایی شده که برق این چاهها تا زمان مراجعه صاحبان آنها به شرکتهای مدیریت منابع آب مناطق خود به ۵ کیلووات محدود شده است.
سخنگوی صنعت آب در پایان گفت: وزارت نیرو برنامه دارد با استفاده از روش کنترل مقدار مصرف برق، ۷ میلیارد مترمکعب برداشت از سفرههای زیرزمینی کاهش یابد.